12% dintre americani mănâncă jumătate din carnea de vită a țării. Care e impactul asupra sănătății și mediului?

00000   socant-sotia-unu

Dimensiune font:

| 02-09-2023 18:19

 12% dintre americani mănâncă jumătate din carnea de vită a țării. Care e impactul asupra sănătății și mediului?

 Un nou studiu a descoperit că 12% dintre americani sunt responsabili pentru consumul de jumătate din carnea de vită consumată într-o zi, o constatare ce poate ajuta consumatorii și agențiile guvernamentale să creeze mesaje educaționale despre impacturile negative asupra sănătății și asupra mediului ale consumului de carne de vită.

Studiul a fost publicat în revista Nutrients.

Acești 12% dintre americani, cel mai probabil bărbați sau persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, mănâncă ceea ce cercetătorii au numit o cantitate disproporționată de carne de vită într-o singură zi, o distincție bazată pe cea mai recentă ediție a Dietary Guidelines for Americans, care sugerează 113 grame pe zi de carne, pasăre și ouă combinate pentru cei care consumă 2.200 de calorii pe zi.

12% dintre americani au un consum disproporționat de carne de vită

Studiul a analizat datele din National Health and Nutrition Examination Survey al CDC, care a urmărit mesele a peste 10.000 de adulți pe o perioadă de 24 de ore. Sistemul alimentar global emite 17 miliarde de tone de gaze cu efect de seră pe an, echivalentul a o treime din toate gazele cu efect de încălzire a planetei produse de activitatea umană. Industria cărnii de vită contribuie foarte mult la acest număr, producând de 8-10 ori mai multe emisii decât carnea de pui și de peste 50 de ori mai multe decât fasolea.

„Ne-am concentrat pe carnea de vită din cauza impactului său asupra mediului și pentru că este bogată în grăsimi saturate, care nu sunt bune pentru sănătate”, a spus autorul principal al studiului, Diego Rose, profesor și director al programului de nutriție la Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine (SUA). 

 

Rose a spus că scopul studiului a fost de a ajuta la direcționarea programelor educaționale sau a campaniilor de conștientizare către cei care consumă cantități disproporționate de carne de vită. Îmbunătățirea mesajelor cu privire la impactul asupra mediului al producției de carne de vită este crucială într-un moment în care conștientizarea schimbărilor climatice este mai mare ca niciodată 

Rose a spus că el și colegii cercetători au fost „surprinși” de faptul că un mic procentaj de oameni sunt responsabili pentru un consum atât de mare de carne de vită, dar încă nu s-a stabilit dacă rezultatele sunt încurajatoare pentru susținătorii sustenabilității.

Cele două perspective din care poate fi privit studiul

„Pe de o parte, dacă doar 12% dintre americani reprezintă jumătate din consumul de carne de vită, ai putea obține niște câștiguri mari dacă îi atragi de partea ta. Pe de altă parte, acei 12% pot fi cei mai rezistenți la schimbare”, a spus Rose.

De asemenea, studiul a constatat că cei care nu erau consumatori disproporționați de carne de vită aveau mai multe șanse să fi căutat sistemul de ghidare pentru alimente MyPlate al USDA. 

 

„Acest lucru ar putea indica faptul că expunerea la regulile alimentare poate fi un instrument eficient în schimbarea comportamentelor alimentare, dar ar putea fi, de asemenea, adevărat că cei care erau conștienți de practicile alimentare sănătoase sau sustenabile aveau, de asemenea, mai multe șanse să fie conștienți de ghidurile alimentare”, a spus Amelia Willits-Smith, de la University of North Carolina at Chapel Hill (SUA).

Cum ar putea cei 12% dintre americani să-și schimbe obiceiurile alimentare?

Din carnea de vită consumată într-o zi oarecare, aproape o treime provenea din bucăți de carne de vită precum friptura. Dar 6 dintre primele 10 surse au fost preparate mixte precum burgeri, burritos, tacos, droburi sau spaghete cu sos de carne. Unele dintre aceste alimente pot oferi o oportunitate ușoară pentru consumatorii disproporționați de carne de vită de a-și modifica obiceiurile alimentare.

„Dacă iei un burrito, ai putea la fel de ușor să ceri pui în loc de carne de vită”, a spus Willits-Smith.

Cei cu vârsta sub 29 de ani și peste 66 de ani erau aveau cea mai mică probabilitate de a consuma cantități mari de carne de vită. Rose a spus că acest lucru indică faptul că generația mai tânără ar putea fi mai interesată de atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

„Există speranță în generația tânără, pentru că ei vor moșteni această planetă. Am văzut în cursurile mele că sunt interesați de dietă, de impactul acesteia asupra mediului și de ce pot face în privința asta”, a spus Rose.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
În România va ajunge un nou val de praf din Sahara. Ce regiuni vor fi afectate
21/05/2024 18:01

 Din nordul Africii vor ajunge in Romania in seara zilei de marti, dar si miercuri, mase de aer ce aduc si praf saharian, anuntă ANM. Ca urmare a ploilor prognozate in Romania, in următoarele 48 de ore, ...

De ce nu reuşeşti să scapi de stres: cele mai întâlnite motive
21/05/2024 15:29

De ce nu reuşeşti să scapi de stres: cele mai intalnite motive Stresul este de multe ori parte din viaţa cotidiană, in special atunci cand trăieşti intr-un ritm alert şi ai multe responsabilităţi pe ...

Mitofagia, procesul vital pentru sănătatea celulară
21/05/2024 13:48

În vastul domeniu al biologiei celulare, un proces intrigant si esential pentru functionarea optimă a organismului este mitofagia. Aceasta reprezintă un mecanism de auto-curătare si reciclare al celule ...

Mare atenție la apa din supermarketuri: poate distruge rinichii - specialist în bioelectronică
21/05/2024 08:58

Multe persoane preferă să cumpere apă de băut, profitand de varietatea oferită de supermarketuri. Se poate alege intre apă plată si carbogazoasă, apă alcalină, mineralizată, aromatizată si altele. C ...

Iulian Capsali: Florin Piersic - o victimă a crizei medicinei
19/05/2024 07:55

Cazul Florin Piersic, un "tezaur" national, arată - a cata oară? - falimentul sistemului de sănătate din Romania, incapacitatea de a aborda pluridisciplinar un pacient. Poti să mori cu zile, plimbat intre ...

Dragoș Damian: 18 mai 2024. Lume bună la prima lopată din construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj
19/05/2024 06:29

Trei zile inainte, 15 mai 2024. Studiu sociologic Colegiul Medicilor: Medicii romani, burnout 36%, teama de malpraxis 80%, intentia de plecare din tără 58% la medicii sub 35 de ani. Felicitări pentru inaugu ...

Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul
18/05/2024 00:19

Stim că margarina, ca si untul, este o substantă grasă. Dar e mai putin cunoscut care este cea mai bună pentru organism. „Grăsimile sunt adesea intelese gresit si simplificate excesiv, chiar si de că ...

Tusea convulsivă și sugarii. Primele decese
18/05/2024 00:18

Tusea convulsivă a provocat decesul a doi sugari, anuntă Institutul National de Sănătate Publică.Este vorba despre doi sugari: unul de 4 luni, din Bucuresti, vaccinat corespunzător varstei, cu 2 doze de ...

Cancerul ovarian, în creștere! Atenție la simptome!
18/05/2024 00:17

Incidenta cancerului ovarian, cel mai letal dintre cancerele detectate la femei, este in crestere. Anual, in tara noastră, sunt diagnosticate aproximativ 1.800 de femei cu acest tip de cancer si mai mult de ju ...

ANSVSA trebuie să facă ordine pe piața suplimentelor alimentare, spune prof. Ion Fulga
18/05/2024 00:14

Pentru a face ordine piata suplimentelor alimentare, ANSVSA trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor Directivei europene in acest domeniu , a precizat prof.univ.dr. Ion Fulga, seful catedrei farmacologi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei