Unde se află, de fapt, Grădina Edenului. Locul unde au trăit Adam și Eva, descoperit de cercetători
Dimensiune font:
După cum este descrisă în Cartea Genezei, Grădina Edenului a fost locul unde au trăit Adam și Eva până să fie corupți de șarpele din arborele cunoașterii. Vreme de secole, mulți au încercat să găsească această locație și multe controverse au apărut cu privire la acest paradis terestru. Haideți să vedem în ce colț al lumii se află Grădina Edenului.
Unde se află Grădina Edenului, locul în care au trăit Adam și Eva
După cum am menționat și în rândurile anterioare, de-a lungul veacurilor mulți au încercat să găsească locul în care au trăit primii oameni, însă încercările lor au fost în zadar. Deși Biblia nu spune ce s-a întâmplat cu Grădina Edenului, există mai multe teorii din acest punct de vedere. Potrivit uneia dintre acestea, este posibil ca locul să fi fost distrus de Potop. O altă ipoteză spune că locul unde au trăit Adam și Eva ar zace sub dune de nisip.
Locația Grădinii Edenului rămâne totuși un subiect controversat și nu există foarte multe indicii din acest punct de vedere. Cu toate acestea, în Cartea Genezei este menționat un loc delimitat de Pison, Ghihon, Tigru (Hiddekel) și Eufrat.
„Un râu ieșea din Eden și uda grădina, și de acolo se împărțea și se făcea patru brațe. Numele celui dintâi este Pison; el înconjoară toată țara Havila, unde se găsește aur… Numele râului al doilea este Ghihon; el înconjoară toată țara Cuș. Numele celui de al treilea este Hiddekel [Tigru]. El curge la răsăritul Asiriei. Al patrulea râu este Eufratul”, se arată în Geneza 2.10-14.
Astfel, dacă râurile Tigru și Eufrat menționate în Cartea Genezei sunt cele din zilele noastre, asta înseamnă că Grădina Edenului ar fi fost localizată undeva prin Orientul Mijlociu, cel mai probabil în Irak.
Deși celelalte două râuri menționate rămân neidentificate, există câteva ipoteze în acest sens. Gihonul este asociat cu pământul lui Cuș, locație situată în nord-estul Golfului Persic. Ținând cont de toate aceste lucruri, asta ar putea însemna că Grădina Edenului se află undeva în Mesopotamia.
Unii cercetători susțin că în jurul anului 8.000 î.e.n., nivelul oceanelor era în creștere. Se pare că lângă intrarea în Golful Persic a râurilor Tigru și Eufrat s-au descoperit urme geologice a două râuri fosilizate. Astfel a apărut teoria că ar fi vorba despre Pison și Gihon.
Conform acestei teorii, Grădina Edenului ar fi fost o vale fertilă și joasă în locul unde se află astăzi Golful Persic. Valea despre care vorbim ar fi fost inundată atunci când mările au trecut peste nivelul celei mai joase trecători din munții situați în apropierea strâmtorii Ormuz.
Conform unor arheologi, locul unde au trăit Adam și Eva a fost situat la capul Golfului Persic, unde râurile Tigru și Eufrat se varsă în mare. Potrivit acestei teorii, râul Gihon ar corespunde cu râul Al-Qurnah din Irak, iar Pison ar corespunde cu sistemul de râuri Hafar Al-Batin. Acum aproximativ 2500 – 3000 de ani, aceste râuri scăldau partea secată acum a Peninsulei Arabice.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau