Rebeliunea Wagner: Cum și-a dat CIA cu stângul în dreptul și a ratat Puciul împotriva lui Putin - Cronica unei trădări anunțate și răsuflate
Dimensiune font:
a jumătatea lunii mai, Washington Post publica o bombă de presă: Evgheni Prigojin are legături cu conducerea armatei ucrainene. Mai mult, negociează cu ea.
Șeful Wagner le-ar fi cerut ucrainenilor să își retragă trupele din Bahmut, un obiectiv militar care părea deja pierdut.
În schimb, potrivit Wa-Po, Prigojin s-ar fi oferit să divulge o serie de poziții ale forțelor regulate ruse, care să fie atacate de ucraineni.
Dacă aceste negocieri se materializau, aura de erou a lui Prigojin devenea și mai strălucitoare, iar rivalii săi din armata regulată rusă – ministrul Șoigu și șeful Statului Major Gherasimov – ar fi fost compromiși.
Așadar, Prigojin ar fi fost un trădător.
Sursa citată de Washington Post pentru informațiile acestea explozive erau serviciile secrete americane.
Într-un interviu pentru Wa-Po, ulterior cenzurat, Volodimir Zelenski a părut foarte iritat (chiar furios) că informațiile despre Prigojin au fost date publlicității, fără a confirma sau infirma veridicitatea lor.
Mai degrabă, din interviu rezulta că Zelenski este iritat de faptul că informația a apărut PREA DEVREME.
În contextul Rebeliunii Wagner, devine clar de ce era mânios Zelenski: stângăcia Washington Post (cunoscut ca „ziarul CIA”) a avertizat Moscova despre Rebeliunea Wagner care se pregătea.
Iar Putin a avut timp să contracareze insurecția lui Prigojin care, probabil, urmărea să se întindă în toată armata rusă.
Astfel, s-ar fi pus în practică amenințarea fățișă a lui Joe Biden din martie 2022 privind răsturnarea de la putere a lui Vladimir Putin:
„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om (Putin) nu mai trebuie să rămână la putere.”
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau