Elevii din 26 de comune ieșene vor merge la școală cu microbuze electrice
Dimensiune font:
* vor beneficia de proiectul „Achiziţia de microbuze electrice pentru elevi în judeţul Iași”, finanțat prin PNRR, copiii din comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victorie, Vlădeni și Voinești
În cadrul Componentei C15 - Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt prevăzute optsprezece investiţii susţinute de şapte reforme. Investiţia 10 - Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achiziţionarea de microbuze verzi are ca obiectiv asigurarea sustenabilităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar prin tranziţia la şcoli verzi şi mobilitate verde (microbuze electrice). La nivel naţional, vor fi achiziţionate 3.200 de microbuze pentru transportul elevilor din localităţile izolate, în special în zonele rurale.
Consiliul Județean Iași va aproba, în ședința din 21 iunie, proiectul „Achiziţia de microbuze electrice pentru elevi în judeţul Iași”, finanţat prin PNRR, pentru comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victorie, Vlădeni, Voinești.
Valoarea totală a proiectului va fi de 30.172.560,00 lei, fără TVA, din care valoarea eligibilă a proiectuluieste de 30.169.785,10 lei, la care se adaugă TVA în sumă de 5.732.259,17 lei. Cheltuielile neeligibile necesare pentru implementarea proiectului sunt de 5.650,00 lei, la care se adaugă TVA în sumă de 1.073,50 lei, reprezentând cheltuieli de informare şi publicitate.
„Unităţile administrativ-teritoriale beneficiare vor delega dreptul de depunere a aplicaţiilor de finanţare către Consiliul Judeţean, pe baza unor protocoale/hotătiri de consiliu local, în baza autonomiei locale. La finalizarea perioadei de implementare a proiectului, solicitantul eligibil, Consiliul Judeţean, care a preluat delegarea depunerii proiectului, va transfera dreptul de proprietate asupra bunurilor achiziţionate către UAT beneficiar, care a delegat dreptul de depunere a Proiectului, în conformitate cu legislaţia în vigoare la data realizării. Perioada de implementare a proiectului se încheie după finalizarea tuturor achizițiilor, efectuarea recepţiilor şi punerea în funcţiune a microbuzelor electrice, conform prevederilor contractelor de achiziţie, care nu poate depăşi data de 31.12.2024”, se arată în Referatul de aprobare a proiectului Consiliului Județean. Adina MARCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau