Un şofer băut s-a autodenunţat, după ce s-a temut să fure un tractor
Dimensiune font:
* foarte sincer, a spus exact câtă bere a băut, legiştii l-au confirmat * a semnat apoi acordul de recunoaştere a vinovăţiei * magistraţii i-au apreciat conduita şi i-au dat condamnare cu amânare * poate conduce în continuare
L.M. din Mirceşti a fost, fără să-şi fi dorit vreodată asta, protagonistul unui episod gen filme cu tâmpiţi. În după amiaza de 9 iunie 2022, după ce a dat gata un pet de 2,5 litri de bere, conştient că se cam îmbătase, n-avea deloc chef să-l vadă lumea în halul ăla, s-a urcat la volanul Citroenului său şi a pornit într-o mică plimbare de aerisire. Pe drumul european DE 583. N-a condus deloc mult, nici măcar doi kilometri.
S-a aplecat şi a deschis torpedoul, să vadă dacă are actele maşinii la el. Că autorismul nu era pe numele său, ci al fostului proprietar, nu oficializaseră tranzacţia. A fost suficient un moment de neatenţie, a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil, s-a izbit violent de un copac, Citroenul a ricoşat înapoi pe caldarâm, dar nu mai putea fi pornit.
Văzând treaba asta, L.M. a căutat cu disperare o soluţie, s-a uitat pe câmp, a văzut un tractor şi s-a îndreptat spre utilajul agricol, cu gând să-l roage pe şofer să vină şi să-i tracteze autoturismul. Tractoristul nu era acolo, a încercat el să pornească vehiculul, era cât pe ce să se răstoarne şi a avut inspiraţia să renunţe la idee. Şi-a aprins o ţigară, apoi a sunat la 112, pentru a se autodenunţa. Echipajul de poliţie a ajuns imediat la faţa locului, s-au făcut poze, s-a întocmit proces-verbal, L.M. a suflat în etilotest, n-a ieşit o valoare foarte mare, doar 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dar trebuia mers la spital pentru recoltarea probelor biologice. Ceea ce s-a şi întâmplat.
Chiar din prima declaraţie dată în faţa poliţiştilor, şoferul băut a spus exact câtă bere a băut. Legiştii au confirmat, dosarul penal a mers mai departe. L.M. a solicitat să fie judecat în procedură simplificată şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Rezultatul, scurtarea semnificativă a duratei procesului. În asemenea speţe, sentinţa se dă, de obicei, în câţiva ani. La el, verdictul a venit după doar 11 luni. Magistraţii i-au apreciat conduita, i-au dat un an şi şase luni, dar cu amânarea executării pedepsei. Ceea ce înseamnă că poate conduce în continuare. Claudiu CONSTANTIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau