Patru facultăţi de la „Cuza” vor studii universitare în sistem online
Dimensiune font:
„Am consultat comunitatea academică, profesorii, studenţii şi am primit propuneri în scris de la cele 15 facultăţi cu privire la modul de desfăşurare a activităţilor. O facultate - Teologia Romano-Catolică, doreşte să desfăşoare activităţile faţă în faţă. Sunt patru facultăţi care îşi exprimă opţiunea de a desfăşura activităţile online. Celelalte zece facultăţi optează pentru modalitatea mixtă de desfăşurare a activităţilor”, a precizat Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Al.I.Cuza” Iași
La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, anul universitar 2020-2021 începe în condiţiile stării de alertă de pandemie. Din acest motiv vor fi mai puţine locuri de cazare în cămine. Doar jumătate dintre cei care au depus cereri de cazare vor avea loc în cămine. În camerele în care până acum locuiau 5 studenţi în acest an universitar vor locui doar trei. Măsura este luată pentru a respecta normele de igienă şi distanţare impuse pe perioada pandemiei de COVID19. „Astăzi, 22 septembrie, a început cazarea efectivă a studenţilor. Universitatea are 15 facultăţi, peste 26.000 de studenţi, şi 15 cămine. Anul acesta am primit 8438 solicitări de cazare. În condiţii de distanţare stabilite de DSP putem asigura 4.626 locuri, spre deosebire de anul trecut când am asigurat 6229 locuri. Prin urmare, cazările se vor face până la finalizarea primei runde. În măsura în care rămân locuri nerepartizate şi neocupate recurgem la a doua rundă a cazării, redistribuirea locurilor. Am respectat proporţia privind numărul de studenţi în camere. Vor fi doi sau trei studenţi, funcţie de mărimea camerei”, a spus Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Al.I.Cuza” Iași.
Tarifele de cazare au rămas la nivelul celor de anul trecut. Sunt însă cămine în care taxa de cazare a crescut cu 20 de lei în urma îmbunătăţirii condiţiilor. „În general taxele sunt adecvate condiţiilor de cazare. Un loc de cazare în căminele Akademos sau Gaudeamus variază între 350 şi 450 de lei, funcţie de numărul celor care stau în cameră. Acolo studenţii beneficiază de bucătărie proprie, grup sanitar, aragaz, televizor. Sunt mini garsoniere care oferă condiţii bune de locuit”, a spus rectorul Universităţii Cuza.
Studenţii se vor întoarce la cursuri începând cu 1 octombrie. Deschiderea anului universitar va fi organizată pe 30 septembrie, în aula Universităţii.
Rectorul UAIC propune ca anul universitar să se desfăşoare cu activitate mixtă
Modul cum vor învăţa acesta va fi stabilit în şedinţa de mâine (joi - n.r) a Senatului Universităţii. „Biroul Executiv şi Consiliul de Administraţie vor formula propuneri privind modalitatea de desfăşurare a activităţii. Am consultat comunitatea academică, profesorii, studenţii, şi am primit propuneri în scris de la cele 15 facultăţi cu privire la modul de desfăşurare a activităţilor. O facultate - Teologia Romano-Catolică, doreşte să desfăşoare activităţile faţă în faţă. Sunt patru facultăţi care îşi exprimă opţiunea de a desfăşura activităţile online. Celelalte zece facultăţi optează pentru modalitatea mixtă de desfăşurare a activităţilor, adică parte din ele online, o parte faţă în faţă. Ca rector mă voi prezenta la şedinţa de Senat de joi prin care voi propune modalitatea de desfăşurare. Voi fi de acord ca Facultatea de Teologie Romano Catolică, dat fiind numărul mic de studenţi, să desfăşoară activitate faţă în faţă, cu respectarea regulilor, distanţei, celelalte facultăţi să desfăşoare cursurile în procedură mixtă, adică parte dintre activităţi să fie online, preponderent la licenţă şi master, parte dintre activităţi să se desfăşoare faţă în faţă, avem în vedere activităţile de la şcoala doctorală, activităţile din laboratoarele facultăţilor gen Biologie, de Fizică, Chimie”, spune rectorul Universităţii „Al.I.Cuza”.
Rectorul va propune Senatului Universităţii „Cuza” ca în anul universitar să se desfăşoare activitate mixtă, însă va respecta decizia luată de fiecare facultate în parte. Indiferent dacă în primul semestru activitatea universitară se va desfăşura online sau în sala de curs, rectorul a propus ca examenele să fie date faţă în faţă. „Propunerea mea va fi să respectăm opţiunile facultăţilor. La nivel de Universitate am stabilit o comisie care să coordoneze măsurile, acţiunile pentru respectarea regulilor de distanţare socială, de igienă, circuite. Comisii similare am stabilit şi la nivelul oricărei facultăţi. Am să propun ca examenele de la sfârşit de semestru să se desfăşoare faţă în faţă. Desigur, pe parcursul semestrului pot interveni o serie de particularităţi care să determine reconsiderarea deciziei Senatului din 24 septembrie”, a spus Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Al.I.Cuza” Iași. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau