Opt copii cu COVID, spitalizați la Iași
Dimensiune font:
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria” din Iași depun toate eforturile pentru a salva viaţa unui copil de trei ani infectat cu COVID-19 şi care are o malformaţie cardiacă gravă. Acesta este unul dintre cei opt copii confirmaţi pozitiv la COVID şi care primesc îngrijire şi tratament în zona special amenajată a Spitalului de Pediatrie.
La Spitalul de Copii din Iași sunt internaţi opt pacienţi pozitiv COVID, trei dintre ei fiind la terapie intensivă. În cea mai gravă stare este un copil în vârstă de trei ani, care nu cu mult timp în urmă a fost supus unei intervenții pe cord deschis. Copilul suferă de o malformaţie congenitală rară foarte gravă, tetralogoie fallot. Din nefericire, aceasta este singura afecţiune medicală de care suferă. Micuțul are probleme asociate neurologic. El a fost diagnosticat pozitiv la COVID în urma investigaţiilor medicale făcute la Bacău şi a fost adus la Iaşi după ce medicii de acolo şi-au declinat competența. „Copilul este în evidență la Spitalul din Târgu Mureș. A venit către noi. I se administrează tratamentul pentru COVID, urmând schema celor de la Târgu Mureș. Copilul urmează să fie transferat în străinătate pentru o nouă intervenție pe cord deschis. În zona roșie non-ATI avem cinci pacienți. Momentan, nu constatăm un aflux mare de pacienți pozitivi COVID. Noi nu am constatat o scădere a vârstei copilului infectat cu COVID-19, având în vedere că noi am avut pacient și de cinci zile în celelalte valuri, deci există pozitiv COVID și la o vârstă foarte, foarte mică”, a spus Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.
Suspiciune de infectare cu Omicron
Printre copiii internaţi din cauza COVID-19 există o suspiciune de infectare cu tuplina africană a virusului, Omicron. „Când vom primi confirmarea de la Institutul Cantacuzino, atunci o să putem spune dacă este sau nu. Momentan, este o stare relativ liniștită în ceea ce privește incidența cazurilor pozitiv COVID”, a spus şefa Spitalului de Copii.
În ceea ce privește incidența virozelor, aceasta este aceeași ca în orice sezon rece. „Cele mai multe viroze rămân la pacientul de până un an și la pacientul până în doi ani urmând după cel după un an, deci, în general, sugarul. Pneumonia rămâne la pacientul sugar, în rest, nefiind probleme deosebite. Suntem pregătiți cu toate forțele, vedem cum va evolua valul cinci asupra pacientului pediatric. Sperăm să nu fie o incidență foarte mare”, a mai spus managerul Spitalului de Copii. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau