„În 2020 aveam 159 km de drumuri județene pietruite, iar în patru ani nu s-a turnat măcar o roabă de asfalt!”

Dimensiune font:

| 30-05-2024 16:20

* dialog cu Bogdan Cojocaru, liderul organizație PSD Iași, candidatul acestei formațiuni la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași

- Domnule Cojocaru, ați parcurs, doar luna aceasta, mii și mii de km, poate, prin județ, cu ocazia campaniei electorale... Cum ați putea caracteriza zona aceasta a Iașului, lumea satului, în câteva fraze?

- Sunt foarte multe schimbări datorită unor programe guvernamentale și vreau să spun că investiții de la nivelul Consiliul Județean sau de la nivel local, prin Consiliul Județean, nu există. Singurele programe care au dat roade și au schimbat fața statului românesc sunt programele guvernamentale, acele PNDL 1 și 2, denumite, mai nou, „Anghel Saligny”, prin care, în funcție de prioritățile pe care le-au avut primarii din județul nostru, s-a realizat atât infrastructura școlară, cât și medicală. Să nu uităm că sunt peste 40 de dispensare noi construite în județ prin PNDL 1 și 2, două programe guvernamentale concepute în perioada guvernării PSD. Avem, în momentul de față, sub conducerea Partidului Social Democrat, cu sprijinul premierului Marcel Ciolacu, beneficiari foarte mulți, iar fiecare comună a avut cel puțin un proiect finanțat de la guvern, prin „Angel Saligny”, de apă, canal sau drumuri. Mai nou, a fost demarat tot de la nivel guvernamental un alt program important, referitor la extinderea rețelelor de gaze, acolo unde acestea există. 210 milioane de lei alocați pentru județul nostru și, oricât de mult și-ar dori unii sau alții să fure - cu ghilimele de rigoare - aceste proiecte, toată munca a fost depusă de către primari. Ei au fost cei care au scris proiectul, ei sunt cei care au depus aceste documentațiile, indiferent că vorbim de infrastructură rutieră, școlară, utilități… Pe scurt, fața satului românesc s-a modificat, s-a schimbat în bine datorită acestor programe guvernamentale.

„Vreau să evităm plecarea tinerilor, chiar și într-un sistem sezonier”

- S-au făcut investiții în multe zone…

- În antiteză, avem 4 ani pierduți la Iași, pentru că, de la nivelul Consiliului Județean, nu avem nimic în afară de anumite sume direcționate în mod obsesiv - dacă putem spune așa - către unele localități. În rest, la nivelul județului nostru nu s-a întâmplat nimic și vreau să punctez aici două elemente foarte importante. În 2020, când Partidul Național Liberal a preluat conducerea Consiliului Județean, Iașul avea 48 km de drumuri județene de pământ, iar după 4 ani nu s-a schimbat nimic. În 2020 aveam 159 km de drumuri județene pietruite, iar în patru ani nu s-a turnat măcar o roabă de asfalt! În total, avem puțin peste 200 km de drumuri județene pietruite sau de pământ, iar administrația liberală nu a fost în stare nici măcar să întrețină aceste drumuri. Ceea ce, evident, caracterizează neputința lor.

- Ca peste tot, zona rurală vine cu noul său „model” demografic: populație îmbătrânită, persoane singure, de multe ori fără sprijin și posibilități financiare. Ce se poate face pentru acest segment al populației, tot mai numeros în ultimii ani?

- Am făcut, ca reprezentant al Partidului Social Democrat pentru președinția Consiliului Județean Iași, nu doar acum, ci și în trecut, timp de doi ani și patru luni, naveta la București pentru proiectele mari ale județului. Am fost alături de cetățeni la audiențele pe tema legii fondului funciar, pe alte probleme semnalate, am fost prezent în județ și, într-adevăr, se poate identifica această problemă. Sunt localități în care foarte mulți dintre tineri, în diferite perioade ale anului - trei, șase luni, pleacă din țară, pentru a lucra în diverse domenii, apoi se întorc și, bineînțeles, încearcă să-și construiască aici o viață normală. Aici trebuie să intervină o administrație competentă, o administrație care nu este măcinată de dosare penale și care să acorde foarte, foarte mult din timpul său pentru proiectele județului, în așa fel încât să aducem serviciile de calitate cât mai aproape de cetățeni. De aceea, spuneam în primul răspuns, la prima întrebare, că aceste programe guvernamentale au schimbat fața statului românesc și trebuie să continuăm pe această linie, dar de data aceasta să identificăm și la nivelul consiliul județean astfel de proiecte, cum se întâmplă deja în alte județe.

- La ce fel de proiecte vă referiți?

- La Dâmbovița, de exemplu, au construit la nivelul Consiliului Județean un astfel de program PNDL, prin care aduc finanțări nerambursabile sau chiar din bugetul local, în așa fel încât, pe lângă aceste finanțări guvernamentale pe care primarii le obțin depunând în mod transparent un proiect, să poată suplimenta și crește calitatea serviciilor. Pentru ca, în momentul în care cetățenii din județul nostru vor avea servicii de calitate în ceea ce înseamnă infrastructură rutieră, infrastructură medicală, școlară, culturală, sportivă, când vor avea servicii de calitate, ceea ce-mi propun ca viitor președinte al Consiliului Județean, să avem și locuri de muncă. Iar prin aceste investiții, locurile de muncă vor fi mult mai bine plătite aici, indiferent că vorbim de agricultură, construcții, domeniul public sau zona privată și vom evita această plecare a lor, chiar și într-un sistem sezonier.

„Nu va scădea nicio pensie, dimpotrivă! 

- Pensiile sunt mici, prețurile tot mai mari. Vin recalculările, însă vor acoperi aceste majorări zona aceasta rurală, unde majoritatea pensionarilor au fost „cooperatori”, nu au o vechime foarte mare? De fapt... de cele mai multe ori, pensiile lor sunt sub sub cota 1.200 lei, în peste 90% dintre cazuri...

- Am avut miercuri vizita doamnei ministrul Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii. La invitația colegilor noștri, am avut o discuție în prima parte a zilei cu sindicate, la Prefectură, apoi am mers în teren, printre oameni, pentru a discuta exact aceste probleme. Am fost și în municipiul Iași, am fost și în municipiul Pașcani, două întâlniri foarte bune, pentru că exact aceste întrebări au fost puse și de către cetățeni. Știm foarte bine, s-au făcut eforturi și, în ciuda faptului că foarte mulți competitori, din punct de vedere politic, au vorbit despre faptul că nu vor exista bani pentru creșterea de peste 13 procente, din ianuarie, că nu vor exista bani pentru recalculare, s-au făcut. Alături de doamna Oprescu, în teren, om cu om, majoritatea pensionari, am reușit să explicăm acest lucru. Pensiile sau banii pentru pensie au fost incluși în bugetul pe anul 2024. Din acest punct de vedere nu există nicio problemă. Ne-am ținut de cuvânt în ianuarie, când s-a modificat legea pensiilor, în sensul că nu va mai fi doar după bunul plac al unuia sau altuia care conduce Guvernul. Există o lege foarte clară: la 1 ianuarie, în fiecare an, începând cu 2024, pensiile cresc cu 100% din rata inflației, plus 50% din ceea ce înseamnă salariul mediu. Apoi, vine această recalculare… În bugetul de stat al României, când a fost conceput, la finalul anului 2023, pentru anul în curs, toate sumele au fost prinse și în felul acesta răspundem tuturor acestor întrebări, pentru că, într-adevăr, există sau existau anul trecut pensii mai mici, dar ele au fost aduse la un anumit nivel, cel pe care l-ați indicat dumneavoastră, în așa fel încât să nu mai existe sub acest nivel.

- Iar acolo unde ea există…

- Acolo unde ea există, vine statul și compensează acea parte lipsă, diferența, în funcție de nevoile pe care le are fiecare. Dar odată cu recalcularea – și există aici un element foarte important -, cei care au lucrat, indiferent că vorbim de stat sau privat și au contribuit, vor avea posibilitatea să vadă, după 1 septembrie, când vor primi din nou fluturași de pensie, că pensiile vor crește, în marea lor majoritate. Cel mai important lucru care trebuie spus aici este acela că nu va exista nicio pensie mai mică în comparație cu ceea ce exista. Nu scade nicio pensie, indiferent de acest calcul, dar toți cei care au fost în câmpul muncii și au contribuit, în baza recalculării, vor avea venituri mai mari. Aceste vești au fost aduse de la nivel guvernamental în cursul zilei de miercuri, explicând în amănunt cetățenilor, alături de doamna ministru, noua lege a pensiilor, care își dorește în primul rând echitate, să existe un sistem predictibil.

„Vreau să avem cât mai mulți copii care urmează nu doar primele clase, ci termină un liceu, să-și poată alege un drum”

- Vorbim de nivelul de trai și suntem încântați cu toții de schimbările care se produc peste tot. Însă, nivelul acesta de trai vine cu anumite costuri, unele care, pentru cei din mediul rural, pentru bătrâni, pot deveni o povară și mă refer aici la prețul energiei, al salubrității, mai nou, al lemnului de foc...

- Pentru toate cele enumerate de dumneavoastră, pentru aceste nevoi se vede foarte clar modul în care un partid Social Democrat, aflat la guvernare, intervine sau nu. Se vede rolul nostru, ca partid de stânga, în comparație cu celelalte partide care sunt de dreapta sau reprezintă alte zone ale politicii. Partidul Social Democrat, prin statutul său, prin valorile pe care le reprezintă, intervine ori de câte ori e cazul, ceea ce nu se întâmplă când vorbim despre un guvern de dreapta, în momente dificile. Am avut crize suprapuse în România, COVID, războiul de la graniță, criza energetică și pot continua, dar de fiecare dată Partidul Social Democrat a intervenit,  pentru că intervenția statului în anumite momente este decisivă. S-a întâmplat acest lucru și în momentul în care am avut acea criză energetică. Partidul Social Democrat a vorbit despre reglementare, „peneliștii” vorbeau despre liberalizarea pieței de energie și s-a dovedit că reglementarea, stabilind anumite plafoane maxime, a adus liniște. Apoi, vorbim despre intervenția statului, prin Guvernul României, condus de un social-democrat, în ceea ce spuneați dumneavoastră, la cheltuielile pe care le avem pe alimente, plafonând prețurile la un număr consistent de alimente de bază. Și sunt foarte multe produse acum pe care le regăsim la raft și au fost făcute toate aceste precizări, să fie cât mai vizibile, să nu ne păcălească retailerii… Cam asta e diferența între a fi la guvernare un partid social-democrat și celelalte partide de dreapta - intervenția statului în astfel de momente în favoarea cetățeanului, pentru a reglementa anumite situații.

- Vorbim de cheltuielile familiilor din zona rurală, dar mult mai importantă devine de acum perspectiva laborală în această zonă. Ce ar putea face locuitorii de la țară pentru a depăși faza aceasta de subzistență?   

- Dumnealor trebuie să facă un pas important și anume acela de a avea încredere în politicile publice pe care Partidul Social Democrat le propune. De ce spun acest lucru? Venind cu investiții, avem posibilitatea dezvoltării infrastructurii școlare, pentru că plec de la școală, de unde începe educația fiecăruia dintre noi și pregătirea pentru următoarea etapă, reducerea abandonului școlar. Iașul are 15%, un procent foarte mare pentru județul nostru și sper ca după 10 iunie, ca președinte al Consiliului Județean, să pot să implementez aceste proiecte pe care mi le-am propus în programul de guvernare locală, în așa fel încât să reducem abandonul școlar, să avem cât mai mulți copii care urmează nu doar primele clase, ci termină un liceu, să-și poată alege un drum. Având aceste investiții în educație, în infrastructură medicală și nu în ultimul rând în infrastructura rutieră, unde suntem deficitari, vom reuși. Iar aceste investiții tot de la nivel guvernamental se produc, în momentul de față: autostrada A7, Spitalul Regional de Urgență, noul Terminal de la Aeroport, chiar dacă se laudă alții cu el, a fost finanțat 100% de la Ministerul Transporturilor! Având aceste investiții la nivel guvernamental în infrastructura rutieră, cu siguranță vom putea și la nivelul Consiliul județean să aducem fonduri importante. În paralel cu dezvoltarea infrastructurii mari de autostrăzi, cu A7 și A8, să putem aduce la un nivel normal infrastructura drumurilor județene, gazul, care e necesar pentru această zonă economică și în felul acesta în mediul rural să putem să avem din ce în ce mai multe firme sau persoane care se ocupă cu agricultura sau se ocupă cu alte activități, dar să nu vândă produsul, grâul sau lactatele așa cum le produc dumnealor, ci să proceseze aceste produse, să aibă o valoare adăugată mult mai mare. Astfel, prin investiții în educație, prima dată, apoi în infrastructura rutieră, vom putea crea și utilități, vom putea crea accesibilitate pentru fiecare localitate la acele programe guvernamentale.

(Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizația Județeană Iași, Executat de ZIARUL EVENIMENTUL SRL - portal: www.ziarulevenimentul.ro, CUI mandatar financiar judeţean: 21240002)

 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:01

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
FIVE Administration S.P.R.L.,  vinde prin licitatie publica bunurile: cladire 2 camere -Volanschi; „Ferma Coroiesti” ; „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce le deservesc. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, Judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza 4 licitatii publice cu strigare, in vederea valorificarii urmatoarelor active aflate in patrimoniul debitoarei, astfel: in datele de 27.03.2025, 03.04.2025, 10.04.2025 si 17.04.2025, de la orele: Ora 12:00: Cladire 2 Camere -Volanschi- Pret pornire: 1.595,94 Lei; Ora 13:00: Proprietate imobiliara „Ferma Coroiesti” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 77.090,64 Lei; Ora 14:00: Proprietate imobiliara- „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 117.805,79 Lei. Orele anuntate pentru fiecare Activ se respecta pentru fiecare zi in care se vor organiza licitatii. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Activele pot fi vizionate prin programare prealabila dupa achizitionarea caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor, la pretul de 3.570 Lei (TVA inclus) pentru fiecare Activ in parte, mai putin pentru Activul-„Cladire 2 Camere -Volanschi” pentru care Caietul de sarcini are pretul de 595 (TVA inclus) si ulterior, semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Caietul de sarcini poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five- advisory.ro. Licitatia va avea loc la sediul Five Administration S.P.R.L. din Bucuresti, Str. Romulus nr. 23, sector 2 sau prin corespondenta / videoconferinta, dupa cum va decide Administratorul judiciar de la caz la caz. Documentatia de participare la licitatie va fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five- advisory.ro, pana cel tarziu cu o zi inainte de data fiecarei licitatii, ora 16:00. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice nu vor fi luate in considerare. Informatii suplimentare privind activele si pentru vizionarea activelor pot fi obtinute la nr. 0744.950.751 sau e-mail: office@agro- complex.ro.
Comuna Timisesti, judetul Neamt  vinde prin licitatie publica terenuri: 2.340 mp. intravilanul  satului Dumbrava. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, cu sediul in sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt, telefon 0233/787.050, fax 0233/787.050, e-mail: timisesti@ nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Teren in suprafata totala de 2.340 mp, avand carte funciara 52140 si numar cadastral 52140, identificat astfel: teren situat in intravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 512 mp si teren situat in extravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 1.828 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 12/11.03.2025 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 07.04.2025, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 15.04.2025, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 16.04.2025, ora 11.00, la sediul Caminului Cultural Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de Contencios Administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/219.493, fax 0233/210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.03.2025.
Prima scindare majoră între Antonescu și Ciolacu! Crin Antonescu, despre emisarii României în SUA: 'Nu înțeleg!'
04/04/2025 09:49

Romania face pasi concreti pentru intărirea relatiei diplomatice cu Statele Unite, prin desemnarea a doi emisari speciali, cu misiunea de a relansa dialogul cu administratia Trump si de a avansa in procesul de ...

Klaus Iohannis, propus emisar la președintele SUA: E singurul român care poate merge la Trump și să fie primit
04/04/2025 09:32

Fostul ministrul al Transporturilor, Relu Fenechiu, sustine, intr-o postare pe retelele sociale, că singurul politician roman pe care seful statului american l-ar primi la discutii este Klaus Iohannis. Afirmat ...

Alegeri prezidențiale 2025. Cine sunt cei 11 candidați / Campania electorală începe în această noapte. Care sunt regulile pentru candidați
03/04/2025 22:30

 Campania electorală pentru alegerile prezidentiale incepe oficial vineri, 4 aprilie, la ora 00:00, si se va incheia cu o zi inaintea primului tur al alegerilor, pe 3 mai, ora 07:00. Cei 11 candidati la P ...

 Marcel Ciolacu anunță remaniere guvernamentală: Totul depinde de renegocierea PNRR
03/04/2025 12:49

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, inaintea sedintei de guvern, că o remaniere guvernamentală este „posibilă” după finalizarea procesului de renegociere a Planului National de Redresare si Rezilie ...

Trump și Putin au bătut palma pentru Republica Moldova! Casa Albă a impus tarife comerciale mai mari Chișinăului decât Uniunii Europene. Rusia a fost 'iertată'
03/04/2025 11:37

De "Ziua eliberării", Donald Trump a prezentat miercuri la Casa Albă cea mai recentă rundă de tarife comerciale ale SUA impuse majoritătii tărilor de pe mapamond (180 de tări). Presedintele american a d ...

Document scurs de la Pentagon: România și Europa vor fi abandonate de SUA, în cazul unui atac rusesc
03/04/2025 11:26

Jurnalistii de la Washington Post au obtinut un document al Pentagonului "Orientări strategice provizorii pentru apărarea natională". In acest document se definesc pozitiile strategice ale SUA, iar in cazul ...

H.D. Hartmann: „Americanii nu ne dau rușilor, dar este un efect al degradării relațiilor SUA-România”
03/04/2025 11:02

Intr-un moment geopolitic tensionat, in care pacea din Ucraina atarnă de un fir de păr, H.D. Hartmann atrage atentia asupra degradării periculoase a relatiilor dintre Romania si Statele Unite. Analistul expl ...

Întreaga lume își revine din șocul provocat de Donald Trump: Liderii mondiali se unesc împotriva SUA și anunță măsuri de retorsiune
03/04/2025 09:40

Anuntul presedintelui american Donald Trump privitor la tarifele impuse tărilor din intreaga lume a starnit numeroase reactii. Liderii si guvernele din numeroase tări au anuntat măsuri asemănătoare impotri ...

Ambasada SUA transmite un mesaj puternic: Pacea nu este gratuită!
03/04/2025 09:28

Ambasada SUA la Bucuresti transmite un mesaj in care arată faptul că fără investitii majore in zona militară din partea tuturor aliatilor, nu vom avea pace in lume. Mesajul ambasadei SUA vine intr-un conte ...

În plin război în Ucraina, România face o mutare controversată: 'E sabotaj și dispreț față de Armata Română! Cumpărăm o navă incompatibilă cu dotările NATO'
03/04/2025 08:52

Romania va cumpăra din Turcia o navă fără rachete, incompatibilă cu dotările NATO, desi are santiere navale de talie mondială, spune vicepresedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputatilor, Bogdan R ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei