Lucrările la Autostrada A8 vor demara cu Podul de la Ungheni!
Dimensiune font:
Anul acesta se încheie proiectarea stadionului, care ar putea fi bugetat de Guvern pe noul exerciţiu financiar * cât priveşte Spitalul Regional de Urgenţă, abia în primăvara anului viitor se finalizează proiectarea
Primarul Mihai Chirica a dezvăluit la finele săptămânii trecute rezultatele vizitei sale la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii Cabinetului acestuia. Edilul-şef susţine că în discuţiile cu premierul României a abordat mai multe teme, printre care realizarea Autostrăzii Unirii (A8) şi a centrului sportiv regional. Ieri, însă, edililul-şef a fost rugat de cetăţeni să avanseze şi termenele de finalizare a investiţiilor, motiv pentru care acesta a făcut o radiografie a demersurilor realizate până acum pentru aceste obiective, la acre se adaugă Spitalul Regional de Urgenţă.
Podul de la Ungheni intră luna viitoare în licitaţie de execuţie
Referitor la proiectul vizând realizarea Autostrăzii „Unirii” (A8 - Tg. Mureș - Târgu Neamț - Iași – Ungheni), acesta se află în diferite faze. „Cel mai avansat segment este podul de la Ungheni. Acesta mai are nevoie de un singur aviz din partea organismelor de mediu, după care intră în licitaţie de execuţie. Aceasta ar putea începe în luna iulie. Vorbim de o investiţie de 100 de milioane de euro, a cărei finalizare va avea loc în următorii doi ani”,a spus Chirica.
Menţionăm că pe tronsonul Târgu Mureș - Târgu Neamț este în derulare în prezent activitatea de revizuire a Studiului de Fezabilitate, urmând ca în decembrie 2020 să fie adus la CNAIR documentația spre aprobare. Din momentul când se predă această documentaţie, va fi întocmit caietul de sarcini (n.r. pentru licitația de proiectare și execuție). Şefii de la CNAIR estimează că anul viitor ar putea fi lansată procedura de proiectare și execuție.
În schimb, pe tronsonul Târgu Neamț - Iași, în prezent se află în curs de elaborare documentația de atribuire pentru revizuire Studiu de Fezabilitate și proiect Roșu (n.r. proiect tehnic realizat dinainte). Se preconizează ca în luna iulie aceasta să fie elaborată, după care va fi lansată licitaţia.
Anul acesta se încheie proiectarea stadionului din Moara de Vânt
În ceea ce priveşte viitorul stadion din Iaşi, cel din Moara de Vânt, zilele trecute au avut loc noi discuţii cu echipa de proiectanţi venită de la Bucureşti, Sigm Home Project SRL. Aceasta a semnat în ianuarie 2020 un contract de proiectare în valoare de 3,3 milioane de lei, fără TVA. „Termenul final pentru proiectare este august – septembrie. După aceea intrăm cu indicatorii tehnic-economici în şedinţă de Consiliu Local. Conform ultimelor date, stadionul va costa 75 milioane de euro. Mergem cu proiectul la Guvern şi încercăm să îl bugetăm, dacă nu pe acest exerciţiu financiar, pe cel viitor. Însă stadionul ar putea beneficia şi de finanţare europeană dacă îmbracă cumva structura unei baze destinate tineretului”, spune primarul. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi cu viitoarea sala polivalentă. Aceasta ar urma să coste 45 milioane de euro, fiind discuţie avansate între Primăria Iaşi şi Compania Naţională de Investiţii.
Lucrările la SRU iaşi vor dura 7 ani
Ultima referire la investiţiile de anvergură din oraş o constituie Spitalul Reginal de Urgenţă. Pe 20 mai, primarul Mihai Chirica a semnat certificatul de urbanism necesar continuării proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență de la Iași. Este vorba de o reînnoire a celui vechi, care a expirat. Vă reamitim că pe 17 martie, Comisia Europeană a făcut comunicarea oficială privind aprobarea finanțării europene pentru Spitalului Regional de Urgență de la Iași. „Au fost alocate 50 milioane de euro pentru proiectul tehnic, care va fi finalizat în martie-aprilie 2021. Estimez că anul viitor încept săpăturile. Lucrările vor dura 7 ani. Este o lucrare complexă, în valoare de 470 milioane de euro”, a mai spus primarul Iaşului. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau