În prezenţa protagonistei, la Iaşi va fi prezentat filmul documentar ALEXANDRA, dedicat valoroasei violoniste Alexandra Conunova

1 x AL CO 1
1x AL CO 4
1x AL CO2
1x AL CO 3

Dimensiune font:

| 01-02-2024 08:38

 * joi, 1 februarie, la ora 18,00, la Palatul Braunstein (sala multimedia) are loc proiecţia documentarului regizat de Violeta Gorgos. Filmul este rodul unui parteneriat între OWH Studio Chişinău şi TVR Iaşi

        Alexandra Conunova este la vârsta la care alții abia își scot busola din buzunar pentru a-şi stabili un drum al vieții lor. Ea a cucerit, deja, cele mai înalte piscuri în muzică. Iar metronomul de zi cu zi este fiul ei, Grisha. Alexandra Conunov este o violonistă născută în Republica Moldova, cunoscută publicului din întreaga lume... Ea îşi trăieşte viaţa în profunzimea muzicii, iar pentru aceasta trebuie să râdă și să plângă, să comunice cu oameni de tot felul, să urce pe marile scene ale lumii și să-și plimbe copilul pe ulițe rătăcite ale orașelor necunoscute. Acum, locuieşte la Lausanne. Vorbește fluent cinci limbi și nu vrea să surprindă pe nimeni prin aceasta. Despre performanțele ei scriu publicaţiile de specialitate din Europa. Alexandra cântă pe scena marilor festivaluri precum Verbier, Montreux Septembre Musical, Gstaad, BBC Londres, Ferrara Musica, Academia Santa Cecilia Roma, Hamburg Martha Argerich Festival, Bonn, Colmar, Menton, Radio France Montpellier, Aix-en-Provence Festival de Pâques, Les Folles Journées de Nantes împreună cu alţi mari artişti precum Michail Lifits, Renaud Capuçon, Edgar Moreau, David Kadouch, Andreas Ottensamer, Gérard Caussé, Boris Brovtsyn, Jean Rondeau. Cea mai importantă competiție din cariera sa a fost Concursul internațional de vioară „Joseph Joachim” de la Hanovra, ediția 2012. Pe lângă marele premiu de 50 000 de euro, câștigătoarei i-a fost pusă la dispoziție o vioară lucrată manual de Giovanni Battista Guadagnini, care datează din anul 1756. Ea s-a aflat la premiantă până la următoarea ediție a competiției. „Această victorie mi-a permis să îmi iau zborul pe plan internațional”.  Enumerările nu se vor termina aici pentru că viaţa ei este într-o continuă ascensiune.

Un palmares de invidiat

Născută la 16 noiembrie 1988 în oraşul Chişinău, Alexandra a absolvit Liceul Republican de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” la specialitatea vioară (clasa prof. Galina Buinovschi, Maestru în Artă) şi a studiat  la Academia de Muzică  din Rostok (Germania), clasa prof. Ion Munteanu. Anii de studii au fost marcaţi de premii de valoare obţinute la următoarele concursuri internaţionale: Concursul Internaţional de Interpretare Violonistică ,,Remember Enescu”, Bucureşti, România - Premiul I (1997); Concursul Internaţional ,,Тineri Interpreţi”, Braşov, România­ - Premiul I (1998); Concursul Internaţional ,,Eugen Соса”, Chişinău, Moldova - Premiul I (1999). Între numeroasele distincţii mai pot fi enumerate: Concursul Internaţional Tineri Violonişti, Bucureşti, România - Premiul I; Premiul special аl Concursului Internaţional de Violonişti  ,,Кloster Schontal”, Germania,  Medalia de Aur  la Jocurile Delfice  în domeniul artei, Breansk, Rusia; Premiul I,  Premiului pentru Virtuozitate şi Premiul de la Uniunea Europeană de Concursuri ЕММY la Concursul Internaţional ,,Кloster Schontal”, Germania, Premiul I şi Premiul Simpatia Publicului  la cel mai prestigios Concurs Internaţional de Vioară «Queen Sophie Charlotte»  din or. Mirow, Germania, Premiul II la Concursul Internaţional de Vioară  «Ion Voicu» şi Premiul Fundaţiei Internaţionale «Ion Voicu».

Ре parcursul studiilor Alexandra Conunova а desfăşurat о vastă activitate solistică şi a colaborat cu mai multe orchestre: Orchestra Naţională de Cameră, Orchestra Simfonică а Filarmonicii Naţionale «S.Lunchevici», Orchestra TeleRadioMoldova, Orchestra Teatrului Naţional de  Operă şi Balet, Orchestra Naţională de Stat din Rostock, Germania. A participat în concertele organizate de către Fundaţia Culturală Germană în Sudul şi Nordul Germaniei сu Orchestra de Cameră  Concertino sub conducerea profesorului Petru Munteanu.

 

Violonista Alexandra Conunova va concerta vineri, la Iaşi

Orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova din Iaşi va susţine vineri, 2 februarie, de la ora 19,00, la Casa Studenţilor, un concert, având-o ca solistă pe violonista Alexandra Conunova. Dirijor va fi Constantin Grigore. Programul va cuprinde Concertul pentru vioară și orchestra în re major, op. 35 şi Simfonia nr. 1 în sol minor, op. 13, ,,Visuri de iarnă” de Piotr Ilici Ceaikovski.

 Violeta Gorgos, regizorul filmului  ,,Alexandra”

  Născută la Chişinău. Perioada acumulărilor s-a suprapus peste schimbările de regimuri. Valorile copilăriei au fost estompate de provocări necunoscute. După Colegiul de arte, a făcut Facultatea de Litere și Facultatea de Regie de film. Dar pentru că tocmai se destrămase imperiul, industria filmului moldovenesc a dispărut, iar cei cu diplomă de regie puteau. în cel mai bun caz, să se angajeze la TV. În paralel a colaborat cu  OWH Studio – prima casă de producție din Republica Moldova inițiată de absolvenți ai UNATC Bucureşti reveniți acasă. Aici a experimentat noțiunile de film făcut la comanda pe bani și film făcut cu drag, dar fără bani. Și tot aici a înțeles ce înseamnă o echipa și cât de mult contează să lucrezi cu oameni pasionați. Cu filme făcute din pasiune a mers la festivaluri internaționale ( Dakino, Anonimul, 7 arte, Niște țărani, Jivaia voda, Golden Praga, etc), cu proiecte concepute în echipă a participat la laboratoare de specialitate, cu scenarii elaborate acasă a mers pe la pitch-uri. În urmă cu 15 ani a devenit regizor artistic la TVR Iaşi, unde a iniţiat, între altele, şi proiectele ,,Identitate Basarabia” şi ,,Racord”, dar a continuat şi conceperea unor documentare, care au fost premiate. Iar filmul pe care vrea sa-l facă este mereu cel la care lucrează.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Se caută un Moș! Afacerea care „explodează” în perioada sărbătorilor de iarnă
19/11/2024 23:40

* pentru a angaja un actor care să joace rolul de Mos Crăciun, părintii sunt nevoiti să scoată din buzunare aproximativ 450 de lei pentru o sedintă de o oră, la domiciliu, in zilele de 23, 26 sau 27 dece ...

Vânzări record în sectorul imobiliar ieșean!
19/11/2024 23:39

* in primele zece luni din 2024, Iasul a bătut toate recordurile tranzactiilor imobiliare din ultimele decenii * au fost vandute 23.526 imobile, dintre care 8.145 apartamente, domeniu in care capitala Moldovei ...

Hipotermia, ucigașul tăcut care atacă în sezonul rece
19/11/2024 18:41

Chiar temperaturile din termometre au fost mai crescute in ultimele zile, medicii ieseni continuă să tragă semnale de alarmă in randul populatiei. Specialistii vorbesc despre hipotermie ca fiind un „u ...

Un microbuz plin cu muncitori a luat foc în trafic
19/11/2024 18:40

Pompierii de la ISU Iaşi au fost chemaţi să intervină, marti, pentru stingerea incendiului. Din fericire, nu au fost răniţi. Toţi pasagerii au reuşit să se autoevacueze. Ieri dimineaţa, un incendiu a ...

Atașatul cultural al Ambasadei SUA în România, la UAIC
19/11/2024 18:37

Marti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) a primit vizita oficială a atasatului cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania, Peter Brown, care s-a intalnit cu prof ...

IaȘi Cufărul cu Haine, moda și sustenabilitatea într-o ediție memorabilă la Palatul Culturii
19/11/2024 17:47

Într-o lume in care moda tinde să isi lase o amprentă ecologică grea, Iasul devine un exemplu de responsabilitate prin organizarea celei de-a XII-a editii a „IaSi Cufărul cu Haine”. Pe 24 ...

Femei care schimbă satul. Antreprenoarele ce cultivă vise
19/11/2024 16:49

Pe o vale ascunsă intre dealuri, la Tăcuta, Ioana, o tanără de 35 de ani, a construit un mic imperiu al gastronomiei traditionalei. Crescută intr-o familie unde rolurile erau bine definite – bărbatu ...

Educația sexuală în școli, cheia pentru un viitor informat sau subiect tabu?
19/11/2024 16:41

Clopotelul sună schimbare in scolile din Romania. Subiectul educatiei sexuale in programa scolară a devenit un teren fertil pentru dezbateri, emotii puternice si, uneori, lupte ideologice. Este oare timpul s ...

  Livrat la ușă, revoluția platformelor de livrare și prețul ascuns al comodității
19/11/2024 15:21

Pandemia de COVID-19 a accelerat adoptarea serviciilor de livrare, iar expansiunea lor pare să nu dea semne de incetinire. În Romania, platforme precum Glovo, Bolt Food, Tazz sau Uber Eats au devenit ind ...

De la vise, la joburi cool
19/11/2024 14:44

La Colegiul National „Emil Racovită” din Iasi, atmosfera a fost cu totul specială astăzi. Peste 120 de elevi au lăsat deoparte manualele si timp de oră au fost invitati să participe la o căl ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei