Ce frici au bogații României. Jumătate dintre aceștia nu ar recomanda țara noastră ca fiind una în care să locuiești
Dimensiune font:
Doar jumătate dintre românii Pareto, și anume persoanele cu cele mai mari venituri declarate, sunt de părere că evoluția generală a României este mai bună după aderarea la UE. Aceștia nu ar recomanda țara noastră ca pe o țară în care să locuiești.
Pentru a lamuri cuvantul Pareto citeste "Principiul Pareto80/20" din editia de azi. Apasa
Față de acum doi ani, românii Pareto nu mai sunt atât de optimiști în ceea ce privește potențialul României, ca țară. Iată doar câteva dintre concluziile unui studiu realizat de Brandelier și compania de cercetare de piață AHA Moments pentru Rethink România și care ar trebui să tragă un semnal de alarmă.
Vorbim, mai exact, despre bogații României - cele 20% dintre persoanele cu cele mai mari venituri declarate. Oameni care ar trebui să fie mulțumiți de viața pe care o duc, de jobul pe care îl au, de țara în care trăiesc și de posibilitățile care le sunt oferite. Însă, realitatea este cu totul alta. Căci, față de anul 2021 se observă o modificare de percepție, dar și de comportament.
4% dintre românii Pareto consideră că duc o viață foarte grea
În anul 2021, doar 2% dintre românii Pareto considerau că duc o viață foarte grea. Acum, procentul a crescut la 4%. La polul opus, o viață foarte bună, liniștită și lipsită de griji au 18%.
Nemulțumirea atrage după sine o părere nu tocmai bună despre România ca țară în care să trăiești. Mulți dintre românii Pareto nu ar recomanda-o. Mai exact 43% dintre aceștia. În plus, față de anul 2021 populația Pareto a pierdut din optimismul care o caracteriza față de potențialul țării noastre. 14% dintre aceștia spun că nu mai au nici o speranță, față de doar 5% cât se înregistra acum doi ani.
Studiul a analizat și părerea populației Pareto cu privire la evoluția țării după aderarea la UE. Potrivit acestora, cel mai mare câștig al românilor a fost posibilitatea de a călători.
Românii Pareto: Hoția și corupția ne împiedică să evoluăm
Oamenii bogați ai României consideră că printre barierele care ne împiedică să evoluăm, ca indivizi, comunitate și țară sunt hoția, corupția, lipsa de educație, abuzul de putere, răutatea, dar și lenea.
Toate acestea sunt un motiv extrem de întemeiat pentru emigrare. 3% dintre românii Pareto sunt deciși să plece definitiv din țară în următorul an.
În ceea ce privește valorile și principiile de viață ale populației Pareto, acestea rămân în continuare familia, corectitudinea și respectul reciproc. Pentru 70% dintre aceștia familia se clasează pe primul loc în viața lor, iar pentru 14% contează perseverența.
Populația Pareto, speriată de boli și de moarte
Cât despre ce îi sperie cel mai mult pe românii Pareto, temerile acestora au rămas neschimbate în ultimii trei ani: 57% dintre ei se tem că nu i-ar putea susține pe cei dragi în fața unor boli grave, iar 54% se tem pentru propria lor sănătate. Oamenilor le este frică și de instabilitate financiară - 47% - dar și de moarte - 26%, în creștere față de anii trecuți.
Populația Pareto are în continuare încredere în sine și în forțele proprii, dar și-a pierdut încrederea în cei din jur. Iar dacă reușitele li se datorează în mod direct, eșecurile și problemele cu care se confruntă sunt din vina altora.
Românii Pareto sunt români educați, deschiși către nou, către modernism și dezvoltare. Iar cum inteligența artificială pare a fi apogeul tehnologiei moderne aceștia au fost chestionați și cu privire la acest aspect. 10% dintre ei s-au declarat încântați, 46% s-au plasat undeva între încântare și îngrijorare, iar dor 5% au spus că sunt îngrijorați de nivelul de dezvoltare pe care l-a atins inteligența artificială.
Cine sunt românii Pareto
Populația Pareto a României reunește 1,9 milioane de oameni, ceea ce înseamnă 20% din publicul comercial general care influențează societatea. Aceștia au cele mai mari venituri declarate și generează anual 28,44 miliarde de euro. Ca o comparație, suma reprezintă 38% din veniturile nete anuale ale restului populației.
Cei mai mulți dintre românii Pareto au vârste între 25 și 44 de ani. Vorbim despre persoane cu un nivel ridicat de educație, incidența celor cu studii superioare fiind cu 60% mai mare față de publicul comercial general.
Românii Pareto sunt profesioniști tineri din mediul urban și care au mai multe surse de venit.
Ponderea celor care nu au copii este mai mică față de restul populației. Românii Patro sunt oameni de carieră, se concentrează mult pe partea profesională a vieții lor. Viața lor însă, în acest an, potrivit studiului, nu mai este chiar atât de roz.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau