Atlasul cu „Ungaria Mare”, cadoul ambasadorului maghiar la NATO pentru un ministru croat. „Vom discuta despre acest act inacceptabil cu colegii din România, Slovacia și Slovenia”
Dimensiune font:
Ungaria continuă să pună paie pe foc şi să provoace statele europene vecine prin acţiunile guvernului Orban şi ale unor înalţi oficiali ai săi. Ambasadorul său la NATO i-a dăruit ministrului croat de Externe un atlas cu Ungaria Mare, cel mai inadecvat cadou de Crăciun.
Cadoul de Crăciun total inadecvat pe care i l-a făcut ambasadorul Ungariei la NATO, Istvan Balogh, ministrului croat de Externe, Gordan Grlić Radman, este de natură să provoace un nou scandal diplomatic. Harta Ungariei Mari pe care o conţine acesta este ofensatoare nu doar pentru Croaţia, ci şi pentru România, Slovacia și Slovenia.
După ce Gordan Grlić Radman, ministrul de Externe al Croaţiei a postat pe contul său X un mesaj cu privire la acest neobişnuit şi „problematic” dar de Crăciun din partea unui oficial maghiar, povestea a fost preluată de presa internaţională.
Ministrul croat și a transmis, de asemenea, că va discuta demersul ambasadorului ungar la NATO cu reprezentanți din România, Slovacia și Slovenia.
„Vom discuta despre acest act inacceptabil cu colegii noștri din România, Slovacia și Slovenia, pentru că epoca de astăzi, una provocatoare din punct de vedere geopolitic și plină de amenințări de securitate, solicită mai mult dialog și mai multă cooperare între aliații europeni și transatlantici”, a scris ministrul croat pe contul său X.
Totodată, el consideră ofensator gestul oficialului maghiar la NATO de a îi oferi cadou acest atlas care, practic, reduce Croaţia doar la regiunile Lika și Gorski Kotar.
În ceea ce ne priveşte, harta „Ungariei Mari” include Transilvania și o parte din Banat, teritorii incluse în Imperiul austro-ungar, pe care România le-a redobândit la sfârşitul Primului Război Mondial, prin Tratatul de la Trianon. De altfel, în urma acestui tratat, Ungaria a pierdut 72% din teritoriu.
Pe harta „Ungariei Mari” sunt marcate toate regiunile pierdute după război: Transilvania și o parte din Banat, Transcarpatica (acum împărțită între Ucraina, Slovacia și Polonia), Vojvodina (care acum face parte din Serbia), dar și alte regiuni ca Burgenland, acum în Austria.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau