Fostul primar al Bacăului nu a scăpat de procese
Dimensiune font:
Cosmin Necula va trebui să apară din nou în fața masigraților * alături de fostul viceprimar Dragoș Daniel Ștefan este acuzat de abuz în serviiu * cei doi ar fi manipulat banii unor ONG-uri
Procesul în care fostul primar al Bacăului, Cosmin Necula, și fostul viceprimar Dragoș Ștefan sunt judecați pentru abuz în serviciu se reia la Tribunalului Neamț. Dosarul foștilor edili ai Bacăului a fost suspendat, fiind sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene.
Tribunalul Neamț a admis, în octombrie 2020, să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile în cadrul Dosarului nr. 1652/110/2019, cauză în care a fost trimis în judecată fostul primar al Municipiului Bacău, Cosmin Necula, pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de participație improprie sub forma determinării la infracțiunea de abuz în serviciu, care ar fi avut drept consecință încălcarea dispozițiilor din Legea 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.
Cosmin Necula a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu și un prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Alături de el, a fost trimis în judecată și fostul viceprimar Dragoș Daniel Ștefan.
În rechizitoriul întocmit, procurorii precizează că, la data de 10 iulie 2017, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, „Cosmin Necula și Dragoș Ștefan, cu intenție, i-au determinat pe consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general”.
„Ca urmare a demersurilor celor doi inculpați, Consiliul Local Bacău, în calitate de organ deliberativ și în exercitarea atribuțiilor prevăzute de Legea 215/2001 privind administrația publică locală, a dispus finanțarea proiectelor depuse de două asociații (cu sumele de 553.000 lei – ACS Aerostar, respectiv 15.000 de lei – Asociația Nevăzătorilor) deși acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse”, mai precizează procurorii.
Inițial, anchetatorii DNA au clasat dosarul, dar a fost redeschis prin decizia Tribunalului Bacău.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau