Taina iubirilor imaginare
Dimensiune font:
Plasmuite în mintea noastră, iubirile imaginare sunt ca florile rare dintr-o grădină a sufletului. Ele se deschid în secretele noastre cele mai adânci ca o poveste de dragoste nescrisă, dar atât de reală în trăirile interioare. Plăsmuite din fantezie și dorințe, pot părea efemere sau iluzorii pentru unii, dar pentru cei care le trăiesc, sunt un adevăr profund și tulburător. „Când vorbim despre iubirile imaginare, ne referim la acele conexiuni pe care le creăm în mintea noastră cu persoane care poate că nu există în realitate sau care sunt inaccesibile din diverse motive. Pot fi inspirate de personaje din cărți, filme sau opere de artă sau pot fi simple construcții ale imaginației noastre, rezultate din nevoia noastră de a experimenta iubirea într-un mod unic și personal. Iubirile imaginare sunt adesea intense și profunde pentru că nu sunt limitate de constrângerile realității. În mintea noastră, putem crea scenarii perfecte, în care ne putem manifesta sentimentele și pasiunea fără frica respingerii sau a suferinței. Ne putem imagina că suntem eroii sau eroinele unei povești în care dragostea triumfă întotdeauna și nimic nu este imposibil”, spune psihoterapeutul Letiția Popa
Cu toate acestea, pot fi și o sursă de suferință. Atunci când realitatea intră în conflict cu fantezia noastră, simțim un vid, o goliciune și ne dăm seama că persoana reală pe care ni se pare că o iubim nu se potrivește cu imaginea noastră idealizată. Este momentul în care suntem forțați să renunțăm la efemer și să ne confruntăm cu propriile noastre iluzii.
Dar chiar și în suferință, iubirile imaginare au o frumusețe unică. Ele ne arată capacitatea noastră de a visa, de a ne conecta cu partea cea mai creativă și sensibilă. Strălucesc cu o lumină proprie, alimentată de fantezia noastră și ne încălzesc inimile în cele mai reci nopți. Aceste iubiri, care există doar în gândurile noastre și în visurile noastre, au o putere de a ne transforma și de a ne aduce în lumi fantastice și neexplorate. „Încă de la o vârstă fragedă, suntem adesea introduși în lumea iubirilor imaginare prin cărți, filme sau povești. Avem și prieteni imaginari. Acestea ne oferă personaje de care ne îndrăgostim, cu trăsături și calități care ne atrag irezistibil. Cu toate că știm că aceste personaje nu există în realitate, nu putem să ne abținem să nu le plăsmuim în mintea noastră, să le dăm contur și profunzime. Ne îndrăgostim de eroii și eroinele din povești cu aceeași intensitate cu care ne îndrăgostim de oamenii reali. Iubirile imaginare pot avea un impact profund asupra noastră. Ele ne pot oferi confort în momentele de singurătate sau de tristețe. Atunci când simțim că nu avem pe nimeni în jurul nostru, ne pot ține companie și ne pot face să ne simțim mai puțin singuri. Ne pot inspira să visăm, să sperăm și să credem în puterea iubirii, chiar și atunci când pare inaccesibilă sau utopică în lumea reală”, a continuat psihoterapeutul.
Dar iubirile imaginare nu sunt doar un refugiu de realitate, ci și o sursă de creativitate. Ne pot ajuta să ne dezvoltăm imaginația și să explorăm noi modalități de a exprima emoțiile și trăirile noastre. Cu toate acestea, sunt produse ale fanteziei și nu trebuie uitat că lumea reală are multe de oferit în ceea ce privește iubirea și conexiunile reale cu ceilalți oameni.
Teona SOARE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau