Astăzi începe admiterea la UMF Iași

umf_wide_featured-440x264

Dimensiune font:

| 24-07-2022 08:00


Duminică, 24 iulie, cei 2207 tineri care s-au înscris la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, sesiunea iulie 2022, vor susține testul grilă cu durata de 3 ore (între 10:00 - 13:00). Ocuparea locurilor în săli se desfășoară în intervalul orar 8.30 – 9.30.
Repartiția candidaților în cele 46 de săli și amfiteatre, atât ale UMF Iași, cât și ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și ale Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, a fost deja publicată pe site-ul Universității (repartiție săli). Sâmbătă, 23 iulie, între orele 18-20.00, candidații au posibilitatea de a identifica sălile unde au fost repartizați.
Ce reguli trebuie să respecte candidații în ziua concursului
La intrarea în sala de concurs candidații se vor legitima şefului de sală cu:
• actul de identitate pe care candidatul l-a depus online, la înscriere;
- buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, document care trebuie să fie în termen de valabilitate; cei fără un astfel de document valabil nu vor fi primiţi în sala de concurs;
• legitimaţia de concurs;
• certificat de naştere şi căsătorie pentru candidatele căsătorite sau documentul doveditor schimbării numelui din alte motive.
Accesul candidaților în sala de concurs se realizează până la ora 09:30.
Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul desigilării coletelor care conţin caietele cu întrebări, nu mai au acces în sală.
În timpul concursului candidaţii nu au voie să aibă obiecte de scris de orice fel, altele decât cele date de organizatori, hârtii albe sau scrise, publicaţii de orice fel, telefoane mobile sau orice alt tip de aparatură de comunicare, ceasuri de mână, pagere, i-phone, genți, materiale didactice de orice fel etc. Candidații care intră în sală cu astfel de obiecte, precum și cu materiale documentare au obligația să le depoziteze într-un loc special indicat de şeful de sală, înainte de aducerea caietelor cu întrebări, unde nu vor avea acces până la terminarea concursului. Candidaţilor le este permisă introducerea în sală a unei sticluţe cu apă, fără etichetă, numai pentru utilizare personală.
Orice abatere (comunicare între candidaţi, copiere sub orice formă, păstrarea asupra candidatului în timpul concursului a oricărei aparaturi de transmisie-recepție sau material didactic de orice fel, înşelăciune asupra identităţii etc) este socotită fraudă şi se sancționează cu eliminarea din concurs.
Atenție la completarea grilelor!
Candidatul trebuie să verifice atent datele de identificare (nume, iniţiala tatălui, prenume şi număr de înregistrare/marca atribuită la înscriere) din spaţiul special prevăzut în acest scop pe testul grilă personalizat. Neconcordanţa acestor date impune candidatului solicitarea unui test grilă
nepersonalizat pe care îl va completa cu majuscule, pe propria răspundere, în spaţiul special prevăzut în acest scop, folosind carioca/marker-ul primit, de culoare negru.
Completarea răspunsurilor la testul grilă se va face doar cu carioca/marker de culoare negru. Pixul albastru este utilizat de candidați doar pe ciorne.
Răspunsul este unic la fiecare întrebare. Răspunsul se va da prin înscrierea unei buline negre în pătratul corespunzător literei – considerată răspuns corect – fără a depăşi marginile pătratului respectiv. Fiecare întrebare va avea o singură căsuţă marcată ca răspuns!
Răspunsurile multiple sau incorect marcate (vezi exemplul corect de mai jos) vor fi anulate
Atenţie la menţinerea curată a foii (orice pată poate fi interpretată ca răspuns). Afectarea barelor verticale şi orizontale ce formează cadrul formatului de teză (prin scriere sau deteriorare) face imposibilă citirea prin scanare a răspunsurilor, riscând anularea tezei.
Susţinerea probei scrise
În funcţie de programul de studiu, disciplinele de concurs sunt următoarele:
Pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară:
-Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și Chimie organică sau Fizică (la alegere)
Pentru programul de studiu Farmacie:
-Chimie organică (obligatoriu) și Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere.
Pentru programele de studiu: Asistență Medicală Generală, Tehnică dentară, Nutriție și dietetică, Asistență de Profilaxie Stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic: la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie organică.
Pentru programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare: Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).
Pentru programul de studiu Bioinginerie: la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)
Ponderea subiectelor la prima vedere
Specializarea Medicină: 50%
Specializarea Medicină dentară: 50%
Specializarea Asistență medicală generală: 30%
Specializarea Nutriție și dietetică: 30%
Specializarea Asistență de profilaxie stomatologică: 10%
Specializarea Tehnică dentară: 10%
Specializarea Farmacie: 10%
Specializarea Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic: 10%
Specializarea Bioinginerie: 50%
Specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare: 10%
Corectarea tezelor
Grilele de răspuns bune de corectat (tezele), se predau de către candidaţi, sub semnătură, şefului de sală. Tezele (grilele completate) vor fi depuse la catedră, numărate şi aşezate în ordinea crescătoare a numărului de ordine din catalogul candidaţilor din sala respectivă (indiferent de tipul grilei A, B, C, D).
Candidații vor preda minicalculatorul (chimie, fizică, matematică) comisiei de concurs odată cu teza.
În acest moment candidaţii care doresc pot părăsi sala pentru o pauză de 15 minute, timp în care grilele vor fi păzite de şeful sălii, supraveghetori şi trei candidaţi martori (prin rotaţie). După epuizarea celor 15 minute candidaţii reintră în sală şi îşi ocupă locurile de concurs. După aşezarea candidaţilor începe corectura grilelor în faţa acestora.
Teza (grila completată) candidatului va fi corectată în funcţie de („grila de 10”), care este adusă în sală în plic sigilat la terminarea concursului.
Corectarea grilelor se face în mod electronic, prin scanare în sala de concurs, în prezenţa autorului şi a încă doi candidați, cu calitate de martor, din sala respectivă.
Eventualele contestații cu privire la rezultatele concursului de admitere se depun online, în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor prin completarea formularului tip postat pe site-ul UMF. Comisia de contestații a facultății va analiza și comunica răspunsurile corecte rămase definitive în termen de 24 ore, de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor. Dacă în urma contestațiilor se constată că „grila de 10” are o întrebare (sau mai multe) cu răspuns eronat dat de comisia profesională, tuturor candidaților de la facultatea/specializarea respectivă, indiferent dacă au contestat sau nu, li se acordă punctajul corespunzător întrebării în cauză.
În urma analizării contestațiilor și stabilirii grilei corecte rămasă definitivă, punctajele comunicate în săli pot suferi modificări.
Concurența pe loc: cei mai mulți înscriși, la specializările medicină și medicină dentară
Reamintim că la Medicină sunt 1166 de dosare finalizate (concurență de 3,59/loc bugetat), la Asistență Medicală Generală – 275 (concurență de  3.93/loc bugetat), la Nutriție și Dietetică – 46 (concurență de 3,29/loc bugetat), la Medicină Dentară – 344 (concurență de 3.34/loc bugetat), la Asistență de Profilaxie Stomatologică – 3 (concurență de 0.25/loc bugetat), Tehnică Dentară – 64 (concurență de 1.73 /loc bugetat), la Farmacie – 31 (concurență de 0.40/loc bugetat), la Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic – 38 (concurență de 1,52), la Bioinginerie – 119 (concurență de 1.53/loc bugetat), iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – 121 (concurență de 1.53/loc bugetat). Total înscriși: 2207. Cea mai mare concurență este la specializarea Medicină (concurență de  3.59/loc bugetat), iar cea mai mică la Asistență de Profilaxie Stomatologică.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
 Complexul Național Muzeal „Moldova” nu va participa la Noaptea Muzeelor
16/05/2024 19:16

Tot mai multe institutii de cultură din tară anuntă că nu vor participa la editia aniversară a evenimentului „Noaptea muzeelor”. La Iasi, angajatii Complexului Muzeal National „Moldova&r ...

Răsturnare de situație în accidentul care a generat Legea Anastasia
16/05/2024 16:02

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul avand loc in comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă in judecată şi pentru ucidere din culpă. Potrivit unui comu ...

ATN Show, nou concept de spectacol marca Ateneul Național din Iași
16/05/2024 15:01

 Iesenii sunt invitati marti, 21 mai, de la ora 19.00, in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” al Ateneului iesean, la cel mai nou proiect de improvizatie intitulat ATN Show, cu alte cuvinte ...

„Recital Classic”, prima ediție la Petran Music School
16/05/2024 14:39

Petran Music School, impreună cu Asociatia Excelentă pe Portativ si Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi organizează prima editie a „Recitalului Classic”, un eveniment dedicat dez ...

Povestea genții Lady Dior, spusă la Iași
16/05/2024 14:27

Cea de-a patra editie a Romanian Creative Week (RCW), cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE, transformă clădirea-monument Baia Turcească, ridicată la finele secolului XIX si recent rea ...

Lotul „Mavromati” nu scapă de arestul la domiciliu
16/05/2024 12:24

Fostul manager al Spitalului Judeţean „Mavromati” din Botosani, medicul Monica Adăscăliţei, rămane in arest la domiciliu pentru incă 30 de zile. Aceeaşi decizie a fost luată şi in cazul a i ...

COMUNA FĂLCIU, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului  „Înființare centre sociale pentru persoane vârstnice în comuna FĂLCIU, județul VASLUI
16/05/2024 10:46

   COMUNICAT DE PRESĂ   Data: 16.05.2024  COMUNA FĂLCIU, in calitate de beneficiar, anuntă finalizarea proiectului  „Înfiintare centre sociale pentru perso ...

COMUNA FĂLCIU, beneficiar, anunță finalizarea proiectului „construire corp nou și dotare Liceu Tehnologic „DIMITRIE CANTEMIR”, comuna FĂLCIU, județul VASLUI”
16/05/2024 10:35

  COMUNICAT DE PRESĂ Data: 16 mai 2024 COMUNA FĂLCIU, ÎN CALITATE DE BENEFICIAR, ANUNTĂ FINALIZAREA PROIECTULUI „CONSTRUIRE CORP NOU SI DOTARE LICEU TEHNOLOGIC „DIMITRIE CANTEMI ...

CJ Iași insistă să preia proiectul Variantei Ocolitoare de la Podu Iloaiei
16/05/2024 08:55

* pe langă Varianta de Ocolire Podu Iloaiei, Consiliul Judetean Iasi a cerut Ministerului Transporturilor incheierea unor acorduri de parteneriat care să faciliteze realizarea prin ADI „Iasi Infrastruct ...

Sume record investite în modernizarea reţelelor de gaze și electricitate din Moldova
16/05/2024 08:52

* in parteneriat cu autoritătile locale, au fost infiintate 14 distributii de gaze naturale, pe o lungime de 110 km, in zeci de localităti din judetele Iasi, Bacău, Suceava , Botosani * anul trecut a fost de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei