Profesori de la un important Colegiu ieșean au conferențiat la Roma!
Dimensiune font:
* în fața cadrelor didactice din Islanda, Italia, Lituania, Cipru și România, Mirela Miron Mirela și Mihaela Alina Chiribău Albu au arătat modalitatea de aplicare a rezultatelor intelectuale în diferite activități desfășurate de instituții din oraș sau din alte localități ale țării
„Divers Cult – Promoting Cultural diversity in primary and lower-secondary schools” (2020-1-IS01-KA227-SCH-082782), proiect Erasmus+ implementat de Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, se apropie de sfârșit. Ultima activitate s-a desfășurat la Roma, începând cu 3 octombrie 2023 și a reunit participanți din Islanda, Italia, Lituania, Cipru și România. Colegiul Național de Artă a fost reprezentat de doi profesori, Mirela Miron Mirela și Mihaela Alina Chiribău Albu, care au arătat în cadrul Conferinței finale modalitatea de aplicare a rezultatelor intelectuale în diferite workshop-uri/activități desfășurate de instituții din oraș sau din alte localități ale țării. În plus, fiecare dintre țările participante a prezentat evenimentul de multiplicare desfășurat la nivel național în săptămânile premergătoare întâlnirii de la Roma.
Colegiul Național de Artă a încheiat parteneriate de colaborare cu mai multe instituții din țară, care vor organiza activități în perioada de sustenabilitate, pentru a spori impactul resurselor didactice realizare de școlile din România și Lituania.
Gazda întâlnirii din Italia a fost Asociația CRES, „Centre for Research and European Studies - future business – IT”, reprezentată de Alessia Spatafora, care a prezentat diversitatea culturală dintr-o dublă perspectivă, în școli și în sectorul de afaceri. Universitatea din Islanda „School of Education”, coordonator al consorțiului, a fost reprezentată de Hanna Ragnarsdóttir, care a arătat participanților cadrul de competențe creat, iar „HeartHands Solutions” Cipru a prezentat principalele aplicații și modul de funcționare al platformei Divers Cult divers-cult. eu .
Profesorii care au reprezentat cele două școli din proiect, respectiv Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” și Școala Gimnazială Kauno Simono din Kaunas, Lituania, au vorbit publicului prezent despre activitățile desfășurate despre impactul cooperării virtuale în rândul elevilor și despre ghidul metodologic realizat pentru profesori și elevi. Adina MARCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau