Podul de peste râul Moldova va fi înlocuit
Dimensiune font:
Construcţia asigură legătura cu localităţile Mălini, Slatina şi satele aferente celor două comune * podul are durata de serviciu depăşită şi nu a avut nicio reparaţie capitală sau intervenţie majoră la elementele structurii de rezistenţă * investiţia are o valoare totală de 34 de milioane de lei
Consilierii judeţeni suceveni au aprobat, în şedinţa de ieri, finanţarea construcţiei unui pod peste râul Moldova, în localitatea Cornu Luncii, care îl va înlocui pe cel existent, vechi de 107 ani şi aflat într-o avansată stare de degradare.
Iniţiatorul hotărârii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Viorel Seredenciuc, a arătat că podul existent de pe DJ 209 A asigură legătura cu localităţile Mălini, Slatina şi satele aferente celor două comune. Construcţia, cu o lungime totală de 263 de metri, are durata de serviciu depăşită şi nu a avut nicio reparaţie capitală sau intervenţie majoră la elementele structurii de rezistenţă.
În prezent, podul este într-o stare avansată de degradare, traficul în această zonă a judeţului este unul intens, iar posibilitatea de a ocoli acest traseu este foarte greu de realizat, cu implicaţii financiare importante.
Potrivit lui Seredenciuc, proiectul aprobat de aleşii judeţeni are în vedere execuţia unui pod nou în lungime de 250 de metri, cu şase deschideri a câte 40 de metri, ce va asigura elementele geometrice pentru traficul pietonal şi pentru cel auto pe două sensuri. Mai sunt prevăzute lucrări de calibrare a albiei, apărări de mal şi siguranţa circulaţiei, valoarea totală a investiţiei fiind de 34 de milioane de lei.
Tot în şedinţa CJ Suceava de ieri s-a aprobat repararea podului peste pârâul Rosoşa din Moldoviţa, care este degradat, lucrările fiind estimate la 3,2 milioane de lei.
Consilierii judeţeni au mai aprobat realizarea unui acord de parteneriat cu Administraţia Bazinală de Apă Siret pentru lucrări de apărări de maluri pe o lungime de peste 2 kilometri, în vederea modernizării drumului DJ 175 Izvoarele Sucevei – frontiera cu Ucraina, proiect cu finanţare europeană, dar şi executarea unor lucrări de stabilizare a versantului stâng adiacent drumului DJ 175A Rarău, afectat de fenomene de instabilitate pe o lungime de circa 300 de metri.
În zona adiacentă a DJ 175A Rarău, taluzul de pământ s-a prăbuşit de mai multe ori şi a generat chiar blocarea drumului, fiind necesară intervenţia pentru curăţarea carosabilului, iar pentru realizarea lucrărilor de stabilizare se estimează o valoare de 10,5 milioane de lei.
Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau