„Noi am crescut un public care vine, care așteaptă să fie uimit prin propuneri artistice ieșite din obișnuit”

interviu1-IS
interviu2-IS

Dimensiune font:

| 14-10-2024 20:53

 * dialog cu teatrologul Oltița Cîntec, curatorul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr

Iașul a fost, zilele trecut, gazda celei- de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, un important eveniment cultural din România, dedicat tuturor celor pasionați de teatru, artă și inovație. La fiecare ediție, festivalul aduce în prim-plan o varietate de spectacole și forme de expresie artistică, de la teatru clasic la reprezentații avangardiste și immersive. Ceea ce face FITPTI deosebit este capacitatea sa de a conecta publicul cu artiști din întreaga lume, creând un spațiu de dialog și reflecție asupra realităților contemporane. Spectacolele din locații neconvenționale, cum ar fi cafenelele, grădina botanică sau muzeele, aduc teatrul mai aproape de comunitate și subliniază nevoia de a descoperi noi moduri de interacțiune culturală. Despre toate acestea am stat de vorbă cu teatrologul Oltița Cîntec, curatorul FITPTI.

- Care a fost momentul de cotitură în care ați realizat că acest festival va fi un succes?

- Aș zice mai degrabă de o anticipare a succesului. Era în august, prin definiție o lună a concediilor, când atenția generală e încă pe vacanță, relaxare, pusesem în vânzare primul set de bilete pentru o parte din spectacolele selectate. S-au vândut ca pâinea caldă, cu o viteză care a întrecut până și cele mai optimiste speranțe ale mele. A fost un prim semn foarte bun. Au curs sold out-urile, gradul de ocupare a sălilor a fost de 100 la sută, la foarte multe spectacole a existat cerere suplimentară, ajungeau la noi întrebări de genul „mai scoateți la vânzare și alte bilete?”, „dacă renunță cineva, sunt interesată/interesat”. Umplerea sălilor e cel mai revelator semn al întâlnirii propunerii curatoriale cu așteptările publicului. E semnul incontestabil că l-am convins de relevanța în comunitate a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. În public au fost oameni care au venit special de la Botoșani, Suceava, Piatra Neamț, Galați, Bacău, suntem o manifestare cu impact regional din acest punct de vedere. Despre amploarea internațională vorbește cel mai bine harta care marchează țările de unde am avut invitați în decursul celor 17 ediții de până acum.

- Ce reacție sau spectacol v-a făcut să simțiți acest lucru?

- A fost o serie de reacții să le zic la persoana întâi. Să explic. M-am interesectat la un supermarket cu o persoană pe care nu o cunosc și care mi s-a adresat așa: „Buna ziua, doamna Oltița. Am o mare rugăminte. Am luat bilete la …, dar n-am mai găsit la… Vă rog, dacă se eliberează ceva, vreau atât de mult să îl văd!” Din fericire, rămăseseră două locuri dintre cele pentru oficialități. Au ajuns la ea, fericire totală! Alt exemplu, în Grădina Botanică, în aer liber, o doamnă s-a desprins dintr-un grup și mi-a spus „noi am venit de la Botoșani special pentru Festival, să știți! Vă mulțumim că îl organizați!” Pe foyer, la „Ierbarul lui Afrim”, o doamnă și mama ei mi-au spus „suntem de la Bacău, voiam să vedem spectacolul, am venit la FITPTI!”

- Cum reușiți să îmbinați tradiția teatrală cu formele de teatru contemporane, precum teatrul imersiv sau spectacolele stradale?

E una dintre direcțiile pe care le urmăresc în mod constant. Sunt un teatraolog care prețuiește foarte mult noile forme de expresie teatrală – performance-uri, teatru imersiv, ca experiență, teatru itinerant, sunt variante îndrăznețe apreciate nu doar de noile generații, ci și de spectatorii versați, care doresc experiențe inedite la nivel estetic.  Pe de altă parte, artiștii care le practică trebuie să beneficieze de platforme de expunere, iar FITPTI este o asemenea platformă. Evenimentele outdoor au ceva foarte special, sunt forme care ne conectează, peste milenii, cu originile acestei arte. Îi duce pe artiști acolo unde se află publicul, îl surprinde, îi arată că arta teatrală nu e ceva cu morgă, pretențios, plictisisor, dimpotrivă e ceva viu, o formă de socializare elevată. Sunt convinsă că unii dintre cei care au văzut teatru outdoor vor testa și variantele indoor, iar acesta este un câștig imens pe termen mediu.

„Noi vizăm publicul tânăr în înțelesul lui de dincolo de vârsta biologică”  

- Care este provocarea principală în a păstra un echilibru între aceste forme?

- Când selectez producțiile din program nu am deliberat în minte un echilibru, dar el se impune cumva involuntar. Echilibrul e obligatoriu, noi vizăm publicul tânăr în înțelesul lui de dincolo de vârsta biologică. Vizăm oamenii entuziaști, deschiși, curioși, am constatat cu plăcere că la propunerile spectaculare mai îndrăznețe (teatru VR, teatru participativ, teatru senzorial) au fost persoane din toate generațiile, iar acesta este un lucru minunat!

- Ce impact credeți că au avut spectacolele din spații neconvenționale, precum grădina botanică sau cafenelele, asupra percepției publicului tânăr asupra teatrului?

- Sunt spații pe care le-am ales tocmai pentru că sunt frecventate de tineri, sunt parte a paradigmei lor de socializare, de timp liber. E în firescul lucrurilor să ne mutăm temporar în aceste spații (mulțumesc Fika, NegruZi, Jassyro!), ele au ceva aparte, o atmosferă plăcută, convivială, propice culturalității. E un plus binevenit în receptare. Grădina Botanică o ținteam de mai multă vreme, acum am reușit, a fost foarte fain și la parada de pea lei și la spectacolul din sere unde am avut invitați si personae cu probleme de auz care nu mai fuseseră niciodată la un spectacol, am asigurat traducere în limbajul semnelor. A fost o ediție incluzivă, am jucat și la Oncologie, la Spitalul de Copii, vrem ca FITPTI să fie o sărbătoare culturală pentru toată lumea.

„Din perspectivă curatorială, conectarea la internațional e obligatorie”

- Festivalul a atras trupe din străinătate. Ce ați învățat din colaborarea cu acestea și cum a influențat acest lucru spiritul festivalului?

- Aminteam deja de harta Festivalului, de relevanța ei privind amploarea evenimentului. Din perspectivă curatorială, conectarea la internațional e obligatorie. E baza sincroniei cu trendurile mondiale ale momentului istoric, e premisa unui dialog estetic. E șansa unor evaluări, a unor comparații, ei cu noi, noi cu ei, e prilejul integrării teatrului românesc în cel global. Am făcut-o și la nivel teoretic, prin seria de cărți colective bilingve (română și engleză) pe care am coordonat-o, atașată Festivalului care, astfel, a avut și o componentă editorială. E o suită de 10 titluri, primul, Tânărul artist de teatru, Istorii românești recente (2015), cel care o încheie – Din. Spre. 35 de ani de tranziție în teatrul.ro (2024). Cărțile acestea au călătorit prin lume și, odată cu ele, și teatrul nostru. Valoarea teoriei teatrale vine, prin altele, și din capacitatea ei de a memorializare ceea ce este efemer, spectacolul teatral a cărui durată e limitată în timp.  

- Cum vedeți viitorul teatrului pentru tineri, având în vedere succesul acestui festival?

- Viitorul teatrului îl văd optimist. Perspectiva constructivă mă definește, laolaltă cu cea implicată. Depinde de noi să aibă viitor, de ceea ce oferim iubitorilor artei scenice, de maniera în care atragem noi categorii de publicuri, de conectarea la pulsul artistic al timpului nostru. A te preocupa de publicul tânăr înseamnă a investi pe termen mediu, înseamnă a modela oameni care gândesc, valorizează, spectatori și cetățeni critici de care avem atât de multă nevoie.

- Ce direcții artistice doriți să explorați în edițiile viitoare?

Festivalul va rămâne în continuare sensibil la cele mai noi tendințe estetice, vom conserva prin extindere componenta lui internațională. Am în plan artiști asociați, rezidențe de creație, pe termen imediat (2025) mă gândesc la o secțiune estivală, când orașul e prea liniștit cultural. Neliniștea creativă e o stare bună, am în vedere și o extindere în comunități limitrofe lipsite de oferte teatrale (urbanul mic și ruralul) să vedem care e deschiderea oficialităților acolo, cum va arăta bugetul 2025.

„Teatrul e o artă colectivă în toate aspectele lui”

- În ce fel ați implicat comunitatea locală în organizarea și desfășurarea acestui festival?

- Comunitatea locală a fost fabuloasă! Cei la care am apelat au răspuns prompt, alții, la care nu am apelat, s-au oferit ei, au fost grozavi, extraordinari, le mulțumesc.

- A fost vreo inițiativă sau proiect care v-a surprins prin impactul său? Teatrul imersiv este o formă relativ nouă în peisajul cultural local. Cum a reacționat publicul tânăr la această experiență și ce rol credeți că joacă acest tip de spectacol în educația lor artistică?

- Reacțiile au fost foarte bune, nu mă mir, pentru că noutatea e surprinzătoare, dar în sensul ei bun. Noi am crescut un public care vine, care așteaptă să fie uimit prin propuneri artistice ieșite din obișnuit. E forța artelor performative!

- Cum ați reușit să gestionați provocările logistice și tehnice ale spectacolelor stradale sau din locuri neconvenționale?

- Avem o echipă tehnică extraordinară, rodată în experiențele profesionale din FITPTI, alte festivaluri naționale și internaționale la care Teatrul Luceafărul a participat de-a lungul sezoanelor. Tehnicienilor li s-au alăturat câțiva dintre colegii mei actori care, pe lângă aptitudinile creative au și competențe organizaționale, știu limbi străine, s-au implicat. Am avut și voluntari de la Facultatea de Teatru, care ne-au fost de real ajutor. Teatrul e o artă colectivă în toate aspectele lui.

- Există vreo situație neprevăzută care v-a marcat în mod special?        

- Ca să fiu sinceră, nu știu zău ce m-ar mai putea marca după 17 ediții! Iau, de fiecare dată, situațiile așa cum vin, le rezolvăm fără panici. Ne cunoaștem atât de bine între noi în echipa FITPTI încât uneori nici nu mai e nevoie de cuvinte. Știm exact fiecare ce avem de făcut și cum să facem, de la cei de la pază/pompieri, la plasatoare, tehnicienii de scenă, atelierele de producție, administrativ-contabilitate, artistic de creație, până la curator. Suntem o echipă funcțională!

A consemnat Maura ANGHEL

Oltița Cîntec este doctor în Teatrologie, prof.univ.dr. habil. la Facultatea de Teatru a Universității Naționale de Arte „George Enescuˮ din Iași, profesor asociat la Școala Doctorală a Facultății de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyaiˮ din Cluj, manager interimar al Teatrului Luceafărul din Iași. Articolele și studiile sale au apărut în reviste academice, de teatru și de cultură din țară și străinătate. A făcut parte din jurii de specialitate și a susținut prelegeri despre teatrul românesc în România și în afara granițelor; este autoarea mai multor cărți de teorie și istorie recentă a artei spectacolului, multe dintre ele premiate.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Sipote, cu sediul in comuna Sipote, Str. Alexandru Lapusneanu nr. 1, judetul Iasi, cod postal 707485, telefon 0232/238.333, fax 0232/238.320, e-mail: primariasipote@yahoo.ro, cod fiscal 4540291. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 loturi de teren, amplasate in intravilanul satului Iazu Nou, Str. Tineretului, F.N., ce apartin domeniului privat al Comunei Sipote, identificate astfel: Lotul 1 -suprafata de 2.020 mp, numar cadastral 61658, Cartea Funciara 61658; Lotul 2 -suprafata de 1.797 mp, numar cadastral 61655, Cartea Funciara 61655; Lotul 3 -suprafata de 1.364 mp, numar cadastral 61659, Cartea Funciara 61659; Lotul 4 -suprafata de 1.496 mp, numar cadastral 61714, Cartea Funciara 61714; 1 lot de teren, amplasat in intravilanul satului Mitoc, Str. Arhimandrit Nectarie, F.N., ce apartine domeniului privat al Comunei Sipote, identificate astfel: Lotul 5 -suprafata de 1.236 mp, numar cadastral 61754, Cartea Funciara 61754; 2 loturi de teren, amplasate in intravilanul satului Mitoc, Str. Scolii, F.N., ce apartin domeniului privat al Comunei Sipote, identificate astfel: Lotul 6 -suprafata de 1.342 mp, numar cadastral 61765, Cartea Funciara 61765; Lotul 7 -suprafata de 1.072 mp, numar cadastral 61747, Cartea Funciara 61747; conform caietului de sarcini, H.C.L. Sipote nr. 93/30.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Serviciul Administrare Patrimoniu, sau se poate consulta pe site-ul: www.primaria sipote.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Serviciul Administrare Patrimoniu, din cadrul Comunei Sipote, comuna Sipote, Str. Alexandru Lapusneanu nr. 1, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita in numerar la Casieria institutiei sau cu ordin de plata in contul Comunei Sipote, RO95TREZ24A70 5000200130X, deschis la Trezoreria Municipiului Iasi, cod fiscal 4540291. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 16.10.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 24.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Sipote, cu sediul in comuna Sipote, Str. Alexandru Lapusneanu nr. 1, judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 24.10.2024, ora 12.00, Camin Cultural Sipote, cu sediul in comuna Sipote, Str. Luca Arbore nr. 151, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Harlau, cu sediul in oras Harlau, Str. Gheorghe Doja nr. 1, judetul Iasi, telefon 0232/722.344, fax 0232/722.622, e-mail: jud-hirlau- reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.10.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Teren in suprafata de 222 mp, situat in intravilanul orasului Negresti, Str.Decebal, F.N., T 30, P 97, Punct Tarina, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin C.F. nr. 73740 Negresti, nr.cadastral 73740, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 84/23.09.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019, privind Codul Administrativ. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 15.10.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 23.10.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 24.10.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.10.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren in suprafata de 100 mp, situat in intravilanul orasului Negresti, F.N., ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara nr. 73583 Negresti, nr. cadastral 73583, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 72/30.08.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019, privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii, in vederea desfasurarii de activitati comerciale. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 15.10.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 23.10.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 24.10.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, Sala Mare, parter, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.10.2024.
Începe sezonul kilogramelor în plus
14/10/2024 22:56

  * nutritionistii vin cu sfaturi pentru cei care vor să se ferească de această problemă Sezonul rece reprezintă, conform nutritionistilor, perioada din an in care foarte multe persoane se ingrasă ...

Traficanții de droguri din Rediu, încătușați
14/10/2024 22:55

Trei persoane, dintre care două provin din aceeaşi familie, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc. Din cercetările efectuate de procurorii DIICOT, in cursul anului 2 ...

Cu un salar de 4.100 lei, o asistentă socială nu poate achita amenda penală primită
14/10/2024 22:54

* ea a fost condamnată la plata a 18.000 lei, după ce furase un portofel dintr-o cafenea din centrul Iaşului * a cerut şi obţinut reeşalonarea Doina P. lucrează ca asistent social, are 60 de ani şi un ...

O bătrână îi vrea la puşcărie pe fiii scandalagii
14/10/2024 22:51

Încă de mici copii, fraţii Laurenţiu şi Adrian I. din Roşcani au fost nişte rebeli, mai mereu in conflict cu părinţii şi profesorii. După majorat, comportamentul lor a devenit chiar violent. Nu ...

Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Un sobor de 23 de arhierei a oficiat slujba Sfintei liturghii
14/10/2024 22:49

Pe un podium amplasat la limita Pietonalului Ştefan cel Mare şi Sfant, in dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane,un sobor de 23 de arhierei din ţară şi străinătate, printre care şi mitropolitul Mold ...

O adolescentă a dat drumul găleţilor din mâini ca să scape de viol
14/10/2024 22:48

„Agresiunea sexuală săvarşită asupra unui minor”, fapta pentru care este inculpat Ştefan A., pare mai mult o scenă de comedie ori de desene animate, decat o intamplare petrecută aievea. Ziua, ...

Poluare în trei importante zone ale orașului
14/10/2024 22:46

* in cele 3 statii de monitorizare a aerului de pe raza municipiului Iasi valorile orare ale indicatorului PM10 măsurat automat au depăsit valoarea de 50 μg/m3 in intervalul 13 octombrie, ora 22 – 14 ...

 Reverența administrației locale pentru promotorii valorilor Iașului
14/10/2024 20:52

    Un moment special al serii a fost acordarea distinctiei pentru Excelentă in Cultură, care a onorat proiectul artistic 3 Tenori Ieseni, format din Andrei Apreotesei, Andrei Fermesanu si Florin ...

Trotinetele electrice și slalomul urban
14/10/2024 18:27

Pentru multi ieseni, trotineta electrică nu mai este doar un moft sau un gadget modern, ci o necesitate in fata traficului sufocant. Cu toate acestea, experienta de a circula pe două roti prin Iasi se dovedes ...

Spectacolul MEAT va fi prezentat la Festivalul Maltepe din Turcia
14/10/2024 14:52

Pe 15 octombrie 2024, actorii Ateneului National din Iasi vor fi prezenti la Festivalul International de Teatru Maltepe de la Istanbul, Turcia, unde vor prezenta spectacolul de teatrul MEAT, semnat de Şule D ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei