O ieșeancă produce jucării, pe care le vinde pentru a ajuta animalele fără adăpost
Dimensiune font:
* Lucreția are 65 de ani și vinde jucării de diferite dimensiuni pe internet, iar din banii câștigați cumpără mâncare și tot ce au nevoie cei 16 câini și cele 13 pisici
La vârsta la care mulți se gândesc la odihnă și nepoți, ieșeanca Lucreția Gheorghiu este mai activă ca niciodată. Iar asta pentru că își dorește foarte mult ca cele 30 de animăluțe de care are grijă să fie în siguranță și să nu le lipseasscă nimic.
Dintr-o pensie este aproape imposibil să poți supraviețui tu și atâșia câini și pisici, motiv pentru care ieșeanca a făcut din pasiunea ei pentru croșetat o sursă de venit.
Totul a început acum mulți ani când, ieșeanca a decis să ofere un cămin și masă necuvântătoarelor pe care le îndrăgește mai mult decât orice. „Eu am lucrat timp de 38 de ani. Am fost director la ofirmă și pot spune că nu mi-a lipsit nimic, nu mă pot plânge de bani, însă pentru că am salvat multe animale de pe străzi mi-am dat seama că trebuie să mai am încă o sursă de venit. Atunci mi-a venit ideea de a valorifica o îndeletnicire pe care o știu încă de când eram mică – croșetatul. M-am uitat pe internet la mai multe tutoriale și am zis că sunt capabilă și eu să fac așa ceva. Și așa am ajuns să fac jucării croșetate de mai multe dimensiuni, pe care le vând pe internet”, a spus doamna Lucreția.
Jucării muncite cu dragoste
Din mâinile sale ies adevărate bijuterii, motiv pentru care clienții nu au întârziat să apără, iar jucăriile doamnei au devenit din ce în ce mai căutate, atât în țară, cât și în străinătate. „Anul trecut a fost foarte bine. Am avut multe comenzi și oamenii sunt mulțumiți de munca mea pentru că folosesc materiale de calitate, care sunt foarte bune chiar și după spălare. Sunt jucării pentru copii și eu nu mă pot juca cu sănătatea lor. Nu pot spune cât lucrez la un cățel sau o pisică, pentru că munca mea este împărțită între croșetat și grija pentru animăluțe. De obicei, lucrez cam două-trei ore la o jucărie”, a mai spus ieșeanca.
Prețurile la jucării diferă în funcție de dimensiunea lor. Prețul unui cățel sau a unei pisici de 50 de centimetri este de 100 de lei, iar pentru cele mai mici clienții plătesc 50 de lei. Din această sumă, aproximativ 40% îi mai rămâne doamnei Lucreția pentru a cumpăra cele necesare.
Lunar, pe mâncarea și serviciile medicale pentru animale, aceasta este nevoită să investească aproximativ 2.000 de lei. „Mâncare cumpăr la 12 zile, cu aproximație, și iau cam 50 de kilograme de pungi cu carne și gheare de pui, plus câte 30 de conserve de cea mai bună calitate, nisip și alte alimente pentru animale, care mă costă foarte mult. Dar mie nu-mi pare rău. Sunt ca și copiii mei și fac tot posibilul să nu le lipsească nimic. Spre exemplu, pentru Bela, care are 20 de ani, cumpăr un ulei de canabis pe care îl aplic pe articulații pentru că este foarte bun și mă costă 270 de lei pe 100 de mililitri. Le iau și ulei de somon, primăvara, pentru sănătate. Investesc în produse de calitate”, a mărturisit doamna Lucreția.
„În ultimii ani am dat spre adopție 1.287 de câini și pisici prin târgurile din țară”
Poate că cea mai importantă lecție pe care ieșeanca a învățat-o de le necuvântătoare este respectul și devotamentul. „De la ele am învățat ce însemnă să iubești, să tolerezi, să ierți. Dacă lovești un animal, el vine la tine și te linge, deși ai greșit. Nu aș da niciodată un câine pe un om. Părinții mei m-au învățat să iubesc animalele de mică și am avut mereu grijă de ele. Cred că cel mai important lucru este să fii optimist și să te gândești că animalele îți oferă o mare bucurie. Pe mine mă ajută foarte mult, pentru că sunt bolnavă, dar animalele mă fac să uit de toate problemele”.
Doamna Lucreția le recomandă tuturor celor care își doresc un animal de companie să meargă la paducorile unde sunt câini și pisici pentru a-i adopta. „Să ai un câine sau o pisică este ca și cum ai avea o comoară. Le-aș spune oamenilor să nu mai cumpere animale, ci să adopte pentru că sunt foarte multe care stau pe străzi și au nevoie de sprijinul nostru. Doar în ultimii ani am dat spre adopție 1.287 de câini și pisici prin târgurile de adopții la care particip mereu. Deci, se poate! Trebuie să vrem să schimbăm ceva și cred că este foarte important ca animalele de companie să fie sterilizate și îngrijite corespunzător”, a conchis doamna Lucreția. Ruxandra CAȘU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau