Luna europeană a diversității, sărbătorită la Ambasada Greciei prin promovarea independenței economice a femeilor
Dimensiune font:
Peste 130 de femei și bărbați, cu poziții cheie în diferite industrii, s-au reunit la Ambasada Greciei la București pentru a dezbate soluții prin care România poate depăși penultimul loc la egalitate de gen în UE, potrivit celui mai recent raport al European Institute for Gender Equality. Evenimentul a fost organizat în cadrul campaniei #wearehalf, ce susține creșterea participării femeilor în câmpul muncii de către Ambasada Greciei la București, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română și Asociația Solidaritate și Egalitate.
„Lobby-ul și presiunile asupra autorităților pentru adoptarea și implementarea măsurilor de protecție a femeilor împotriva violenței merg mână în mână cu încurajarea și împuternicirea lor de a promova și de a participa în roluri active în societate. De asemenea, este important să educăm întreaga populație, încă din școală, în direcția promovării egalității de gen și a combaterii stereotipurilor. Femeile participă și contribuie activ în societate și se află în fruntea tehnologiei și antreprenoriatului în afaceri. Avem femei în administrație și în poziții importante și în guvern, dar nu sunt suficiente. Noi suntem jumătate, însă acest lucru nu este încă bine reflectat. Deci este cu adevărat foarte important să organizăm astfel de evenimente și să dăm cuvântul femeilor inspiraționale, care pot acționa ca modele și inspira alte femei”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Excelența Sa Lili Evangelia Grammatika, Ambasadoarea Greciei la București.
96% dintre femeile educate din mediul urban consideră că egalitatea de gen nu există în România. Iar 48% afirmă că au fost victime ale discriminării directe la locul de muncă sau acasă, au fost principalele concluzii ale unui studiat efectuat anul trecut de asociație.
„Ne aflăm ȋn această situație pentru că nu suntem unite, nu ne susținem, nu ne promovăm și nu ne încurajăm reciproc. Doar împreună putem schimba lucrurile, în primul rând pentru viitorul copiilor noștri. Este inspirațional să vedem cum țara noastră vecină, Grecia, are deja o președintă, Katerina Sakellaropoulou, un simbol puternic a ceea ce pot realiza femeile atunci când barierele sunt dărămate. Egalitatea de gen nu este doar un obiectiv, este o necesitate. Este un drept fundamental de care beneficiază toată lumea – femei și bărbați deopotrivă. Sprijinindu-ne unii pe alții, promovându-ne reciproc succesele și rămânând uniți, putem crea o lume în care genul nu determină potențialul sau oportunitățile fiecăruia“, a declarat Mihaela Raluca Tudor, fondatoarea Asociației Solidaritate și Egalitate și CEO al TUDOR Communications.
Incluziunea și eliminarea disparităților din piața muncii reprezintă priorități esențiale nu doar în România, ci la nivelul întregii Uniunii Europene. Reducerea decalajelor de gen este o problemă de actualitate, abordată în toate statele membre în luna mai, când marcăm Luna Europeană a Diversității.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau