Mii de rățuște de cauciuc au colorat râul Bahlui în cea mai veselă acțiune caritabilă
Dimensiune font:
Strângerea de fonduri a fost un succes, iar suma adunată va contribui semnificativ la achiziționarea liftului necesar pentru copiii cu dizabilități de la Centrul „Sfântul Andrei”
Iașul a fost martorul unui eveniment plin de bucurie, care a reușit să aducă împreună comunitatea locală într-un gest de solidaritate și sprijin. Pe 1 iunie, 3.000 de rățuște de cauciuc au fost aruncate în Bahlui, transformându-l într-un râu al speranței și al generozității. Acțiunea caritabilă, organizată de Clubul Rotaract Iași, alături de Clubul Rotaract Iași Curtea Domnească pentru al doilea an consecutiv, are o tradiție de peste 15 ani în România și s-a desfășurat concomitent în marile orașe ale țării, precum București, Timișoara, Cluj-Napoca și Sibiu, marcând Ziua Copilului într-un mod deosebit. Rățuștele de cauciuc s-au întrecut în numele binelui, fondurile dunate urmând a susține unele dotări de la Centrul „Sf. Andrei”, mai exact un lift pentru o piscină dedicată copiilor cu dizabilități.
O întrecere inedită
Oameni de toate vârstele s-au adunat pe malurile râului, așteptând flota ce urma a fi lansată în scop caritabil. Prețul unei rățuște a fost de 10 lei, dar majoritatea participanților au ales să achiziționeze mai multe, contribuind astfel generos la cauza nobilă. Atmosfera era animată, iar râsetele și voia bună se împleteau cu emoțiile crescânde pe măsură ce momentul lansării rățuștelor se apropia.
„Avem vreo câteva rățuște în competiție, cinci, șase. Ne-am înscris și anul trecut la cursă și am venit pentru copii și anul acesta. Mi se pare o idee foarte bună pentru că poți strânge niște bani pentru niște copii și atunci e o idee foarte bună”, a spus unul dintre participanți, reflectând sentimentul general de entuziasm și solidaritate.
La semnalul de start, cele 3.000 de rățuște de cauciuc colorate au fost lansate în râul Bahlui, creând o priveliște spectaculoasă. Pe măsură ce se îndreptau spre linia de sosire, emoțiile au atins cote maxime. Fiecare participant își urmărea cu sufletul la gură rățuștele, sperând ca una dintre ele să fie cea mai rapidă și să aducă premiul de 500 de euro.
„Ne dorim să strângem fonduri pentru a achiziționa un lift pentru copii cu dizabilități locomotorii de la Centrul Sfântul Andrei din Iași, pentru a-i ajuta să-și efectueze exercițiul de fizioterapie în apă cât mai în siguranță și eficient”, au spus organizatorii evenimentului, a căror determinare și pasiune cu care au muncit pentru acest proiect au fost evidente și apreciate de toți cei prezenți.
După o cursă plină de suspans și bucurie, rățușca cea mai rapidă, cea cu numărul 1135, a adus posesorului său mult râvnitul premiu de 500 de euro. Însă, dincolo de premiu, adevărata victorie a fost sentimentul de comunitate și sprijin reciproc care a dominat evenimentul.
Strângerea de fonduri a fost un succes, iar suma adunată va contribui semnificativ la achiziționarea liftului necesar pentru copiii cu dizabilități de la Centrul Sfântul Andrei. Evenimentul a demonstrat încă o dată puterea comunității și capacitatea oamenilor de a se mobiliza pentru o cauză nobilă. „Am participat și la ediția de anul trecut, am susținut și nou proiect. Am împărtășit bucuria și energia pozitivă pe care acest eveniment le-au adus”, a fost mesajul clubului. „Mi-a plăcut mult, a fost mare veselie. Rățușca mea nu a cîștigat, dar m-am bucurat să donez bani pentru copilașii bolnavi”, a zâmbit Maia, o copilă cârlionțată, pentru care 1 Iunie înseamnă nu doar veselie, ci și bucuria faptelor bune. Acțiunea de pe râul Bahlui a fost mai mult decât o simplă cursă de rățuște de cauciuc. A fost o manifestare a solidarității și generozității, o dovadă că împreună putem face lucruri mari. Cu fiecare rățușcă aruncată în apă, au crescut speranța și bucuria, iar comunitatea din Iași a arătat că atunci când se unește, poate transforma multe vise în realitate.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau