Cristian Diaconescu reacționează după ce a fost exclus din PMP: ”Aşa-zisa mea excludere este NULĂ, deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită”
Dimensiune font:
Eugen Tomac, actualul președinte al PMP, a declarat că ”s-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare”, spunând și că în partid ”nu există decât o singură structură de conducere”, iar Cristian Diaconescu nu mai este membru PMP.
Tomac i-a urat succes lui Cristian Diaconescu – dar a spus și că ”experiența pe care am avut-o împreună este una regretabilă” -, menționând că ”înțelege” că acesta are ”alte obiective politice”. Eugen Tomac a fost reales președinte al partidului la congresul PMP din data de 19 februarie, iar Cristian Diaconescu – fostul președinte al PMP – contestă organizarea respectivului congres.
”În PMP nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic, și care astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abținere, a decis să ne despărțim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu. S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înțeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experiența pe care am avut-o împreună este una regretabilă și ea s-a încheiat astăzi”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.
Cristian Diaconescu: ”Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să ELIMINE partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei”
Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a reacționat în urma acestei decizii luate de Colegiul Național PMP, scriind – în mediul online – că este vorba despre un demers ”nestatutar” și acuzând ”gruparea” lui Eugen Tomac că au ”eliminat partea adversă” din partid fără să aștepte ”hotărârea justiției”.
Cristian Diaconescu transmite că hotărârea Colegiului Național PMP este ”nulă”, fiind luată de ”o adunare de persoane nestatutar constituită”.
”Atunci când două sau mai multe persoane au divergenţe cu privire la o anumită situaţie, într-o lume civilizată şi o societate democratică, acestea se adresează justiţiei şi aşteaptă ca aceasta să se pronunţe. Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să ELIMINE partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei al cărei termen stabilit este 20 mai 2022. Acest fapt mă determină să consider că data de 20 mai 2022 este mult prea îndepărtată pentru punerea în aplicare a planurilor lor de fuziune. Prin urmare aceste persoane nu recunosc autoritatea justiţiei în România.
De aceea îi rog pe toţi cei care au crezut şi cred încă în destinul democratic al Partidului Mişcarea Populară să ia act de faptul că aşa zisa mea excludere din PMP este NULĂ deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită, nerecunoscută de justiţie şi profund acţionată de interese personale care nu au legătură cu membrii PMP şi simpatizanţii acestuia”, notează Cristian Diaconescu pe pagina sa de Facebook.
”Acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă”
Cristian Diaconescu a mai precizat că este în continuare ”Președinte PMP” și atenționează că partidul ar trebui să aibă un drum politic ”independent”, dar și ”democratic și transparent”.
”Voi continua ca Preşedinte PMP să susţin că acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă, democratică şi transparentă fără fuziuni care ar determina neantizarea tuturor eforturilor dezinteresate pe care majoritatea membrilor PMP le-au făcut pentru ca această structură politică să conteze în societatea românească.
Pentru toţii membrii PMP de bună credinţă vă rog să aveţi încredere că voi continua, cu toată forţa şi pregătirea mea, să militez pentru ROMÂNIA RESPECTATĂ şi pentru binele acestui popor”, încheie Cristian Diaconescu mesajul transmis membrilor PMP.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau