A fost lansată cea mai mare licitaţie din istoria Iaşului
Dimensiune font:
* Agenţia Naţională de Dezvoltare a Infrastructurii de Sănătate a lansat în SEAP anunțul de participare privind inițierea licitației deschise pentru atribuirea contractului de achiziție a lucrărilor de construcții (Pachet 2), obiectiv de investiții „Spital Regional de Urgență Iași" * termenul limită pentru primirea ofertelor este 3 aprilie, ora 15 * valoarea totală estimată este de 1.822.953.679 lei fără TVA
Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea de Nord-Est a României, şi unul dintre cele trei spitale de profil care se vor construi în România postdecembristă. „Am lansat în sistemul de achiziții publice pachetul principal de lucrări la Spitalul Regional de Urgență Iași. Timp de două luni, consorții și companii de specialitate pot depune oferte pentru construcția unuia din cele mai importante proiecte de spital public din România”, a transmis Adrian Popa, directorul Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.
Termen limită pentru primirea ofertelor este 3 aprilie, ora 15:00. Valoarea totală estimată este de 1.822.953.679 lei fără TVA.
Pentru a participa la licitaţie, companiile şi asocierile interesate trebuie să dovedească că în ultimele trei exerciţii financiare disponibile (2021, 2022 si 2023) au obţinut o medie a cifrei de afaceri de cel puţin egala cu 500 de milioane de lei.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-preţ, componenta financiară având o pondere de 70% în punctajul total, iar cea tehnică, de 30% din care gradul de adecvare al programului de execuţie (20%) şi experienta deţinută de managerul/ coordonatorul de contract (10%).
„Așteptăm de mult timp această licitație care pune pe un drum ireversibil acest proiect al Iașului și al Moldovei. Este încă o dovadă a sprijinului de care beneficiază Iașul din partea Guvernului condus de social-democratul Marcel Ciolacu”, transmite prefectul Bogdan Cojocaru.
Spitalul Regional de Urgenţe (SRU) Iaşi este unul din cele trei spitale de profil care urmează să fie construite în România postdecembristă. Celelalte două spitale vor fi construite la Cluj şi Craiova.
Întreg proiectul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este estimat la 3,3 miliarde lei, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi la finalul anului trecut.
Clădirea cu funcţiunea spital regional de urgenţă organizat în şase centre multidisciplinare va găzdui 850 de paturi de internare continuă.
SRU, un spital al viitorului
Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi a fost gândit şi proiectat să fie flexibil şi extensibil în cazul în care este nevoie de schimbări sau în cazul în care progresul tehnologic necesită, de asemenea, modificări majore.
La finalizare, Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va avea o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi, desfăşurat pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi.
Acesta este o construcţie cu 9 etaje, include 2 subsoluri, parter, 5 etaje superioare şi un etaj tehnic. Volumele celor trei turnuri pătrate ale secţiilor de internare se extind de la etajul 2 până la etajul 5. De asemenea, în caz de pandemie, cutremur sau altă necesitate, unul dintre turnuri poate fi izolat complet.
Clădirea este proiectată să reziste la cutremur de 9 grade şi va găzdui 850 de paturi de internare continuă. ,Dintre acestea 752 sunt paturi pentru îngrijire acută şi 98 de paturi pentru îngrijire intensivă, dintre care 12 pentru Compartimentul de Mari Arşi, 10 pentru ATI Pediatrie, 16 pentru ATI Neonatologie, şi 60 pentru ATI.
Paturile de internare sunt distribuite pentru îngrijire acuţi în centre clinice: Centrul Clinic Mama şi Copilul (76 paturi), Centrul Clinic Toracic (104 paturi), Centrul Clinic Abdominal (270 paturi), Centrul Clinic Traum?, Coloană, Articulaţii (74 paturi), Centrul Clinic Cap/Gât (99 paturi), Centrul Clinic de Medicină Internă (128 paturi), precum şi 98 paturi pentru îngrijire intensivă: ATI (Pediatrie, Neonatologie, Adulţi), Compartimentul de Mari Arşi.
SRU Iaşi va avea 20 de săli de operaţie și un „spital verde”
SRU Iaşi va avea şi un Ambulatoriu integrat de specialitate care va fi organizat în Ambulatoriu Centru: Cap-Gât (care va cuprinde ORL, Stomatologie, Neurologie, Neurochirurgie, Oftalmologie, Chirurgie maxilo-facială), Ambulatoriu Centru Toracic (Pneumologie, Cardiologie, Chirurgie toracică, Chirugie cardio-vasculară), Ambulatoriu Centru Abdominal (Chirurgie generală, Urologie, Nefrologie, Gastroenterologie), Ambulatoriu Centru Traumă, Coloană, Articulaţii (Ortopedie, Chirurgie plastică, Chirurgie vasculară), A.C. Medicină Intern? (Medicină Intern?, Dermatologie, Hematologie, Boli metabolice, Imunologie), Ambulatoriu Centru Mama şi Copilul (Pediatrie, Obstetrică/Ginecologie). În ambulatoriu vor fi şi cabinete în specialitatea terapia durerii, cabinete recepţie internare şi cabinete medicina muncii.
De asemenea, SRU Iaşi va avea 20 de săli de operaţie (1 sală hibridă), 3 scannere CT, 2 scannere RMN, 6 cabinete de intervenţii endoscopie, 4 scannere Angiografie, 8 cabinete pentru radiografie, 1 cabinet densitometrie, 1 scanner SPECT (gamma camera).
SRU Iaşi va fi şi un „spital verde”, principalele caracteristici ale acestui proiect fiind clădire nZEB (clădire cu emisii aproape de zero -n.r) vizează sustenabilitatea energetică care se bazează pe o creştere cu 30% a energiei din surse regenerabile, un parc fotovoltaic pe o suprafaţă mare; pompă de căldură geotermală; eficienţă a iluminatului (LENI); dispozitiv de răcire cu recuperare termic.
Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau