Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați și-a trimis reprezentanții la Iași
Dimensiune font:
* aceștia au subliniat eforturile pe care autoritățile ieșene le-au făcut pentru ajutorarea persoanele care au părăsit Ucraina din cauza conflictului declanșat de Federația Rusă și au tranzitat țara noastră, acestea beneficiind de asistență medicală, alimente și cazare temporară
Modul în care persoanele refugiate din Ucraina au fost au fost integrate în comunitate și sprijinul pe care acestea l-au primit din partea autorităților locale au constituit principalele subiecte de discuție pe care membrii delegației Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) le-au purtat, marți, la Iași, cu subprefectul Costel Dolachi și secretarul general al Județului Iași, Lăcrămioara Vernică – Dascălescu.
La întâlnirea care s-a desfășurat la sediul Consiliului Județean a fost prezent, de asemenea, din partea autorităților locale, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Florin Ion.
Delegația Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refigiați a fost condusă de Kylie Alcoba Wright, Senior Operations Officer. Discuțiile dintre cele două părți au vizat aspecte privind modul în care autoritățile ieșene s-au implicat în acțiunea de sprijinire a refugiaților din Ucraina și măsurile care au fost luate pentru ajutorarea acestor persoane. Reprezentanții Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați au subliniat eforturile pe care autoritățile ieșene le-au făcut pentru ajutorarea persoanele care au părăsit Ucraina din cauza conflictului declanșat de Federația Rusă și au tranzitat țara noastră, acestea beneficiind de asistență medicală, alimente și cazare temporară.
Pe de altă parte, reprezentanții autorităților locale au evidențiat sprijinul constant pe care UNHCR l-a acordat pentru gestionarea situației refugiaților ucraineni. În urma agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, Centrul de Asistenţă Umanitară şi Socială pentru Refugiaţi „Nicolina” din Iaşi a fost tranzitat de peste 60.000 de refugiați care au beneficiat de asistență umanitară, socială și suport medical.
Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați de la Iași a fost deschis oficial pe 24 martie 2022, la exact un an de la invazia trupelor ruseşti în Ucraina, fiind înființat în urma încheierii unui parteneriat între Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Primăria Municipiului Iași şi mai multe asociaţii nonguvernamentale.
Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau