Inteligența Artificială, un sprijin indiscutabil pentru dermatologi
Dimensiune font:
La Iași a început ieri Conferința Națională „Zilele Spitalului Clinic Căi Ferate”, un eveniment deosebit ce a depășit ideea de reuniune a profesioniștilor din domeniul medical. Manifestarea este o oportunitate de a modela viitorul asistenței medicale, de a prezenta cunoștințele medicale și, în cele din urmă, de a îmbunătăți viețile nenumăraților pacienți.
Tema conferinței din acest an este „New Times, new technologies, new skills – medical robotic trends“, o idee care rezonează profund cu provocările și oportunitățile cu care ne confruntăm astăzi în domeniul medicinei, după cum a spus dr Elena Cristina Mitrofan, președintele conferinței și manager al Spitalului Clinic Căi Ferate. „În calitate de furnizori de servicii medicale și cercetători, avem misiunea crucială de a îmbunătăți îngrijirea pacienților, de a aborda crizele emergente din domeniul sănătății și de a rămâne în fruntea inovației medicale”, a continuat dr Mitrofan.
Conferința include prezentări și workshop-uri susținute de experți de frunte din diverse discipline medicale, care se vor derula pe parcursul a trei zile. Participanților li se vor oferi informații despre cele mai recente descoperiri din cercetare, studii clinice și tratamente inovatoare care au potențialul de a revoluționa asistența medicală. „Este un eveniment multidisciplinar, o conferință medicală avangardistă, ce continuă tradiția Zilelor Spitalului Clinic Căi Ferate. Dermatologia este prezentă cu inovații în tot ceea ce înseamnă afecțiunile sistemice. Alături de dermatologi lucrează în echipă medicul anatomo-patolog, cardiologul, specialiști în medicina de familie, oftalmologul, medicul de diabet și boli de nutriție. Vă invităm să faceți cunoștință cu Zaya, noua inteligență artificială menită să re va pune diagnosticele medicului anatomo-patolog. Zaya este în curs de învățare, însă în scurt timp va deveni ajutorul de nelipsit al anatomo-patologului și, în consecință, și al dermatologului”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic CF Iași și președintele Asociației Dermatologilor din Moldova, partener al evenimentului, alături de Societatea Română de Dermatologie. Dialogurile au fost la cel mai înalt nivel științific, dovadă fiind și numărul mare de specialiști prezență în sala de conferințe de la Hotelul Internațional. Evenimentul a fost onorat de prezenta academicianului Călin Giurcăneanu, președintele Societății Române de Dermatologie (SRD) și de cea a secretarului acestei structuri, Alin Nicolescu, doi reputați specialiști care apreciază foarte mult școala de dermatologie de la Iași, promovată impecabil de către prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu. La seara de gală a fost prezent și primarul Mihai Chirica, al cărui mesaj a inclus promisiunea de susținere a Spitalului Clinic CF, pe care îl consideră unul de top, și căruia îi promite sprijin mai ales în acest proces de transformare, fiind deja cunoscute discuțiile legate de transferul multor spitale din subordinea Ministerului Transporturilor în cel al universităților și administrațților locale. Evenimentul a fost salutat de multe nume sonore ale medicinei ieșene, fiind remarcată prezența prof. univ. Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Mrdicină și Farmacie „Gr. T. Popa”. La manifestare a participat și secetarul de stat Bogdan Balanișccu, de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Protecției Mediului.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau