Primarii se tem pentru banii lor
Dimensiune font:
Marcel Ciolacu le transmite primarilor îngrijorați că le vor fi reduse cheltuielile că, de fapt, le vor rămâne mai mulți bani pentru investiții, "ceea ce este foarte bine." "N-am văzut nicio primărie încuiată. Îi anunț că le vor rămâne mai mulți bani pentru investiții, ceea ce este foarte bine", a declarat liderul PSD, întrebat marți pe acest subiect.
Primarii reclamă că înghețarea angajărilor la nivelul anului 2022 ar putea duce inclusiv la concedieri și ar putea bloca administrația locală. În plus, ei spun că înghețarea salariilor ar afecta tocmai realizarea proiectelor europene pentru care angajații nu ar mai putea fi stimulați financiar. Aceștia amenință inclusiv cu creșterea taxelor și impozitelor. Adrian Teban, președintele Asociației Orașelor: "Blocarea angajărilor nu e o soluție."
Gheorghe Baciu, primar în Slănic Moldova: "Înțelegem nevoia de a economisi. Sunt primării care au de unde. Dar această abordare uniformă nu e o abordare bună. Avem variante ori să creștem impozitul pentru agenții economici, ori să creștem taxa turistică, să împovărăm turistul." Cseke Attila, ministrul Dezvoltării: "Înghețarea ocupării posturilor nu înseamnă că cineva își pierde locurile de muncă. Nu trebuie să mergem așa departe să anunțăm posibile creșteri de taxe și impozite". Groza Dănuț, primar din Sânnicolau Mare: "Ne dorim să implementăm cât mai multe proiecte din fonduri europene. Și asta necesită bani suplimentari pentru consultanță. Și am încercat să motivăm funcționarii care se ocupă de proiecte". Aurelia Fedorca, primar în Negrești-Oaș: "E o presiune mare pe bugetele locale, pe bugetele orașelor. Avem nevoie de personal super calificat sau un personal cheie. În rest, anul acesta prioritatea autorităților locale e să își finalizeze proiectele."
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau