Astăzi începe Examenul de Rezidențiat. Peste 2.100 de absolvenți de Medicină caută un loc la Iași
Dimensiune font:
* UMF Iași a pregătit 74 de săli de curs şi amfiteatre pentru examenul de admitere la Rezidenţiat, închiriate de la toate universităţile de stat din Iaşi * candidații trebuie să aibă minim de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări din grila de concurs
Astăzi, absolvenţii universităţilor de Medicină şi Farmacie din toată ţara vor susţine examenul de admitere la rezidenţiat.
Anul acesta, la nivel naţional sunt înscrişi 12.564 candidaţi la examenul de rezidenţiat. Dintre cele 6.219 locuri şi posturi din toată ţara, 3.672 sunt locuri la Medicină Generală, 1.195 la Medicină Dentară şi 1.087 la Farmacie. În ceea ce priveşte posturile, numărul acestora este de doar 270 la nivel naţional.
Pentru rezidenţiatul în Medicină Generală, la Iaşi vor concura 1.086 de absolvenţi de facultate, iar la Medicină Dentară sunt 508 candidaţi. Ei sunt mai puţini decât anul trecut, când au fost 668 candidaţi. La Farmacie, numărul este mult mai mare. Sunt 535 candidaţi faţă de 360 cât erau anul trecut. În total sunt 2.147 absolvenţi de Medicină şi Farmacie care vor să susţină examenul de rezidenţiat la UMF Iaşi.
Pentru buna desfăşurare a acestui examen de admitere la rezidenţiat Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa Iaşi” a pregătit 74 de săli de curs şi amfiteatre, dintre care 6 sunt săli speciale. Cele 74 de săli pentru examenul de admitere la rezidenţiat sunt de la toate universităţile de stat din Iaşi.
Alegerea unui loc sau post de rezident depinde de punctajul obţinut. Candidaţii la rezidenţiat trebuie să aibă minim de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor sau a posturilor de specialitate se face în ordinea descrescătoare a punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor sau a posturilor publicate la concurs. La finalul examenului se va întocmi o singură listă de clasificare naţională pentru fiecare domeniu în parte.
Examenul de admitere la rezidenţiat se va desfăşura duminică, în acelaşi timp în Iaşi, cât şi în celelalte cinci centre universitate din ţară. Metodologia de admitere la rezidenţiat este aceeaşi la toate universităţile. Examenul constă în completarea unui test de tip grilă. El se va desfăşura pe parcursul a 4 ore. În acest timp candidaţii trebuie să răspundă la 200 de întrebări.
Corectura acestor grile se face în mod electronic prin scanare, în sala de concurs, în prezența autorului și a încă 2 candidați din sala respectivă, care vor fi nominalizați în procesul-verbal al sălii și care vor semna pe acesta și pe grilele candidaților. După anunțarea punctajului tuturor candidaților din sala respectivă, șeful de sală, în prezența a 3 candidați, ambalează și sigilează plicul cu grilele corectate și unitățile de memorie externă (memory stick) predat de personalul desemnat pentru operațiunea de scanare. Pe durata corectării lucrărilor, candidații rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau