Lovitură DEVASTATOARE pentru fostul ministru Sebastian Vlădescu - ICCJ constată validitatea probelor DNA și dă drumul la JUDECATĂ în mega dosarul de corupție

media-152760132017772600

Dimensiune font:

| 15-06-2020 15:02

 Un judecător de cameră preliminară de la instanța supremă care a analizat minuțios probele și susținerile procurorilor DNA în dosarul de mare corupție al fostului ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu a respins toate excepțiile și cererile apărării și a stabilit că judecata poate începe, în ciuda opoziției apărării.

 Cu toate acestea decizia nu este definitivă și poate fi contestată de către apărători și cei trimiși în judecată, caz în care dosarul va ajunge la un alt complet de judecători.

„În temeiul art.346 alin.2 Cod procedură penală, respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela şi Boureanu Cristian Alexandru.

Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.89/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela, Boureanu Cristian Alexandru şi Dascălu Constantin.

STIRIPESURSE a prezentat în exclusivitate detaliile neștiute ale acestui caz, de la cum au reușit procurorii DNA depistarea banilor de peste hotare a celor cercetați și până la probarea acuzațiilor ce sunt aduse celor trimiși în judecată.

Astfel, alături de Vlădescu mai sunt judecați cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea dar și fostul deputat Cristian Boureanu pentru fapte de complicitate la luare de mită și trafic de influență.

Dosarul este unul cu greutate probantă, asta după ce anchetatorii de la DNA au reușit „penetrarea” și obținerea unor detalii vitale privind circuitele de bani din paradisuri fiscale unde cei judecați aveau companii înființate.

Pentru a reuși acest lucru procurorii au beneficiat de suportul mai multor martori esențiali care le-au oferit acestora toate informațiile necesare pentru depistarea banilor și a circuitelor economice prin care „banii pătați” erau predați de persoana interesată către oficiali ai statului român.

Bani "pătaţi" pretins transmişi Ancăi Boagiu

Între declarațiile auzite de anchetatorii DNA se numără și una în care un martor esențial a povestit cum pe lângă Sebastian Vlădescu, bani „pătați” ar fi ajuns și la fostul ministru Anca Boagiu.

Martorul menționează nu îl cunoaște pe fostul ministru Boagiu iar despre faptul că bani ar ajunge la aceasta ar fi spus Vlădescu în discuțiile cu el.

Numele Ancăi Boagiu este pomenit des în declarația acestui martor și acesta a arătat în detaliu cum ar fi primit fostul demnitar de la Transporturi banii.

Martorul a povestit în detaliu cum în perioada 2011-2013 acesta ar fi primit, cash, aproape 2,2 milioane de euro, sumă despre care chiar fostul demnitar Vlădescu i-ar fi spus martorului că ar reprezenta partea de comision pretins aferentă celuilalt demnitar, Anca Boagiu.

Banii, a explicat martorul în detaliu, ar fi fost dați mereu la biroul din Dorobanți al lui Vlădescu, după ce erau aduși cash din Cipru de către o „săgeată”.

Cu banii cash aduși din Cipru acest martor a povestit cum mergea direct la Vlădescu care îi lua și îi plasa „sub documente” în biroul său.

Pentru a fi siguri de cele relatate de acest martor anchetatorii l-au pus să aducă probe solide care să întărească cele spuse și totodată l-au pus în fața detectorului de minciuni.

Rezultatul testării a indicat faptul că martorul ar fi sincer și că toate cele relatate despre Sebastian Vlădescu dar și despre Anca Boagiu ar fi perfect adevărate în sensul că fostul ministru Vlădescu i-ar fi relatat lucrurile pe care le afirmă procurorilor.

Un alt fost ministru pretins invocat de către Vlădescu în discuțiile sale cu livratorul banilor ar fi Gheorghe Pogea. Referitor la acest fost demnitar martorii nu au pomenit despre faptul că la acesta ar fi ajuns vreo sumă de bani.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Un ministru maghiar îi trimite la naiba, de la Oradea, pe șefii de la Bruxelles
18/05/2024 00:21

Ministrul ungar al Constructiilor si Transporturilor, Lázár János, a lansat critici vehemente la adresa liderilor Uniunii Europene, in timpul unui eveniment de campanie al UDMR desfăsurat la Oradea. Confor ...

Zelenski manifestă aceeași poziție ca Putin. Ideea avansată de Macron și Xi Jinping, pusă sub semnul întrebării: 'Îmi sună ca o poveste neviabilă'
17/05/2024 21:02

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a manifestat vineri rezerve faţă de ideea unui armistiţiu in războiul cu Rusia in timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, după ce mai devr ...

Ionuț Popovici (PSD): Noaptea minții la Reșița. Au asfaltat pe șinele de tramvai
17/05/2024 20:56

Video viral in Resita, acolo unde o investitie importantă, realizarea unei linii de tramvai, s-a transformat intr-un calvar pentru cetăteni si un prilej de ironie caustică pentru internauti. Avand in veder ...

Ciolacu, sarcastic cu angajaţii din Guvern care sunt în grevă japoneză: Am promis că poate fac un team building, dar după ce ies la pensie
17/05/2024 20:47

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a existat o discuţie intre angajaţii din Guvern şi Alexandru-Mihai Ghigiu, şeful Cancelariei prim-ministrului, intrebat despre greva japoneză a lucrăritorilor din E ...

România, a doua cea mai mare putere economică din estul Europei - 'Nu o spunem noi, o spun alţii', afirmă Nicolae Ciucă
17/05/2024 20:41

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la evenimentul de lansare a candidaţilor liberali din judeţul Mureş, că instituţiile de evaluare din Europa şi America dau Romania ca fiind a doua cea m ...

Ciolacu vine la Iași, să vadă locul în care vor apărea Polivalenta și Spitalul Regional
17/05/2024 09:14

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, se va afla vineri, 17 mai, in vizită in două din judeţele Moldovei - Iaşi şi Neamţ. În prima parte a programului, prim-ministrul se va depla ...

Iohannis vs Rutte, la șefia NATO: Întrebarea la care Mircea Geoană a refuzat categoric să răspundă!
17/05/2024 06:47

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, se arată increzător că ţările membre ale Alianţei vor ajunge ”in timp util” la un consens cu privire la succesorul lui Jens Stol ...

 Vladimir Putin și Xi Jinping atacă dur SUA: 'Americanii se ghidează după logica confruntării în bloc!'
17/05/2024 06:39

Liderii chinez Xi Jinping şi rus Vladimir Putin au promis joi o "nouă eră" de parteneriat intre cei mai puternici doi rivali ai Statelor Unite, pe care le-au catalogat drept un hegemon agresiv al Războiului ...

Ambasadoarea SUA îl contrazice pe Ciolacu: Visa Waiver la ”sfântul așteaptă”
17/05/2024 06:38

Abureală electorală. Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat convins, la TV, zilele trecute, că romanii nu vor mai avea, din toamnă, nevoie de vize pentru a călători in SUA. ”Vă mai dau o veste, anul f ...

Vești proaste de la Comisia Europeană. România se va adânci și mai mult în datoriile făcute de guvernul Ciolacu
17/05/2024 06:37

Guvernul Romaniei se imprumută si cate un miliard de lei pe zi, de la bănci sau de pe piata de capital, iar Comisia Europeană a inceput deja să tragă semnale de alarmă. Comisia Europeană a imbunătăţi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei