Peste 1.400 de tineri visează să devină medici
Dimensiune font:
Simularea examenului de admitere la Medicină a stârnit interesul tinerilor care visează să poarte halat alb şi stetoscop. Duminică, 1.408 de tineri îşi vor testa cunoştinţele la prima sesiune din acest an a Simulării Concursului de Admitere la UMF Iaşi. Ei vor susţine un test grilă cu durata de 3 ore, care se desfăşoară în aceiaşi parametri cu concursul propriu-zis, care va avea loc pe 21 iulie.
Ediţia de anul acesta a simulării admiterii la UMF Iaşi va fi organizată doar pentru specializările: Medicină, Asistenţă Medicală Generală, Medicină Dentară, Farmacie şi Bioinginerie.
Pentru buna desfăşurare a simulării examenului de admitere la UMF Iaşi, au fost pregătite 51 de amfiteatre şi săli de curs atât de la Universitatea de Medicină, cât şi de la celelalte universităţi.
Subiectele pentru concurs sunt redactate de cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, sub forma unor teste grilă. La această simulare vor fi prezenţi şi 150 de studenţi voluntari.
Simularea examenului de admitere la UMF Iaşi este organizat în colaborare cu Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi, Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi, Societatea Studenţilor Stomatologi Iaşi, Asociaţia Studenţilor Bioingineri Iaşi şi Societatea Studenţească de Chirurgie din România (filiala Iaşi). „Scopul acestuia este acela de a-i ajuta pe candidaţi să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-şi testeze cunoştinţele acumulate pentru concursul de admitere şi să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat. Pentru admiterea la UMF Iaşi, candidaţii trebuie să susţină, obligatoriu, examen la Biologie (Anatomia şi fiziologia omului). Candidaţii trebuie să ştie că vor trebui să studieze întreg manualul de Anatomie şi fiziologie umană pentru admiterea la facultăţile de medicină, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron's & Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, 2022. Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, cadrele didactice de la disciplina de Anatomie a UMF Iaşi au început deja să ţină cursuri gratuite de anatomie”, spune Ivona Burduja, purtătorul de cuvânt al UMF Iaşi.
Cursuri gratuite la UMF
De la începutul acestei luni, la UMF Iaşi sunt organizate cursuri gratuite. Ele sunt susţinute sâmbăta, de profesorii de la disciplina de Anatomie din cadrul UMF Iaşi, în una din sălile de la Institutul de Anatomie sau în Amfiteatrul Mare.
Cei care care doresc să participe la cursurile gratuite oferite de UMF Iaşi trebuie să se înscrie la adresa https://formulare.umfiasi.ro/cursuri-anatomia-si-fiziologia-omului-2-martie-2024/, în care îşi vor introduce numele real, număr de telefon, e-mail, judeţul de provenienţă, liceul.
La finalul înscrierii, vor primi un e-mail de confirmare care conţine ID unic de înscriere. Pentru fiecare sesiune se va completa un alt formular care se activează după finalizarea cursului anterior.
Examenul, în iulie
Anul acesta, concursul de admitere la UMF Iaşi va fi organizat pe 21 iulie, şi va consta în completarea unui test grilă. Nota obţinută la testul grilă reprezintă nota de admitere.
Pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei, la UMF Iaşi sunt organizate cursuri pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistenţă Medicală Generală, Bioinginerie.
Pentru admiterea la UMF Iaşi, la facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară, candidaţii vor susţine examen la Anatomia şi Fiziologia omului, obligatoriu, iar la alegere, din Chimie organică sau Fizică.
Pentru admiterea la Facultatea de Farmacie, candidaţii vor susţine examen din Chimie organică, obligatoriu, şi Biologie vegetală sau Anatomia şi Fiziologia omului, la alegere.
Cei care vor să susţină examen pentru admiterea la Facultatea de Asistenţă Medicală Generală vor susţine examen din Anatomia şi Fiziologia omului sau Chimie organică, la alegere.
Pentru programul de studiu Bioinginerie, candidaţii vor susţine la alegere examen la Matematică sau Anatomia şi Fiziologia omului.
La colegiile de Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Asistenţă de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Audiologie şi protezare auditivă, Asistenţă de Farmacie, Radiologie şi Imagistică, admiterea se va face prin selecţie pe bază de dosare.
Criteriile luate în calcul sunt media notelor de la bacalaureat şi media multianuală a anilor de liceu. Nota finală este media aritmetică a celor două medii. Condiţia minimă obligatorie este promovarea bacalaureatului. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau