Cine sunt membrii administrației Joe Biden

joe-biden-covid-vaccine-campaign-01-rt-llr-200915_1600274203316_hpMain_16x9_1600

Dimensiune font:

| 21-01-2021 14:13

Senatul SUA a început procesul de confirmare a miniștrilor numiți de Joe Biden. O administrație pe care noul președinte o dorește să reflecte diversitatea Americii.

 

 

În calitate de candidați, Joe Biden și Kamala Harris promiseră o administrație care „seamănă cu America” în diversitatea sa. Acest lucru ar trebui să devină realitate. După ce Senatul va confirma miniștrii care au fost nominalizați pentru a forma echipa ce vine după Trump.

Rezultatul procedurii, care a început marți, 19 ianuarie, lasă puține îndoieli. Deoarece democrații dețin majoritatea în camera superioară. Cu vocea vicepreședintelui Kamala Harris adăugată în caz de egalitate (50 de senatori democrați, 50 de republicani).

 

Antony Blinken și Wendy Sherman vor „repara” diplomația americană
Diplomat specializat în afaceri international, Antony Blinken îi va succeda lui Mike Pompeo în funcția de secretar de Stat. La 58 de ani, este de 21 de ani unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Joe Biden. Și un obișnuit al administrațiilor. A fost membru al Consiliului de Securitate Națională sub Bill Clinton (1994-2001). Responsabil cu securitatea națională a vicepreședintelui Biden (2009-2013). Și secretar adjunct de stat sub administrația Obama (2015-2017). Francofon, a făcut o parte din studii la Paris. Blinken este un apărător al multilateralismului pe scena internatională, scrie France 24.

El va avea sarcina specială de a se ocupa de dosarul nuclear Iranian. Pentru aceasta, el va fi asistat de Wendy Sherman (71 de ani), care va fi numărul doi în diplomația americană. În 2015, Wendy Sherman a fost un negociator major pentru acordul programului nuclear de la Teheran. Anthony Blinken și Wendy Sherman vor avea misiunea de a „repara politica externă americană”. Dar și de a o „reimagina”, potrivit unui comunicat al echipei Biden-Harris.

Janet Yellen, prima femeie secretar al Trezoreriei
Alt post cu greutate în administrația SUA. Secretariatul Trezoreriei este echivalentul ministerului Economiei și Finanțelor. Trezoreria va fi condusă de Janet Yellen. La 74 de ani, acesta este un pariu sigur în lumea economică americană. Succesiv președintă a Fed din San Francisco (2004-2010) și vicepreședintă a Fed (2010-2014). A fost numită președintă a Băncii Centrale Americane – o premieră pentru o femeie – de Barack Obama în 2014.

Janet Yellen este o alegere consensuală pentru a „satisface stânga Partidului Democrat și a comunității de afaceri”, scrie Le Monde.

Lloyd Austin, primul afro-american la departamentul Apărării

Lloyd Austin este un fost general de patru stele din Pentagon. În vârstă de 67 de ani, va fi prima persoană afro-americană care va conduce departamentul Apărării. S-a retras din armată în 2016, după 40 de ani de serviciu. A luptat în special în Irak și în Afganistan. La numirea sa în funcția de șef al Comandamentului Central al Armatei SUA, Lloyd Austin a devenit, în 2013, primul afro-american care a condus Centcom. Comandament responsabil pentru operațiunile militare din Orientul Mijlociu. Dar și din Asia centrală și Asia de Sud.

Fostul general îl cunoaște Joe Biden de câțiva ani, Când Biden era vicepreședinte, Austin a ocupat postul de comandant al forțelor americane din Irak. Post deținut până la sfârșitul anului 2011. Lloyd Austin și președintele ales au lucrat împreună în special la retragerea trupelor americane din Irak.

Merrick Garland, un procuror general pentru „restaurarea independenței” justiției
La 68 de ani, Merrick Garland va prelua conducerea departamentului Justiției în noua administrație.

A fost judecător la Curtea de Apel din Districtul Columbia timp de aproape 24 de ani. Va avea sarcina grea de a „restabili onoarea, integritatea și independența” justiției americane, potrivit lui Joe Biden.

Ales de Biden la 7 ianuarie, Merrick Garland și-a exprimat atașamentul față de statul de drept: „Nu este o simplă expresie de avocat. Este chiar fundamentul democrației noastre”, a declarat el.

„Aceste principii – asigurarea statului de drept și realizarea promisiunii unei justiții egale în fața legii – sunt principiile pe care s-a întemeiat Ministerul Justiției. Și pe care trebuie să le apere întotdeauna”.

Deb Haaland, prima amerindiană la Interne
Ea este, alături de Lloyd Austin, o față a diversității americane pe care Joe Biden intenționa să o ofere administrației sale. Deb Haaland, în vârstă de 60 de ani, va deveni prima persoană amerindiană care va prelua șefia departamentului de Interne. Deb Haaland a fost și prima amerindiană aleasă, împreună cu Sharice Davis, în Congres, în 2018. Această reprezentantă din New Mexico a fost încântată de nominalizarea sa. „O voce ca a mea nu a fost niciodată secretar de cabinet sau șef al ministerului de Interne”, a scris ea pe Twitter.

Pete Buttigieg, un secretar iconoclast la Transporturi

În plus față de vârsta sa, 38 de ani, viitorul secretar al Transporturilor este o figură inedită în peisajul politic american. S-a declarat deschis „homosexual și creștin”.

Fost primar al orașului South Bend, Indiana, Buttigieg a ieșit pe scena națională în timpul primarelor democrate, la începutul anului 2020.

Ajungând chiar în top în Iowa, înaintea lui Joe Biden și Bernie Sanders.

„Crearea de locuri de muncă, lupta împotriva crizei climatice și echitatea sunt în centrul viziunii noastre despre transport și infrastructură”, a spus Buttigieg.

Gina Raimondo, o „doamnă de fier” în comerț
Guvernatoarea din Rhode Island este aureolată de o reputație de „doamnă de fier” în cadrul negocierilor. Într-un departament din care nu lipsesc dosarele complexe.

Necunoscută la nivel național, Gina Raimondo face parte – la fel ca Pete Buttigieg – din noua generație de democrați locali, promovată de administrația Biden.

În calitate de secretar al comerțului, ea va trebui în mod special să gestioneze relațiile cu China, țară aflată în război comercial cu SUA, sub administrația Trump.

Alejandro Mayorkas, un imigrant cubanez „mândru de identitatea sa”, la securitatea internă
La 61 de ani, Alejandro Mayorkas va deveni secretarul departamentului de Securitate Internă. Un departament care îi este familiar de când era subsecretar al lui Jeh Johnson, sub conducerea lui Barack Obama (2013-2016). Departamentul de Securitate Internă a fost în centrul politicii anti-migrație sub administrația Trump. Alejandro Mayorkas este fiu de imigranți cubanezi. „Sunt foarte mândru de moștenirea mea, sunt foarte mândru de părinții mei. 
„Și, mai ales, sunt mândru că sunt cetățean american. În calitate de secretar pentru securitatea internă, sper să pot reprezenta pentru alții oportunitățile pe care America le oferă tuturor ”.

Avril Haines, prima femeie în fruntea comunității de informații
La 51 de ani, Avril Haines va deveni prima femeie secretară a informațiilor naționale. După ce a fost între 2013 și 2015 prima femeie care a ocupat postul de director adjunct al CIA.

Avril Haines va coordona și superviza activitățile CIA. Ale Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) şi altor 15 agenţii cu competenţe în domeniul intelligence. Ea a lucrat deja cu președintele ales în timpul unui mandat anterior, fiind fostul consilier adjunct al lui Barack Obama pentru afaceri de securitate națională (2015-2017).

John Kerry, trimisul special pentru climă
John Kerry ocupă din nou scena centrală. Secretarul de stat (2013-2017) și semnatar pentru SUA al Acordului de la Paris, în 2015, va fi trimisul special al Joe Biden pentru climă în noua administrație.

La 77 de ani, i se dă sarcina dificilă de a remedia dezmembrarea politicii climatice a SUA de către administrația Trump.

„Președintele ales are dreptate să adere la acordul climatic de la Paris din prima zi de la învestitură”, a spus John Kerry.

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul Statelor Unite la ONU

Diplomată cu experiență, Linda Thomas-Greenfield va deveni noul ambasador american la Națiunile Unite. La 69 de ani, a petrecut o mare parte a carierei sale lucrând în Africa: Kenya, Gambia și Liberia, unde a fost ambasador al SUA din 2008 până în 2012.

„Am avut privilegiul de a construi relații cu lideri din întreaga lume în ultimii 35 de ani”, a a spus ea. „În calitate de ambasador la ONU, mă voi strădui să restabilesc statutul Americii în lume. Și să reînnoiesc relațiile cu aliații noștri. Sunt fericită pentru această oportunitate”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
Guvernul ia în calcul înăsprirea restricțiilor. Limitarea circulației noaptea, cu o oră mai devreme
08/03/2021 12:33

Guvernul ia in calcul modificarea restrictiilor de circulatie, din cauza cresterii numărului de cazuri noi. Surse guvernamentale sustin că executivul ar urma să modifice ora de la care se aplică restrictiil ...

Organizatorul protestului împotriva vaccinării, amendat cu 7.000 de lei
08/03/2021 08:51

Organizatorul protestului impotriva vaccinării obligatorii care a avut loc, duminică, in faţa Palatului Parlamentului a fost amendat cu 7.000 de lei pentru neluarea măsurilor necesare limitării numărului ...

Petru Movilă, ales vicepreședintele PMP, responsabil pentru Regiunea de Nord-Est
07/03/2021 21:36

 Petru Movilă este vicepresedintele PMP, responsabil pentru Regiunea de Nord-Est.   ”Astăzi am fost ales vicepresedinte al Partidului Miscarea Populară, responsabil pentru Regiunea de Nord ...

Bugetarii vor putea 'ciripi' mai ușor: Guvernul pregătește protecție extinsă pentru divulgarea 'tunurilor' din instituții
06/03/2021 09:45

Ministerul Justitiei a elaborat un proiect de lege privind protectia „avertizorilor in interes public” adică a persoanelor care raportează incălcări ale legii care s-au produs sau care sunt susc ...

DOCUMENT A fost reactualizată lista statelor cu risc crescut: A reintrat Bulgaria, au ieșit Elveția și Portugalia
05/03/2021 21:07

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a actualizat lista statelor si zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic. DOCUMENTUL poate fi citit AICI Statele si zonele de risc epidemiol ...

FOTO/VIDEO - Statuie vie, fosta ocupație a deputatului Iulian Bulai pe când locuia la Oslo
05/03/2021 17:40

Un material arhivat de acum 12 ani il arată pe Iulian Bulai, deputat al Uniunii Salvati Romania, cum făcea pe statuia vie in orasul Oslo. Pe siteul Aftenposten, cel mai mare cotidian norvegian, este arhivat ...

Ministrul Justiției: „Dosarul 10 august nu se termină aici
05/03/2021 11:47

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat vineri că dosarul ’10 august’ ‘nu se termină aici’, motivand că sunt anchete in aceeaşi cauză incă in desfăşurare, şi s-a pronunţat ...

Înfrângere uriaşă la CJUE pentru magistraţii activişti: Deciziile CCR pe interceptări şi completuri, compatibile cu dreptul UE
04/03/2021 14:34

 Deciziile CCR cu privire la interceptările din dosarele penale şi nelegala compunere a unor completuri de la ÎCCJ sunt compatibile cu dreptul UE, se artă in concluziile avocatului general al CJUE ...

Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiţiei să explice public
04/03/2021 14:23

 Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut joi ministrului Justiţiei, Stelian Ion, să explice public "de urgenţă" cum s-a ajuns in situaţia ca dosarul "10 august" să fie clasat. & ...

Cine sunt prefecții noului Guvern
04/03/2021 10:57

 Fostul prefect al judeţului Vaslui, Mircea Gologan, eliberat din funcţie miercuri a fost numit in funcţia de subprefect, post pe care l-a mai deţinut anterior. El a declarat că in calitate de prefec ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei