Jumările de porc spaniole au fost înscrise în Registrul indicațiilor geografice al Uniunii Europene
Dimensiune font:
Indicația geografică „Torrezno de Soria” (IGP) a fost înscrisă în registrul de indicații geografice al Uniunii Europene, prin Regulamentul de punere în aplicare al UE 2892/2024 din 12 noiembrie, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, în 19 noiembrie 2024.
Torrezno este un tapas spaniol clasic, în plină dezvoltare. Sprijinit de o marcă de calitate, produsul acesta este inclus în mod regulat în meniurile celor mai moderne restaurante
Există chiar o glumă despre torreznos, în care oamenii se referă la acestea ca la „adevăratele batoane energizante”, o trimitere clară și ironică la batoanele cu nuci, ciocolată și alte ingrediente pe care sportivii le iau de obicei pentru a-și spori rezistența. Există un adevăr în această comparație: torreznos sunt bogate în calorii (450 kcal per 100 de grame), dar sunt și naturale, fără zahăr sau alte ingrediente adăugate.
”Dar ce sunt mai exact torreznos, acea tapas la modă care a revenit în urmă cu câțiva ani din ostracizarea absolută? Ei bine, este un fel de mâncare preparat din burtă de porc marinată în pimentón și sare și maturată natural. Este cunoscut mai ales în Soria (Castilia-León), unde torreznos are o marcă de calitate care stabilește, printre alte criterii, o regulă fundamentală: să aibă o crustă crocantă și aurie pe o parte și o grăsime moale și slabă pe cealaltă parte”, notează publicația www.foodswinesfromspain.com.
Această parte grasă trebuie să reprezinte mai mult de 50 % din totalul torrezno-ului, deoarece (și aici vine partea bună), pe lângă gustul său rafinat, principala putere a torrezno-ului este combinația sa captivantă de texturi – exteriorul crocant și interiorul fraged și dulce, atunci când este pregătit corespunzător.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau