Războiul din Ucraina poate duce la întregirea României
Dimensiune font:
’Macroul’ se spală în ape americane
Petru Romoșan a analizat în câteva cuvinte vizita președintelui francez în SUA, afirmând că „vizita lui Macron la Washington e inutilă. Probabil se încearcă spălarea imaginii lui Macron în SUA, dar mai ales în Franța. El are o reputație foarte proastă în propria țară din cauza anchetei împotriva lui Macron, care vizează finanțarea campaniei din 2017”.
China – recolte distruse în plină criză alimentară
„A început o teribilă propagandă împotriva chinezilor. China aplică o politică anti-covid foarte dură, excesivă, numai că ei urmăresc ceva cu această politică, nu e întâmplătoare. Ei urmăresc să incomodeze, să încurce afacerile cu America. Povestea din China cu fermierii care își distrug recoltele este adevărată, se încearcă în acest fel un ajutor pentru Rusia, primul importator de alimente și cereale din China fiind SUA”, a explicat analistul Petru Romoșan, sintetizând situația actuală din China, impusă de conducătorul absolut Xi Jinping.
Raport de front
„Se așteaptă ca în această iarnă, dacă distrugerea de către Rusia a infrastructurii de apă, de energie și a drumurilor va continua, 15 milioane de ucraineni vor pleca spre Europa, în special spre Germania, unde comunitățile sunt depășite de acest aflux uriaș”, a avertizat analistul.
Se pare că planurile americane în Ucraina s-au cam dezumflat; alianța dintre europeni și SUA slăbește. După ce republicanii au câștigat Camera Reprezentanților, au demarat anchete împotriva lui Hunter Biden și împotriva lui Joe Biden pentru corupție, inclusiv în legătură cu Ucraina. Asta diminuează marja de manevră a lui Biden și e obligat să facă ce-i cer neo-conservatorii democrați, conduși de Victoria Nuland.
E o bătălie teribilă în jurul Bahmutului care se estima că va fi luat în câteva săptămâni, dar după ultimele știri e foarte probabil că asta se va întâmpla în doar câteva zile. Rușii au mobilizat pe front 400 de mii de soldați în plus și asta începe să dea rezultate. Probabil în partea a doua a lunii decembrie va începe marea contraofensivă rusească care ar trebui să dureze până în aprilie, când vine dezghețul
Rușii, în contraofensiva aceasta de iarnă, urmăresc să facă un ’no man’s land’, o fâșie de peste 100 de kilometri lățime între teritoriile câștigate și restul Ucrainei. Acest teritoriu se dorește a fi lipsit de utilități, o zonă pustie în care orice intrus va fi considerat dușman al Rusiei și va fi lichidat. Totodată, această zonă va avea rolul de a împiedica tirurile de rachete ale ucrainenilor. „Războiul din Ucraina este pe cale să ia o altă față, mult mai dură!”, a remarcat Petru Romoșan.
România – mai puternică după summit-ul NATO?
„Sunt palavre politice. Eu cred că miniștrii și oficialii NATO s-au întâlnit la București să discute despre livrările de armament către Ucraina, dar mai ales ca să reamintească că aici, la București, s-a discutat despre primirea Ucrainei și a Georgiei în NATO. Dar războiul, practic, este pierdut de Ucraina și de Occident, Rusia nu poate fi învinsă. Singurul lucru pe care-l pot realiza occidentalii pentru a avea totuși o victorie ar fi acela de a uni Moldova cu România și de a o integra atât în UE, cât și în NATO și astfel să ducă frontiera până la Nistru, să se apropie de Rusia. Aceasta ar fi o reală victorie”, a afirmat Petru Romoșan în încheiere.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau