Bogdan Anicescu, absolvent de Psihopedagogie Specială și interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România, se numără printre cei care și-au concentrat eforturile pe integrarea socială, profesională, educațională și culturală a persoanelor cu deficiențe de auz. La 31 de ani, a devenit unul dintre cei mai urmăriți oameni în starea de urgență, când le-a transmis persoanelor cu deficiențe de auz deciziile luate de autorități în contextul gestionării pandemiei.
Deoarece nu l-am mai văzut în ultima perioadă la declarațiile autorităților, deși pericolul pandemiei nu a trecut, am luat legătura cu Bogdan Anicescu, care a făcut următoarele precizări pentru DCNews.ro: „ANSR a solicitat, de la bun început, nu doar Ministerului Afacerilor Interne, ci si Administrației Prezidențiale, Ministerului Sănătății și celorlalte autorități asupra cărora se concentra atenția publicului în acel moment. Concret, am primit invitația de colaboare directă doar de la MAI. După ieșirea din starea de urgență și încetarea seriei de ordonanțe militare, centrul de greutate s-a mutat dinspre MAI spre alte autorități centrale, care, din păcate, nu au manifestat aceeași deschidere către interpretarea comunicatelor. Au dispărut acele conferințe urmărite de milioane de oameni, iar relaxarea s-a produs cu speranța unei bune înțelegeri din partea cetățenilor, a unor minime reguli de bun simț. Noi am continuat sa afirmăm că interpretarea trebuie să devină o normalitate la acest nivel și considerăm că vom avea, în curând, mai multe exemple pozitive.”
„Cu siguranță, se poate face mai mult și este și necesar, persoanele surde având dreptul să fie informate, indiferent dacă suntem sau nu în stare de urgență. De aceea noi reafirmăm importanța interpretării și atenționăm iar autoritățile cu privire la acest aspect. Au fost puse niște baze ale bunelor practici și demersurile trebuie continuate”, a subliniat Bogdan Anicescu.
Anicescu: Cel mai dificil e pentru vârstnici
„Din informațiile noastre, niciun membru al comunității nu a fost diagnosticat cu Covid-19. Evident că ne bucurăm pentru acest lucru, dar, în același timp, suntem conștienți că pericolul este pretutindeni și toți colegii din cele 37 de filiale continuă să depună eforturi pentru ca oamenii să rămână informați. Cel mai dificil este pentru vârstnici. Aceștia sunt cei mai vulnerabili și mulți dintre ei își doresc să se întoarcă la normalitatea întâlnirilor la sediile noastre, pentru socializare. Acest lucru nu este posibil, din păcate, la momentul actual. Ne-am concentrat pe informare, pe rezolvarea cu prioritate doar a situațiilor urgente și pe respectarea tuturor regulilor și indicațiilor autorităților”, a mai spus Bogdan Anicescu.
Adauga comentariul tau