Parteneriat între oraşele Iaşi şi Bălţi pentru finanţarea spitalelor
Dimensiune font:
Un proiect transfrontalier ar face ca Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” să beneficieze de o finanțare de 3.997.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală * şi şefii CJ doresc parteneriate interinstituționale pentru buna funcționare a spitalelor din rețeaua administrației județene
Alături de reprezentanții conducerilor Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” și Spitalului Clinic Bălţi din Republica
Adoptat de Consiliul Local pe 23 august 2023, proiectul „Cross - border endowment of sanitary units with specific equipment for the medical procedure of hemodialysis - Dr. C. I. Parhon Clinical Hospital and Bălţi Clinical Hospital RESOLVE” ar putea fi finanțat prin intermediul Programului Interreg NEXT România - Republica Moldova 2021-2027.
Lansat pe 17 mai 2023, Programul Interreg NEXT România - Republica
Obiectivul specific pentru care vor apela cele două spitale are un buget de 16.328.209 euro și va acoperi necesităţi medicale prin construcţia / reabilitarea / modernizarea infrastructurii de sănătate, asistenţa medicală pentru grupuri defavorizate, dotarea cu echipamente (inclusiv IT și pentru situaţii de urgenţă) etc.
Prin acest proiect, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” solicită o finanțare de 3.997.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală. „Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon este deja un campion al utilizării fondurilor europene, iar investițiile în sistemul de sănătate – din bugetul local și, mai ales, din fonduri nerambursabile - reprezintă una dintre cele mai profitabile investiții, fiindcă aportul vieții sănătoase la economie este uriaș. Iașul are o școală excelentă de medicină și, dacă însoțim buna pregătire a specialiștilor cu o infrastructură medicală de calitate, atunci comunitatea ieșeană și orașul nostru nu vor avea decât de câștigat!”, a transmis primarul Mihai Chirica.
Şefii CJ i-au adunat la aceeaşi masă pe şefii de spitale
În aceeaşi notă, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, alături de vicepreşedinții CJ, Marius Sorin Dangă şi Sorin Afloarei, Andrei Cazacu, administratorul public al județului, și liderul grupului PMP din CJ, Marian Uscatu, a inițiat o masă rotundă la care au fost invitați rectorul UMF, Viorel Scripcariu, directorul executiv al DSP Iași, Corina Gîscă, președintele Colegiului Medicilor Iași, Liviu Oprea, precum și managerii celor șase spitale din subordinea CJ. În cadrul acestui grup de lucru s-au pus bazele unei mai strânse cooperări instituționale care să contribuie la îmbunătățirea activității în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”, Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, Spitalul de Pneumoftiziologie și Maternitățile „Cuza Vodă” și „Elena Doamna”. „Ne-am propus să dezvoltăm acest parteneriat interinstituțional pentru că scopul nostru comun este să îmbunătățim serviciile medicale oferite pacienților și să optimizăm resursele pe care le avem la dispoziție. Prin comunicare și colaborare strânsă, se poate realiza o coordonare mai bună între toate părțile implicate în gestionarea sistemului ieșean de sănătate, care este pentru Consiliul Județean o prioritate. Investim sume importante în dezvoltarea infrastructurii medicale existente, dar ne-am asumat și construirea unor spitale de la zero. O abordare integrată va contribui la realizarea acestor obiective majore pentru comunitatea noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau