Urmează botezul bebelușului tău? Iată ce ar trebui să știi
Dimensiune font:
Poză de Photography Maghradze PH pe Pexels.com
Botezul este un eveniment foarte important, atât pentru copil, cât și pentru toată familia acestuia, acest ritual reprezentând momentul în care copilul intră în comunitatea creștină. Botezul copiilor mici reprezintă momentul când părinții sau nașii își mărturisesc credința și aleg să crească copilul în datina creștină. Nașii reprezintă părinții spirituali ai copilului și au un rol important de-a lungul ceremoniei din biserică. Aceștia fiind cei care, prin rugăciuni, înfăptuiesc unirea bebelușului cu Hristos.
În România, bebelușii creștini se botează în primele luni de viață, fiindu-le dăruită prima taină sfântă. Această tradiție care s-a păstrat din generație în generație este un moment de sărbătoare, când membrii familiei și cunoscuții se adună atât la biserică, cât și la petrecerea de după, iar aceste două momente se pot transforma în cea mai minunată experiență dacă totul este pus la punct.
Află, în continuare, care sunt obiectele necesare ceremoniei:
Pentru ziua botezului:
Pentru părinți și nași acest eveniment reprezintă un moment unic și special, având o însemnătate deosebită în viața fiecărei familii, dar pentru ca ceremonia să se desfășoare perfect, este nevoie de întocmirea unei liste. O bună organizare începe întotdeauna cu o listă bine pusă la punct, pentru că pe parcursul slujbei creștine de la biserică va fi nevoie de anumite obiecte. Pe lista lucrurilor necesare pentru ziua botezului trebuie să se afle, în primul rând, certificatul de naștere al copilului și actele de identitate ale părinților.
În al doilea rând, obiectele necesare desfășurării ceremoniei, cum ar fi lumânarea de botez. Acesta va fi ținută aprinsă de către nași pe tot parcursul slujbei, de obicei aceasta este împodobită cu decorațiuni sau flori. Lumânarea trebuie să fie de bună calitate, să nu se îndoaie sau rupă, deoarece este nevoie să rămână aprinsă un timp destul de lung. Alte obiecte necesare sunt foarfeca și o cutie mică unde să fie pus părul copilului, pe care îl va tăia preotul în timpul slujbei. Hainele cu care va fi îmbrăcat cel mic după ceremonie trebuie să fie și ele pregătite, acestea fiind de obicei cumpărate de nași. O sticlă de vin, o sticlă de ulei, un prosop, păturică, sticluța pentru mir sunt lucruri ce au rolul lor în ceremonie și nu trebuie să lipsească. De asemenea, siguranța copilului este cea mai importantă, părinții pot alege dacă doresc ca bebelușul să fie sau nu scufundat în apă în timpul ceremoniei. Un aspect la fel de important în ceea ce privește siguranța celui mic este transportul de acasă la biserică și de la biserică la petrecere, scaunele auto pentru copii fiind cele ce oferă siguranță în mașină. Pe babymatters.ro poți descoperi diferite modele potrivite pentru nevoile fiecăruia.
Pentru ziua de după botez
Momentul important ce are loc a doua zi după ceremonie este baia pe care o face nașa copilului. Aceasta reprezintă prima baie de după mir și este făcută de nașă, pentru a se evidenția grija, afecțiunea și ocrotirea pe care părintele spiritual o va oferi copilului pe tot parcursul vieții. În mod popular această baie poartă denumirea de scoatere din mir. Pentru acest moment nașa trebuie să pregătească un set nou de hăinuțe, un prosop, o pătură, șampon, ulei de baie pentru bebeluș, sticluța de mir de la biserică, o jucărie și lumânarea de la botez, care va fi aprinsă pe tot parcursul îmbăierii. Înainte să pună copilul în cadă, nașa trebuie să spună o rugăciune și să ungă bebelușul cu mir la încheieturi. Apa rămasă după baie nu se aruncă, ci este pusă la rădăcina unei plante sau a unui pom.
Așadar, pentru o ceremonie de botez, atât părinții, cât și nașii trebuie să fie pregătiți din timp. O listă cu obiectele necesare și păstrarea siguranței copilului pot transforma acest eveniment într-unul special.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau