„Cei mai mulți dintre noi uităm de darurile noastre”

1serenella violeta peste

Dimensiune font:

| 15-12-2021 07:00


„Ai nevoie de trei lucruri în viață – sănătatea ta, un scop și oamenii pe care să-i iubești. Asta e tot. Un corp în formă, o minte calmă și o casă plină de dragoste. Aceste lucruri nu pot fi cumpărate – trebuie câștigate”, spune Naval Ravikant, un antreprenor și filosof care a captivat lumea cu principiile sale pentru construirea bogăției și crearea fericirii pe termen lung. Și pentru că fericire fără echilibru nu există, am încercat să aflăm, cu ajutorul terapeutului Serenella Violeta Pește, cum putem fi mai sănătoși cu fiecare secundă ce se scurge din clepsidra fiecărei vieți. Îndrăgitul terapeut spune că secretul ar fi pacea interioară, la care nu se ajunge ușor dacă nu ești inițiat ori sprijinit, mai ales dacă apar și probleme de sănătate.
În căutarea vocației
Dacă destinul fiecăruia este scris de Univers, viața este un drum în căutarea lui, iar povestea multora dintre noi confirmă acest lucru. Pentru Serenella Violeta Pește, a fost legat de dorința de a face bine celor din jur. Specializată în multe terapii, ea oferă sprijin tuturor celor care, la un moment dat, au o problemă de sănătate ori un blocaj pe calea dezvoltării. „Când eram mică, îi vindecam luxațiile tatălui meu cu pietricele găsite pe jos. Luam pietricelele care îmi plăceau, le purtam tot timpul cu mine. Când tata avea câte o luxație, și avea des, le așezam în jurul gleznei, le cuprindeam în palme și făceam un masaj fără orice fel de cunoaștere, doar cu intenția de a-l ajuta să fie bine. Tata spunea că este mai bine. Acum nu știu dacă era așa sau voia doar să mă încurajeze, dar de acolo a pornit totul. Mi-a dat un feed-back bun, ca să mă motiveze. Era intenția lui bună, era dragul meu de a face bine”, am aflat de la terapeutul ieșean. Cumva, Serenella Violeta Pește a urmat un parcurs predefinit, iar întâmplările ulterioare au dovedit acest lucru. „În liceu, am primit de la o colegă un cristal de stâncă micuț, care mi-a plăcut foarte mult. La început, mi-a dat impresia că este o poveste, amica mea mi-a spus că acel cristal a vrut să vină la mine. Trăiam în niște timpuri în care nu prea se vorbea și nici nu era multă cunoaștere în domeniul terapiilor complementare, dar a avut dreptate. Îl pierdeam și-l regăseam mereu, cred că și acum îl mai am”, a zâmbit specialistul.
După liceu, a urmat Facultatea de Psihologie și, dorindu-și să-și plătească singură studiile, și-a căutat un loc de muncă, la un magazin plafar: „Mi-a plăcut foarte mult și am dezvoltare o pasiune în ceea ce privește fitoterapia și modul în care plantele rezonează cu noi. Ne ajută atât la nivel fizic, cât și emoțional. După doi ani, patroana mi-a propus să preiau un plafar, l-am preluat, apoi am deschis o rețea pe Iași. Era prin anii 2002-2006”. Serenella spune că a rezonat cu plantele încă de la început, le-am simțit energia și sprijinul. „Îmi plăceau foarte mult plantele amare, coada șoricelului, pelinul, dar și petalele de trandafir pe care le-am descoperit în ceaiurile unei firme de la București. Erau niște plante care făceau parte din medicina ayurvedică, așa cum ar fi Ashwagandha. Încercam cam toate ceaiurile. Voiam să văd ce textură și ce efect au. Unele ceaiuri, după ce le bei, se așează în interiorul tău, își găsesc locul lor, parcă te mângâie”.
În timp ce administra rețeaua de magazine plafar, și-a dorit să cunoască mai multe despre fitoterapie și a urmat cursurile de la ANATECOR organizate la Iași pe diferite domenii - presopunctură, bioenergoterapie, tot ce înseamnă bazele terapiilor alternative (cristaloterapie, reflexoterapie). „M-am înscris și eu la cursuri și de fiecare dată descopeream o altă lume de care eram fascinată. Am urmat multe cursuri, inclusiv Școala de Asistent Medical Generalist, iar acum m-am înscris la Școala de Osteopatie de la București. Nici prin cap nu-mi trecea vreodată că aș fi în stare să urmez o școală tocmai la București, dar în momentul respectiv am primit foarte multe ajutoare - clienți noi, feed-back că ar trebui să fac acest lucru și a fost foarte ușor. Așa este și cu terapiile alternative - simt că am fost îndrumată. Este ceva ce știi din interior că faci bine, îți place, nu te obosește. Privești omul din punct de vedere holistic și-ți dai seama cât de minunat este că ai mai multe piese dintr-un puzzle pe care le poți aduna ca să-i dai oarecum un sens provocării lansate de cel din fața ta”, a completat Serenella Violeta Pește.
„Arta terapeutică înseamnă să știi să ajungi la om”
În cabinetul ei, pacienții vin cu o problemă pe care o descriu, iar terapeutul alege o abordare din perspectiva psiho-emoțională a psiho-cauzalității bolilor, dacă nu este foarte acut, dacă nu doare. De-a lungul celor 20 de ani de practică, a ajutat mulți oameni, iar rezultatele obținute i-au adus multe bucurii: „Au fost enorm de multe satisfacții. Măcar pentru faptul că la o nouă întâlnire sunt cu 10-20 la sută mai bine decât ultima dată ședință terapeutică este o satisfacție extraordinară și nu mă refer la ego, ci la faptul că poți aduce o mică bucurie, o mică alinare care contează foarte mult la nivel de suflet. Pentru mine, la nivel interior, iar pentru ei, la nivel de sănătate”.
A întâlnit și cazuri foarte grave: „Da, au fost și sunt. Încerc să-i susțin cu absolut tot ce-mi stă în putință atât emoțional, energetic, cu tehnici. Instrumentele pe care le folosesc se așează în funcție de fiecare persoană în parte. Niciodată nu urmez o schemă predefinită. În momentul în care am persoana în față eu știu, la nivelul meu interior, de ce plante are nevoie, ce terapie, ce mesaj trebuie să-i transmit la nivel de emoție”.
Lucrând cu pacienții, Serinella Violeta Pește recunoaște că și ea a primit mult din partea lor: „Cei mai mulți dintre noi uităm de darurile noastre. Ne avem pe noi, în primul rând, plecând de la respirație care este conectarea cu Universul. Respirația este primul punct prin care ne conectăm cu Divinul, cu ceea ce ne înconjoară. Apoi este un dar faptul că vedem, că auzim, că putem merge, că putem iubi. Că putem simți din toată paleta de sentimente, de emoții, de vibrații. Este un mare dar. Eu sunt recunoscătoare pentru tot”. Terapeutul recunoaște că a întâlnit și persoane cu care nu rezonat: „Au fost mai mult pe terapii fizice. La început, când aveam plafarele, am deschis și un centru de terapii. Eram foarte încrezătoare și îmi veneau persoane relativ tinere, cu care mă simțeam stângace oarecum. Veneau o dată sau de două ori, apoi renunțau, iar eu dădeam vina pe mine. Îmi spuneam că poate nu am lucrat cum trebuie, că nu am spus ce trebuie, poate că sunt ușor ezitantă. Ulterior, din programarea neurolingvistică am aflat că fiecare dintre noi avem hărți mentale, iar arta de a comunica este talentul de a intra oarecum pe harta mentală a celuilalt ca să poți să-l simți, să vezi ce ar impacta subconștientul lui, absolut tot interiorul lui. Aici ar fi arta terapeutică, să știi să ajungi la om”. Cât despre viitor, își dorește să aducă echilibru atât în interiorul ei, cât și în ceilalți. „Am observat că pot face acest lucru plecând de la mine. Dacă am acest echilbru, acea pace de la care pleacă totul, se simte. Eu oricum ofer, doar că aș vrea să fie momente în care să pot dărui mai mult, să cunosc mai mult, dar nu neapărat mental, ci la la nivel de suflet, ceea ce se dobândește în timp. Depinde la ce vârstă energetică este fiecare”, a zâmbit Serenella Violeta Pește.
Serenella Violeta Pește este specializată în fitoterapie, reflexoterapie, bioenergoterapie, cristaloterapie, osteopatie, masaj terapeutic, maderoterapie și tehnici de curățare și reprogramare a tiparelor mentale.

Serenella Violeta Pește poate fi găsită la Centrul Longeviva Therapy, la tel 0756.922.007.
Maura ANGHEL
 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
Femeile care sparg bariere în meserii considerate masculine
22/11/2024 13:45

Într-un peisaj profesional adesea modelat de idei preconcepute, femeile din Iasi isi construiesc propriile drumuri in domenii care păreau candva rezervate exclusiv bărbatilor. Ele nu doar că infruntă ...

Educația alimentară în școli. O revoluție cu impact asupra sănătății și economiei
22/11/2024 13:00

Pe un teren insorit, in spatele unei scoli dintr-un mic oras, cativa copii plantează rosii, morcovi si busuioc. Îmbrăcati in sorturi viu colorate, altii amestecă ingrediente simple in bucătăria sco ...

A fost lansată licitaţia pentru cel mai dificil tronson din Autostrada Unirii
22/11/2024 08:50

 * toate loturile montane de pe sectiunea montană de pe A8 sunt in licitatie de Proiectare si Executie, odată cu lansarea in SEAP a lotului Grinties - Pipirig *  Cătălin Urtoi: „Vineri, tron ...

Frunzele se reîntorc în oraș!
22/11/2024 08:48

Suntem in plin sezon de căderea frunzelor, dar la Iasi acestea nu sunt considerate doar un simplu deseu vegetal, ci materie primă pentru compost. Zilnic, cate 10 autocamioane pline cu frunze sunt adunate de p ...

Primul avertisment al iernii, trecut cu bine!
22/11/2024 08:47

 Comandamentele de Iarnă au intrat in acţiune. Pe tot parcursul nopţii trecute s-a lucrat la deszăpezirea străzilor din Iaşi şi judeţ. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să circule cu pruden ...

Sănătatea mintală a copiilor, pusă tot mai mult în pericol
22/11/2024 08:44

* „Sunt foarte multe cazuri de ADHD, de autism, de anxietate in randul copiilor. Vorbim de depresie, de tentative suicidare. A crescut in ultimii ani numărul copiilor cu tentative suicidare… Să n ...

Apavital SA investește peste 74 milioane lei pentru reducerea pierderilor de apă
22/11/2024 07:51

  * operatorul iesean de apă-canal va externaliza, etapizat, saerviciile de proiectare si de executie a lucrărilor pentru 32 de proiecte finantate din surse proprii În perioada 2025-2029, Apa ...

Artiștii echilibrului între carieră și familie
21/11/2024 17:46

În multe case din Iasi există o poveste nestiută despre o femeie care jonglează cu mai multe roluri intr-o singură zi. Este mama grijulie care pregăteste cu drag micul dejun si isi imbrătisează cop ...

Curse aeriene cu întârzieri de până la trei ore pe Aeroportul din Iaşi din cauza ninsorilor
21/11/2024 15:45

Mai multe zboruri inregistrează intarzieri de pană la trei ore pe Aeroportul din Iaşi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit conducerii aeroportului ieşean, majoritatea curselor aeriane care a ...

Două milioane de călători pe Aeroportul Iaşi: Pasagerul norocos este o femeie care a zburat pentru prima dată cu avionul
21/11/2024 15:35

Aeroportul din Iaşi a inregistrat, miercuri, pasagerul cu numărul două milioane din acest an, fiind vorba de o femeie din judeţul Bacău care a zburat cu avionul pentru prima dată in viaţa sa. Femeia a s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei