Scandal din nou la Senat. Tăierile de posturi au stârnit furia angajaților
Dimensiune font:
Noua organigramă a Senatului rezultată în urma unor restructurări de personal a fost aprobată de Biroul permanent, urmând ca aceasta să fie supusă votului în plenul de luni.
„Având în vedere contextul bugetar actual care determină limitarea cheltuielilor publice, precum şi faptul că actuala structură organizatorică Senatului a fost aprobată în anul 2013, iar evoluţia în timp a organizării interne instituţionale a determinat apariţia de noi activităţi, dar şi mutarea unor activităţi în online, se impune actualizarea structurilor, astfel încât să reducă şi să eficientizeze alocarea resurselor financiare bugetare prin reorganizarea structurii organizatorice a Senatului şi reducerea anumitor cheltuieli bugetare”, se arată în memorandumul intern aprobat, luni, de Biroul permanent.
Actuala organigramă - cu cele 796 de posturi bugetate - nu mai asigură funcţiile necesare desfăşurării unei activităţi parlamentare eficiente, menţionează sursa citată.
„În condiţiile limitărilor bugetare actuale, se impune realizarea unei noi organigrame, cu un număr mai mic de structuri şi implicit cu număr mai mic de funcţii de conducere şi de execuţie. Măsurile de reorganizare vizează întreaga structură organizatorică a Senatului, care este redimensionată, conform actualelor nevoi ale prezentei legislaturi, precum şi prevederile legale în vigoare prin desfiinţarea unor posturi şi eficientizarea fluxurilor informaţionale între structuri', se mai arată în memorandum. În faţa Biroului permanent au protestat câteva zeci de angajaţi, care au pledat pentru dialog.
Ei au purtat pancarte cu mesajele: „Nu suntem doar cifre. Resursele umane nu se reduc la matematică”, „Angajaţii Senatului, esenţiali pentru democraţie. Nu cheltuieli de prisos!”, „200.000 euro - economii. Dar la ce cost pentru democraţie?”, „Ne dorim reformă, nu haos!”, „Stop sacrificiului angajaţilor loiali pentru economii iluzorii”, „Fără transparenţă, fără justiţie”.
„Cei de la putere sunt oameni fără coloană vertebrală, politicieni de tip moluscă. Nu fac altceva decât să execute ce spun stăpânii lor din străinătate. (...) Examenele funcţionarilor publici nu reflectă cu adevărat realitatea şi experienţa oamenilor, mai ales din Parlamentul României. Trebuia făcută o analiză, un audit ca să vedem cine trebuie să plece şi cine nu”, a spus chestorul Senatului Ninel Peia (S.O.S. România), aplaudat de protestatari pentru că, potrivit acestora, „a fost singurul care le-a luat apărarea”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau