Mihai Chirica Asociatia CIVICA vă invită să participați la această provocare. Cum se votează?
| 15-03-2021 15:51
Problemele orașului își pot găsi soluții dacă ne implicăm in rezolvarea lor. Asociatia CIVICA vă invită să participăm la această provocare.
Mai sunt doar două zile din etapă de prioritizare a provocărilor comunității ieșene.
Te invităm să votezi, până pe 15 martie, subiectele care contează cel mai mult pentru tine, în fiecare din cele 7 domenii de pe
www.solutiicolaborative.ro.
Noi am analizat și sintetizat toate cele 566 de probleme pe care le-ați înregistrat pe platformă, iar acum, voi alegeți prioritățile.
Pe fiecare domeniu, am grupat provocările semnalate (atât online, cât și prin formularele tipărite) în teme mari, după subiecte comune. Echipa CIVICA, împreună cu experții în Design Thinking, a analizat nevoile din spatele tuturor semnalărilor, chiar și a celor mai punctuale.
Astfel, pe fiecare domeniu, am reușit să identificăm între 6 și 14 teme mari:
Spații publice – 14 teme
Mobilitatea, accesibilitatea și siguranța circulației – 10 teme
Cultură – 10 teme
Ordine și siguranță publică – 9 teme
Sănătate și mediu – 8 teme
Bună guvernare și digitalizare – 6 teme.
Fiecare din aceste teme reprezintă o provocare complexă la care au făcut referire mai mulți ieșeni. Am ales să înaintăm pentru vot aceste provocări sintetizate tocmai pentru a face mai ușoară misiunea cetățenilor. În același timp, pentru abordarea Design Thinking pe care o aplicăm în Soluții colaborative, este nevoie tocmai de acest tip de problematici: complexe, fără o soluție evidentă, pornind de la nevoile cetățenilor.
Cum se votează?
Procesul este simplu. Accesezi secțiunea Votează de pe
www.solutiicolaborative.ro, unde găsești listele de provocări (teme) pentru fiecare din cele 7 domenii. Pentru a vota, trebuie să te autentifici prin crearea unui cont pe platformă sau, direct, prin contul tău de Facebook sau Google.
De avut în vedere că pentru fiecare domeniu se poate acorda un singur vot. O dată ce ai acordat votul unei provocări, nu-l mai poți schimba. Așa că citește listele înainte, apoi decide cu care rezonezi cel mai mult.
Cele mai votate provocări din fiecare domeniu vor intra în etapa de soluționare, care va demara cu un proces de cercetare pentru a le înțelege în detaliu.
Ce se întâmplă cu problemele înscrise
În etapa de identificare și construire a soluțiilor echipa proiectului, împreună cu organizații mentor și echipe multidisciplinare se vor concentra pe cele 7 provocări (câte una pentru fiecare domeniu) rezultate în urma votului.
Aceasta nu înseamnă că restul problemelor semnalate rămân fără ecou.
Dintre problemele înscrise, cele specifice au fost direcționate deja către Primăria Iași pentru răspunsuri directe.
De asemenea, și listele integrale de provocări care au fost supuse votului pe
www.solutiicolaborative.ro vor fi înmânate săptămâna viitoare Primăriei Iași pentru a le lua în calcul în actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Iașului.
Nu uitați, mai aveți 2 zile în care puteți vota pe
www.solutiicolaborative.ro provocările cu care rezonați cel mai mult pe fiecare din cele 7 domenii de dezvoltare a orașului și vă doriți să fie soluționate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau