Convocarea unei ședințe a conducerii PNL, cerută de un lider liberal. Critici pe tema modului de luare a deciziilor SURSE
Dimensiune font:
Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, le-a transmis colegilor de partid un mesaj pe grupul de WhatsApp al conducerii formațiunii, că trebui discutate deciziile și strategia partidului, pentru a nu se mai ajunge la aflarea noutăților din presă, potrivit informațiilor „Adevărul”.
„De 2 săptămâni, România se confruntă cu o grevă majoră a profesorilor, criza pe care se pare că nu am gestionat-o suficient de bine, motiv pentru care PNL pierde în popularitate în fiecare zi. Din păcate, același lucru se întâmplă și cu președintele Iohannis”, a punctat Robert Sighiartău, în mesajul către colegii săi.
„Cred că se impunea o ședință de BPN în care să discutăm de acest subiect având toate informațiile necesare pentru a putea lua o decizie asumată de întreg partidul. Haideți să nu mai prelungim actuala stare, aceea în care, prim-vicepreședinții, vicepreședinții și șefii de filială află de la televizor intențiile și în unele cazuri deciziile luate de partid”, a mai punctat vicepreședintele PNL.
„Știu că nu sunt singurul care gândește așa, tocmai de aceea aș vrea ca mesajul meu să fie clar înțeles ca un apel la dialog și nu ca o critică la cineva. Căci nu este. Cred însă, sincer, că împreună putem găsi soluții mai bune. Sunt mulți oameni cu experiență în partid, care trebuie implicați mai mult în luarea deciziilor. Avem o resursă umană extraordinară la care trebuie să apelăm. Să nu uităm niciodată că Partidul Național Liberal este un partid care trebuie să câștige alegeri, care trebuie să ofere direcția, nu care partidul care urmează pe alții”, a mai precizat Sighiartău.
Ultimul BPN ar fi trebuit să aibă loc după depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, în urmă cu 2 săptămâni. Nicolae Ciucă nu și-a mai dat demisia pe 26 mai, așadar BPN-ul, care cel mai probabil era unul informal, ar fi avut loc pe 28 mai.
Cum e convocată o ședință a conducerii PNL
Convocare a Biroului Politic Național poate fi realizată de președintele partidului sau de o majoritate a șefilor de filială. Convocări peste capul șefului de partid au mai fost încercate la începutul anului 2021, când o parte a liderilor PNL erau în conflict cu Ludovic Orban, iar aceștia au încercat să ocolească procedura clasică. Până la urmă, BPN-urile au ajuns să fie convocate de Orban, dar acesta a pierdut tot mai mult din putere. La final, în septembrie 2021, Ludovic Orban a pierdut și șefia partidului, în detrimentul lui Florin Cîțu. Iar Cîțu a rezistat la șefia PNL doar opt luni, până când a fost forțat să demisioneze. La acea vreme nu mai era premier, ci președinte al Senatului. La o lună de la demisia din fruntea PNL, și-a înaintat și demisia de la Senat, unde nici până în prezent nu este un președinte cu puteri depline. Este doar un vicepreședinte cu atribuții de președinte, adică Alina Gorghiu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau