Premierul s-a angajat să susțină proiectele importante ale Iașului

2prioritati

Dimensiune font:

| 29-08-2022 23:01

Pregătirea sezonului rece, Sala Polivalentă și investitii în infrastructură sunt prioritățile pe care șefii orașului le-au pus pe masa primului ministru Nicolae Ciucă, la întâlnirea pe care acesta a avut-o la Suceava cu liderii liberali din regiunea de Nord - Est.

La întâlnirea de la Suceava au fost prezenți premierul, membri din Guvern, lideri liberali la nivel de primvicepreședinți și autorități locale. Primarul Mihai Chirica spune că a prezentat șefului Guvernului care sunt prioritățile capitalei Moldovei.

„Noi am mers cu problemele specifice orașului nostru, cele legate de pregătirea sezonului rece, continuarea investițiilor prin Programul Național Anghel Saligny, atragerea de fonduri europene și finanțarea sălii de sport Regina Maria, toate fiind priorități recunoscute de către Guvernul României și sprijinite”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Prezent la întâlnirea liberalilor a fost și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, care a adus în vedere problemele existene în comunitățile locale. Lanțul de crize se pare că extinde aceste probleme, însă președintele CJ este optimist că investițiile și fondurile europene vor continua și vor determina o evoluție favorabilă. „Am discutat despre prioritățile guvernamentale pornind de la problemele naționale și locale pe care zilnic le identificăm în comunitate, alături de primari, consilieri locali și județeni. Țara noastră a trecut prin crizele prelungite generate de pandemie și război, după care au apărut și criza energetică și cea economică. La toate acestea, dar și la probleme cu care comunitățile locale se confruntă de ani de zile, precum lipsa infrastructurii de transport, apă și canalizare, trebuie să găsim soluții. Programul „Anghel Saligny” va rezolva o parte din aceste lipsuri, dar trebuie să continuăm să atragem fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea județului nostru și a întregii regiuni”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Maricel Popa: „Degeaba încercăm să colaborăm cu PNL la Iași...”

La masa liberalilor s-a discutat și despre stabilitatea coaliției de guvernare. Liberalii sunt deciși să facă pace cu social-democrații, pentru binele românilor. „Sigur, strategia de guvernare trebuie să fie una consolidată, în parteneriat cu celelalte partide cu care suntem în coaliție, în care principalul obiectiv să fie creșterea siguranței și bunăstării cetățenilor”, a adăugat Mihai Chirica.

Totuși, PSD pare că nu acceptă armistițiul în conflictul cu liberalii. Liderul social-democraților ieșeni, senatorul Maricel Popa, spune că o colaborare echilibrată pentru guvernarea Iașului este doar o încercare zadarnică. „Îmi pare rău să o spun, dar m-am cam lămurit și cu Alexandru Muraru. Vrea și în căruță, și în teleguță. Nu poți să stai la masă și cu penalii, dar și cu oamenii onești și corecți. Trebuie să alegi. Nu poți să fii permanent ipocrit și să dai lecții, când în casă la tine este dezastru. Acest lucru îmi confirmă faptul că nu el conduce PNL Iași. Degeaba încercăm să colaborăm cu PNL la Iași, pentru că toate eforturile sunt zadarnice. PNL rămâne partidul cu aceleași metehne uzurpatoare, cu aceeași oameni certați cu legea care iau deciziile importante în partid. În aceste condiții, nu prea mai avem cum să relaționăm din punct de vedere politic. Ne vom rezuma la susținerea proiectelor care sunt utile ieșenilor și vom sancționa, ca și până acum, toate derapajele unei administrații liberale ineficiente și corupte, a declarat Maricel Popa, senator PSD de Iași.

Clara ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Tronsonul de 51 km din drumul expres dintre Bacău şi Piatra Neamţ a primit Acordul de Mediu
26/06/2024 11:31

Proiectul rutier pentru tronsonul de drum expres dintre municipiile Bacău şi Piatra Neamţ, cu o lungime de 51 de kilometri, a primit Acordul de Mediu din partea Ministerului de resort. Noul drum expres va t ...

Aproape 5% dintre elevii înscrişi nu s-au prezentat la prima probă scrisă al Evaluării Naţionale
26/06/2024 10:34

 Aproape 5% dintre elevii inscrişi nu s-au prezentat, marţi, la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, cea la Limba şi literatura romană, a declarat i ...

Spații moderne pentru tratamentele de chimioterapie, la IRO
26/06/2024 10:31

 Pacientii Institutului Regional de Oncologie (IRO) care au nevoie de chimioterapie in regim de spitalizare de zi primesc tratament in spatii nou amenajate, după finalizarea lucrărilor de modernizare si ...

„Principala tară comportamentală a unui politician este aroganța. Doar cei ce vor înțelege acest lucru vor fi sortiți succesului”
26/06/2024 10:11

- Cum ati descrie pe scurt anul 2024 din punctul de vedere al incărcăturii sale politice? - Drept unul extrem de complicat, desigur. Este o situatie rarisimă, care nu se intamplă frecvent, si anume aceea c ...

Accident grav la Vaslui
26/06/2024 09:28

Un tanăr in varstă de 21 de ani a fost rănit şi transportat la spital după ce maşina pe care o conducea a intrat in coliziune cu un buldoexcavator, marţi seara, pe o stradă din oraşul Negreşti. Pompi ...

Cei mai proşti tâlhari: au filmat jaful, apoi au trimis victimei toate secvenţele
26/06/2024 08:09

Toma P., Bogdan B. şi Fernando L. sunt trei tineri prieteni ce-şi aleseseră drept metodă de relaxare consumul de droguri. Obicei costisitor, nu intotdeauna se intamplă să ai banii necesari pentru procurar ...

Un profesor de sport a călcat un om cu maşina, dar a scăpat basma curată
26/06/2024 08:08

C.C.G. este profesor de educaţie fizică şi sport, deţine o Dacie Logan din pricina căreia, multă vreme a crezut că a intrat intr-o mare belea. Lucrurile n-au stat deloc aşa, mersul lor fiind in favoarea ...

270 de elevi ieșeni au chiulit de la Evaluarea Națională!
26/06/2024 08:04

În cele 167 de centre de examen din judetul Iasi, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Nationale a absolventilor de clasa a VIII-a (Limba si literatura romană) a fost sustinută de 6.767 de elevi ( ...

Ieșenii vor vacanțe în străinătate!
26/06/2024 08:04

* anul acesta, majoritatea clientilor au optat pentru all-inclusive sau ultra all-inclusive * „Grecia pare că reuseste să atragă foarte multi turisti, pe locul al doilea fiind plajele din Turcia. &Icir ...

Medicii, asaltați de pacienți care au eșuat în cura de slăbire
26/06/2024 08:00

Vara, anotimpul concediilor, ii face pe foarte multi oameni să apeleze la solutii care mai de care mai ciudate pentru a scăpa de kilogramele in plus. Dorind să aibă parte de un corp perfect in momentul in c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei