Calendar ortodox 31 august 2024. Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului. Minunile săvârșite
Dimensiune font:
În ultima zi a lunii august, Biserica Ortodoxă sărbătorește Așezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului. Rugăciunea care se citește în această zi este puternică, aduce iertare de păcate şi vindecare de boli trupești și sufletești.
Sfântul Brâu al Maicii Domnului a fost primit în dar de Apostolul Toma care, nefiind prezent la înmormântarea Ei, nu a putut da crezare faptului că Aceasta ar fi înviat şi s-ar fi înălţat. Brâul a fost țesut de Maica Domnului însăşi din păr de cămilă.
Până în secolul al IV-lea, Brâul s-a păstrat la Ierusalim. Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), aduce Cinstitul Brâu la Constantinopol în 395.
În sec. al X-lea, împărăteasa Zoe, soția lui Leon cel Înțelept, se vindecă în chip miraculos după ce s-a rugat la Brâul Maicii Domnului. Drept mulţumire, aceasta a brodat Brâul cu fir de aur și l-a reașezat în racla dăruită de împăratul Arcadie, scrie crestinortodox.ro
O parte din Brîu se găseşte, azi, la mănăstirea Vatoped din Muntele Athos. Alte două părţi se găsesc la mănăstirea de maici Kato Xenias din Grecia.
Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumărați bolnavi de-a lungul timpului. Au fost vindecați bolnavi de cancer, iar femei sterile au reușit să rămână gravide. Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul brâului a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se păstrează Brâul.
Cinstitul Brâu a făcut să înceteze diferite epidemii: în 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Țara Românească pentru îndepărtarea ciumei; în 1871, Cinstitul Brâu a fost dus la Constantinopol pentru îndepărtarea holerei; în 1894, Brâul a fost dus la Kios, pentru a înlătura epidemia care lovise plantațiile de lămâi și portocali.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau