Teatrul Luceafărul, din nou spectacole în interior
Dimensiune font:
După şase luni de strămutare, în acord cu normele pandemice, iniţial în mediul online (sub genericul "La distanţă, dar în continuare împreună!", în lunile martie, aprilie şi mai), apoi în aer liber („Stagiunea estivală”, în lunile iulie, august şi septembrie, în faţa Teatrului, în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă şi la Amfiteatrul Palas), de la finalul acestei săptămâni artiştii şi publicul se vor reîntâlni în sala mare.
Incinta a fost pregătită conform regulilor epidemiologice stabilite prin ordinul comun al Ministerului Culturii şi Ministerului Sănătăţii. Astfel, prin impunerea distanţării de 1,5 m, din totalul de 450 de locuri, rămân disponibile 150, adică aproximativ 30 la sută din capacitate. După măsurători, au fost blocate anumite scaune, spectatorii având posibilitatea să stea alături în familie, grupaţi câte doi, trei sau patru, în funcţie de situaţie. De asemenea,au fost stabilite trasee separate pentru public şi actori, s-au pregătit dezinfectante.
Primul spectacol programat este "Jack şi vrejul de fasole", după o poveste englezească (regia Ion Ciubotaru, scenografia Alina Dincă Puşcaşu, muzica Diana Roman, momente de free style Felicia Purice Russ, cu Alex Iuraşcu/ Sebastian Munteanu, Liliana Mavriş Vârlan/ Ionela Arvinte, Mariana Teleman/Elena Zmuncilă, Paul Sobolevschi/Maftei Dragoş, Viorel Vârlan/Cristian Gheorghiu), care se va juca vineri, 11 septembrie, cu începere de la orele 19.00.
Duminică, 13 septembrie, de la orele 19.00, se va juca un alt mare succes al Teatrului Luceafărul, "Frumoasa şi Bestia", după Fraţii Grimm (dramatizare Călin Ciobotari, regia Ion Ciubotaru, scenografia Viorica Perju, cu actorii Ioana Iordache, Dragoş Maftei, Raluca Pintilie, Viorel Vârlan, Aurelian Diaconu, Elena Zmuncilă, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Claudiu Gălăţeanu).
"Am ales aceste două titluri datorită valorii lor, atractivităţii şi întrucât se califică şi la normele de protecţie a personalului artistic. Au distribuţii mai puţin numeroase, există posibilitatea distanţării actorilor fără să afecteze calitatea artistică. Actorii vor juca cu viziere, un element nou în convenţia teatrală, care va completa costumul de scenă. Este cea mai bună soluţie pentru a limita riscurile epidemiologice", a precizat directorul artistic al Teatrului Luceafărul, teatrologul Oltiţa Cîntec.
Varianta recomandată pentru achiziţionarea biletelor este cea online (www.bilet.ro), casieria Teatrului închizându-se cu 15 minute înainte de ora spectacolului, pentru a se evita înghesuiala. Publicul este rugat să vină în timp util la teatru, pentru a putea să îşi ocupe locurile fără riscul aglomerării. De asemenea, la finalul spectacolului, după aplauze, părăsirea sălii se va face în mod organizat, începând cu rândurile cele mai apropiate de ieşire.
În paralel, vor continua şi spectacolele în aer liber, la Bojdeuca lui Ion Creangă. Sâmbătă, 12 septembrie, de la orele 16.00, este programată "Punguţa cu doi bani", iar duminică, de la orele 11.00, "Povestea celor trei purceluşi". Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
ina
Sep 09, 2020
poate citeste cineva de la teatru luceafarul.am fost cu nepotica mea de 4 ani la capra cu trei iezi,cumva i-a placut piesa dar mi-a spus ca nu vrea sa mai mearga niciodata la teatru pentru ca a speriat-o tare mascatii care intrau cand schimbau decoru,erau f urati si e zgomot f mare.acum nu stiu ,e dansa prea mica sau ar trebui totusi sa gasiti altceva sa nu mai speriati copiii,am observat ca si alti copii s-au speriat.
Adauga comentariul tau