Două automarfare încărcate cu produse second-hand au fost întoarse în Ungaria din Vama Petea
Dimensiune font:
Două automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, mobilă, electrocasnice uzate, plastic şi cauciuc au fost întoarse în Ungaria din Vama Petea, nefiind permisă intrarea lor în ţară, informează, duminică, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.
Potrivit sursei citate, sâmbătă, 26 noiembrie, în jurul orei 16,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un maramureşean în vârstă de 55 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România, scrie agerpres.ro.
"Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier, saltele, textile şi electrocasnice uzate, de la o societate comercială din Germania şi care urmau să ajungă la o firmă din judeţul Iaşi. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate - în cantitate de 12.000 kg - nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale. Conform legislaţiei în vigoare, şoferul nu a putut prezenta certificatul privind operaţiunile de curăţare şi dezinsecţie", precizează ITPF.
Tot sâmbătă, în jurul orei 17,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat un cetăţean român, în vârsta de 45 de ani, din judeţul Maramureş, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 24.260 kg de plastic şi cauciuc, de la o societate comercială din Germania, având ca destinaţie o societate comercială din judeţul Neamţ.
"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri. Conform legislaţiei în vigoare, persoana în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006", arată sursa citată.
În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau