Un proxenet solicită clemenţă. Era minor când şi-a început cariera

2proxenet

Dimensiune font:

| 10-06-2023 09:15

  Abia ieşise din Centrul pentru Minori de la Tichileşti, n-avea nicio sursă de venit * a cunoscut o fată la fel de săracă, a convins-o să se prostitueze, apoi încă una * deşi aflaţi la vârstă fragedă şi cu şcolarizare precară, cei trei au dovedit destulă prudenţă * vorbeau cifrat, când aveau un client, fetelei îi spuneau că a venit verişorul în vizită * o imprudenţă stupidă a dat peste cap „afacerea”: s-au lăudat pe reţelele de socializare

La 16 ani, câţi avea în 2019, ieşeanul A.T. se putea făli deja că are cazier, abia ieşise de la Tichileşti, n-are decât şase clase, nu şi-a putut găsi nimic de lucru. Doar o prietenă, C.M.B., cu un an mai mică, şi ea fără vreo sursă de venit. După câteva discuţii, cei doi au ajuns la concluzia că doar prostituarea fetei îi putea scoate din foame.

Au trecut la treabă, au luat-o de jos, adolescenta a prestat, o vreme, prin boscheţi, la preţ de dumping. În ciuda vârstei fragede, cuplul s-a dovedit foarte chibzuit în gestionarea banilor, aşa că activitatea lor a trecut pe o treaptă superioară. Închiriere de apartament în regim hotelier şi anunţuri pe site-urile de matrimoniale.

Normal, alte preţuri, dar şi alte cheltuieli. Câteva luni, le-a mers din plin, au mai şi pus câte ceva deoparte. Dar a venit sezonul rece, se apropiau sărbătorile de iarnă, clienţi tot mai puţini, riscau să ajungă iar în stradă.

În aceeaşi perioadă, T.Ş.D. (15 ani) se prostitua pe cont propriu, ajunsese în aceeaşi situaţie, se ştia din vedere cu C.M.B., s-au plâns una alteia că treaba merge din ce în ce mai prost şi au decis să-şi unească forţele. Să locuiască în acelaşi apartament. Cheltuielile date pe din două.  I-au spus lui A.T., acesta a fost mai mult decât entuziasmat de idee, a acceptat, afacerea a început să-şi revină.

T.Ş.D. era atât de bucuroasă că a scăpat de singurătate şi de sărăcie, încât l-a prezentat prezentat părinţilor ei ca fiindu-i logodnic.

Declinul a început din noaptea majoratului

În ciuda vârstelor fragede şi a şcolarizării precare, cei trei au dovedit destulă prudenţă şi destulă inteligenţă. Când aveau simultan clienţi, băiatul pleca din apartament. Fetele vorbeau cu el codificat: „a venit verişorul în vizită”. După ce plecau, îl sunau şi-i spuneau că le-a plecat ruda. Banii se tot adunau, totul era bine şi frumos.

Doar că, în urma anunţurilor sistematice, procurorii DIICOT le-au luat urma, a început filajul. Încă nu strânseseră suficiente probe, dar au avut răbdare ca ele să se adune. Punctul de cotitură l-a constituit chiar petrecerea dată de A.T. cu ocazia majoratului. Pe 10 decembrie 2021. Au venit mulţi invitaţi, unul dintre ei a abordat-o pe T.Ş.D., propunându-i o partidă de sex, dar la el acasă. Acolo era prea multă lume. Fata l-a refuzat, s-a certat şi cu peştele ei, a plecat din apartament şi s-a dus la poliţie, dând o declaraţie amănunţită despre activitatea lor. S-a despărţit de proaspătul major.

C.M.B. a profitat de situaţie şi, din cauza exuberanţei, a comis o greşeală majoră. Rămasă doar ea cu A.T., i-a propus să oficializeze relaţia lor şi au început să se laude amândoi pe reţelele de socializare. Suficiente probe pentru procurori pentru a-l inculpa pe proaspătul major. L-au reţinut pe 14 martie 2022, după o descindere în apartamentul închiriat de cuplu, a avut loc şi o percheziţie, s-a găsit suma de 50.000 lei, a urmat studierea mesajelor de pe telefoanele celor doi, rechizitoriul ajungând în instanţă la începutul lunii august a anului trecut.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Iaşi, magistraţii de aici pronunţând sentinţa pe 9 martie a.c. A.T. a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de minori şi proxenetism, fiind închis în Penitenciarul Iaşi.

Deţinutul nu s-a împăcat deloc cu ideea, a atacat sentinţa, susţinând că ar trebui să ajungă la Tichileşti, deoarece activitatea sa infracţională s-a desfăşurat pe când era minor. Cei de la Curtea de Apel nu i-au dat dreptate. Continuase încă trei luni după împlinirea vârstei de 18 ani. Ca atare, prin hotărârea definitivă pronunţată alaltăieri, a fost menţiunută decizia primei instanţe. Marcel FLUERARU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Aeroportul Iaşi a sărbătorit 1 milion de pasageri înregistraţi în acest an, performanţă realizată în doar şase luni
20/06/2024 22:35

Aeroportul Iaşi a sărbătorit, joi, pentru a şasea oară in istoria sa, "pasagerul cu numărul 1 Milion", aceasta fiind o bucureşteancă sosită cu o aeronavă a companiei TAROM, pe ruta Bucureşti (Otopeni ...

Două importante competiții internaționale, la Baza sportivă Brizo
20/06/2024 21:00

* la intrecerile de la Baza Sportivă Brizo, din Aroneanu, vor fi prezente reprezentativele Bulgariei, Kosovo, Republicii Moldova, Serbiei, Turciei si Romaniei, care, in calitate de tară organizatoare, va part ...

Focar de tuberculoză la o grădiniţă privată din Iași
20/06/2024 20:06

Un focar de tuberculoză a fost identificat de medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi la o unitate privată de invăţămant preuniversitar dintr-o localitate de langă municipiul reşedinţă ...

Socola - viața de dincolo de gard
20/06/2024 19:53

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi este un spital monospecialitate – de interes naţional – şi asigură asistenţă medicală de inaltă specialitate bolnavilor din teritoriul aron ...

S-a încheiat școala. A venit vacanța de vară!
20/06/2024 18:32

Pentru cei peste 130.000 de elevi din judetul Iasi, anul scolar 2023-2024 s-a incheiat cu multe ceremonii pline de strălucire si amintiri de neuitat. Momentele au reprezentat incheierea unui capitol important ...

Iașul, gazda celui mai important eveniment de resale din Moldova
20/06/2024 16:19

* „Cele 5 R-uri ale modei ieri, azi si maine sunt: reduceti, repurtati, reciclati, reparati, revindeti. Motto-ul nostru este Ce tie nu-ti place, poate deveni comoara altcuiva. Mai nou, la evenimentele noa ...

Ieșenii, invitați în week-end la Festivalul Iei – RomânIA Autentică
20/06/2024 16:15

În ajun de Sărbătoarea Sanzienelor, iesenii, dar si turistii aflati in week-end in capitala Moldovei sunt invitati la cea de-a VIII-a editie a Festivalului Iei – RomanIA Autentică. Printre activ ...

Spectacol caritabil pentru cumpărarea unui defibrilator
20/06/2024 15:06

Un spectacol caritabil pus in scenă de elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Barlad, va avea loc pe 24 iunie, pe scena Teatrului „V. I. Popa”, fondurile stranse in urma eveniment ...

Concerte la Palatul Culturii
20/06/2024 14:30

  Ateneul National din Iasi, alături de Palatul Culturii, invită publicul la o nouă serie de experiente unice dedicate iubitorilor de muzică de calitate, intr-un cadru elegant si in compania extraordi ...

  Băcăuanii, primii dintre moldoveni care consumă alcool și droguri
20/06/2024 14:25

  În perioada 2020 - 2023, instantele de judecată din Romania au inregistrat 2.151 de dosare privind consumul de substante interzise la volan (alcool, droguri, substante psihoactive). Conform unui ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei