Școala de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi, la Iași
Dimensiune font:
Iașul revine în atenția întregii comunități neurochirurgicale din țară prin intermediul primei ediții a Școlii de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi „Inspirație pentru noua generație” organizată în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Societatea Română de Neurochirurgie și Asociația Human Brain Academy.
Evenimentul are ca principal scop promovarea educației și diseminarea cunoștințelor, nu numai pentru studenții la medicină care se gândesc la o carieră în neuroștiințe (neurochirurgie sau neurologie), ci și pentru specialiștii și rezidenții de alte specialități conexe precum radiologie, radioterapie, robotică, oftalmologie, anatomie patologică, medicină de urgență, bioinginerie, fizică medicală, care au astfel posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele în aceste domenii.
Sesiunile de curs ale Școlii de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi din România se adresează următoarelor categorii: Studenți, Medici rezidenți, Medici specialiști si primari în specialitățile Neurochirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Neuro-oftalmologie, NeuroRadiologie, NeuroRobotică, Neuroanatomie Patologică, NeuroMedicină de Urgență, Bioingineri, Fizicieni Medicali.
Primul serviciu de neurochirugie din România a fost înființat în Iași, pe 1 ianuarie 1933. Orașul Iași este în prezent unul dintre principalele centre de neurochirurgie din România, având multiple secții de neurochirurgie, atât în sistemul sanitar public cât și privat.
În cadrul Școlii de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi din România se vor organiza mai multe sesiuni de workshop hands-on și anume: workshop hands-on de neuroendoscopie cranială și spinală, nivel începători (Hands-On Workshop on Cranial & Spinal Neuroendoscopy Drill & Techniques, entry level), workshop hands-on de Robotică în Neurochirurgie „Tehnologii &Tehnici Moderne de Robotică și Neuroimagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”, workshop hands-on Gamma Knife (Radiochirugie Stereotactică). „Acest eveniment nu își propune să fie exhaustiv; scopul nostru este de a stimula și încuraja tinerii participanți să urmeze calea neuroștiințelor și să transmitem instrumentele necesare pentru o opinie corectă și informată asupra informațiilor medicale”, a spus managerul Spitalului de Neurochirurgie, dr. Lucian Eva.
Deși acest curs nu pretinde că deține toate răspunsurile la subiectele controversate din neuroștiințe, organizatorii cred că vor oferi studenților și rezidenților o înțelegere îmbunătățită a subiectelor abordate. „Împlinirea în această toamnă a 50 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu Iași (1972-2022), reprezintă un bun prilej de comemorare a medicilor care au slujit această specialitate medicală, întâlnirea între generațiile de medici care au activat în această disciplină și noua generație care e în plină ascensiune în domeniu, personalități care au influențat dezvoltarea Clinicii Ieșene de Neurochirurgie și parteneri din celelalte ramuri medicale alături de care funcționează în strânsă legătură această clinică și în prezent, în cadrul unui Simpozion Omagial: Semicentenarul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu - 50 de ani de la înființare”, a mai spus dr. Lucian Eva. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau