La Iași, un pub și-a servit clienții cu colivă, ca formă de protest!
Dimensiune font:
* proprietarii din industria HoReCa se tem de perioada ce urmează, pentru că au deja pierderi financiare foarte mari, iar angajații încep să plece
Revoltați după masurile luate în industria HoReCa, mai mulți angajați și administratori ai restaurantelor și-au spus ieri nemulțumirile. Situația în care au ajuns este disperata și nu știu cu ce scaderi financiare se va termina. Drept protest, ieri, aceștia au servit colivă din partea casei clienților de la terasă. „Un protest cu colivă sau o formă de protest, spunem noi, pentru că este o perioadă sumbră în toată industria HoReCa. Am ajuns efectiv la sapă de lemn și încercăm să tragem un semnal de alarmă prin ceea ce facem, servim coliva către clienții noștri. Considerăm că suntem în pragul unui parastas efectiv și nu contestăm neapărat măsurile care se iau, cât chestia aceasta care e imprevizibilă tot timpul. Angajații ajung să stea acasă, îi chemăm la muncă, pleacă din nou, efectiv ramânem fără forță de muncă, nu mai știm dacă a doua zi trebuie să deschidem sau nu aceste interioare. E clar, sezonul rece vine, terasele vor fi închise în scurt timp și asta este forma noastră de protest, prin a servi colivă către clienții noștri”, a declarat Adrian Danu, administrator Master Pub Iași.
Proprietarii se tem de perioada ce urmează, pentru că au deja pierderi financiare foarte mari, iar angajații încep să plece. „Pierderile cred că au fost pe timpul verii, undeva la un 50-60 % față de anii trecuți, dar acum se simte efectiv o scădere bruscă de când cu perioada rece. Suntem undeva la un 20-30% din veniturile pe care le aveam în perioada similară. Nu știm cum vom rezista, deoarece măsurile de redresare impuse nu sunt palpabile în momentul de față, nu știm dacă vor fi viabile, nu știm dacă putem să le implementăm, aici e și îngrijorarea noastră, de asta și acest semn de alarmă”, a mai precizat Adrian Danu.
Uniți de aceeași teamă și de aceleați nemultumiri, angajații restaurantului speră ca situația sa nu ii determine sa plece din industria HoReCa. „Avem colegi care stau acasă, care revin la muncă și iar merg acasă pentru că nu știm când se deschis interioarele, astăzi se deschid, mâine se închid, nu avem nimic sigur. Avem colegi care stau în chirie, pentru ei e o sursă de venit, contează foarte mult. S-au reprofilat o mare parte din ei, noi încercăm să ne ținem aproape unii pe alții și să avem răbdare și să ajungem împreună până la capăt”, a declarat Delia Suculiuc, angajat.
”Avem nevoie de aceste locuri de muncă, lucrez de 5 ani în acest domeniu și nu am mai întalnit așa ceva, o situație atât de gravă precum aceasta. Sunt aici colegi, printre care și eu, care locuim cu chirie, avem nevoie de bani să ne plătim chiriile, avem facturi, a venit sezonul rece, facturile sunt mai mari, avem rate de plătit, unii dintre noi au chiar și copii la școală, la grădiniță, care necesită anumite costuri. Avem nevoie mare de aceste locuri de muncă, acestea reprezintă venitul nostru. Lucrez de atâta timp, de aici mi-am câștigat banii atât timp, aș vrea să continui să-i câștig la fel, tot de aici”, a precizat Gabriel Ifrim, barman
Domeniul HoReCa este cel mai afectat de restricțiile din ultima perioadă, deși la nivelul industriei s-au înregistrat doar 5 cazuri de infectări cu noul coronavirus. Andrada ANTON
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau