Solstițiul de Vară. Astăzi este cea mai lungă zi din an
Dimensiune font:
Ziua Soarelui, sau solstițiul de vară, este ziua în care există o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcția Soarelui. Denumirea este explicată prin sintagma „soarele stă”, moment în care are loc schimbarea gradientului mișcării Soarelui. De asemenea, cuvântul are etimologie dublă. Provine din latinescul „solstitium”, care înseamnă „solstițiu”, și din franțuzescul „solstice”.
Solstițiul de vară 2023 este pe data de 21 iunie, zi în care este marcată începutul verii astronomice în emisfera nordică. Este ziua în care Soarele răsare la cea mai nordică poziție a sa.
Solstițiul de vară este cea mai lungă zi din an, mai exact ziua cu cele mai multe ore de lumină naturală, în timp ce noaptea este mai scurtă.
Tradiții și superstiții
Solstițiul de vară este ziua celebrată prin petreceri, dansuri, focuri mari și picnic în aer liber. Pe vremuri, Ziua Soarelui era momentul în care erau calculate recoltele muncilor agricole. În această zi sunt respectate mai multe tradiții și obiceiuri, pentru a le merge bine tuturor întreg anul. Iată care sunt cele mai importante tradiții și superstiții legate de solstițiul de vară.
În ziua Solstițiului, în unele zone ale țării, oamenii aprind focuri pe câmp și stau în jurul focului. Se spune că rolul focului este acela de a alunga spiritele rele și este complet interzis să stingi focurile.
Solstițiul de vară reprezintă și un prilej bun asupra schimbărilor în dragoste. De pe vremuri se spunea că odată cu solstițiu de vară poți avea noroc în dragoste. Ziua era una cunoscută pentru organizarea petrecerilor sau evenimentelor speciale, în familie.
Energia solstițiului de vară este considerată una a belșugului, creativității, bogăției și pasiunii. Este ziua în care poți da frâu liber creativității, pentru a-ți pune în practică o dorință veche.
Se spune că, înainte de solstițiu, este bine să pui o bijuterie preferată într-un vas rezistent la foc, peste să pui ierburi aromate, iar în dimineața zilei de solstițiu, pe 21 iunie, să scoți bijuteria și să o pui într-un vas cu apă curată, apoi să o treci prin flacăra unei lumânări aurii sau galbene. În felul acesta, bijuteria va fi purificată și îți va purta noroc.
Se spune că în ziua de solstițiul de vară este bine să faci baie în lacuri ori râuri, deoarece efectul este unul curativ, care poate constitui un ritual de renaștere. În unele zone ale țării, se practică și spălatul cu roua de dimineață. Această practică este pentru frumusețea trupului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau