Măcelarii de elită ai Moldovei și-au dat întâlnire la Iași
Dimensiune font:
Specialiști măcelari și ucenici talentați din regiunea Moldovei și-au arătat măiestria în arta tranșării cărnii în cadrul celei de-a treia etape a selecțiilor pentru formarea echipei „Măcelari de elită”, care va reprezenta România la cea mai prestigioasă competiție mondială dedicată acestei meserii, World Butchers Challenge (WBC), programată anul viitor la Paris.
Competiția, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. la Iași, în cadrul unui hypermarket din central orașului, a fost deosebit de echilibrată. „Ne bucurăm să fim gazdele acestui eveniment important și să luăm parte la alcătuirea echipei câștigătoare care ne va reprezenta țara la nivel internațional. Susținem performanța, ne mândrim cu colegii noștri care și-au câștigat deja recunoașterea în cadrul Top Chef Măcelar și suntem entuziasmați că am văzut atâția profesioniști talentați. În primele două ediții desfășurate la Timișoara și Cluj am cunoscut candidați de excepție, același lucru întâmplându-se și aici, astăzi, la Iași, unde am găsit oameni care ne-au impresionat prin măiestria lor”, a declarat Mihai Toader, Business Unit Director al unui binecunoscut lanț de hypermarketuri cu locații în toată țara.
În cadrul selecției de la Iași, candidații au avut la dispoziție câte 45 de minute pentru a tranșa semicarcase de porc sau vită și pentru a transforma carnea rezultată în diferite preparate, la final membrii juriului acordând puncte fiecărui candidat în funcție de tehnica de realizare a tranșării, precum și de creativitatea și complexitatea preparatelor finale. „Proiectul inițiat de fundația noastră a primit multă susținere de la bun început, iar în present am ajuns să adunăm în jurul nostru peste 20 de parteneri în mai puțin de șase luni. Chiar dacă sunt companii concurente în piață, și-au dat mâna pentru a promova meșteșugul măcelăriei, pentru a răspunde provocărilor actuale și pentru a îmbunătăți standardele industriei”, a afrmat Florin Moroșanu, directorulul executiv al Fundației „Ștefan Moldovan”. „Lipsa forței de muncă cu care ne confruntăm în această industrii și lipsa interesului tinerilor pentru acest tip de meserii m-a determinat să mă gândesc cum am putea să-i facem pe tineri să se reîndrăgostească de meserie. Acesta ar fi un prim pas în transformarea meseriei de măcelar într-una la fel de atractivă precum cea de chef, de care sunt interesați atât de mulți azi. Potențial avem, dacă ținem cont că în orice unitate de procesare a cărnii din Europa a doua limbă vorbită este româna”, a explicat, la rândul său, Cosmin Moldovan, președintele Fundației „Ștefan Moldovan” și directorul general al unei companii din domeniul carmangeriei. Etapa de la Iași este parte a calendarului de selecții regionale care a debutat în 18 mai la Cluj-Napoca și se va încheia în 29 iunie la București. În urma acestor selecții vor fi anunțați cei 10 meseriași care vor completa echipa României, alăturându-se celor trei maeștri măcelari care și-au câștigat deja recunoașterea în cadrul Top Chef Măcelar: Ionuț Alexandru Anghel și Gabriel Arghir de la Carmangeria Ozana (locul I în 2022 și 2023), precum și Sandu Mirea de la hipermarketul Auchan Drumul Taberei din București (locul II în 2022). Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau