A.E.D.E.: Lovitură totală pentru cetățeni: morbiditate crescută cu 50% la locuitorii din zona gropii de gunoi Glina din Popești-Leordeni, Berceni și zonele limitrofe
Dimensiune font:
Studii recente de impact asupra sănătății populației care trăiește în zona limitrofă a gropii de gunoi Glina, care a poluat masiv și a distrus sănătatea populației în ultimii 20 de ani, depuse la Direcția de Sănătate Publică și afișate pe site-ul acestei instituții au rezultate dramatice pentru cetățenii din Popești-Leordeni, Glina, Berceni și unele cartiere bucureștene limitrofe.
Se moare cu 50% mai mult în aceste zone afectate de poluarea masivă de la groapa de gunoi Glina unde în ultimii ani au fost aduse ilegal deșeuri din cianuri de la platforma Aro Câmpulung, deșeuri radioactive, substanțe toxice pentru sănătatea umană și amestecate cu deșeurile menajere proprietatea Primăriei Municipiului București și provenite de la cetățeni și agenți economici așa cum arată numeroase articole și reportaje din presa națională și internațională.
Prin decizia Tribunalului Ilfov din data de 28.10.2020, societatea Ecorec S.A. care administrează groapa de gunoi Glina, a intrat în dizolvare lăsând în urmă o poluare gravă, o contaminare a terenurilor, a pânzei freatice și a apelor subterane din zona în care a fost amplasată groapa de gunoi și o cantitate de 2 milioane de tone de deșeuri depozitate necontrolat, peste capacitatea maximă autorizată.
O moștenire otrăvită care poluează permanent Bucureștiul și care pune statul român în ipoteza ecologizării zonei fostei gropi de gunoi la costuri care pot depăși 150 milioane EUR .
Bolile cele mai frecvente la populația din jurul gropii de gunoi Glina sunt: afecțiuni ale căilor respiratorii, alergii, astm, cancer pulmonar, afecțiuni renale, afecțiuni gastro-intestinale, afecțiuni ale sistemului cardiovascular.
Munții de gunoaie depășesc de multe ori înălțimea de 100 de metri și se află la o distanță între 38 și 70 de metri de casele și gospodăriile oamenilor emanând în permanență substanțe toxice care au distrus în timp și distrug în continuare sănătatea comunităților locale și poluează permanent Bucureștiul fiind ,alături de alte surse , motivul real al contaminarii și înregistrărilor negative din ultima perioada privind indicatorii de calitate a aerului din capitală .
Încălcarea frauduloasa a Ordinului nr. 109/ 2014 și a altor dispoziții legale imperative în ultimii 20 de ani și până în anul 2018 când a fost închis focarului de poluare de la groapa de gunoi Glina a fost posibilă prin intermediul funcționarilor publici corupți din ministerul mediului , prin intermediul Gabrielei Dorojan fost director executiv al Agentiei de protecție a mediului Ilfov si adjuncta acesteia Angelica Cobzariu sora Gabrielei Firea , prin Danuț Crăciun fost director executiv la Direcția de sănătate publică care au avizat activitățile ilegale pe un amplasament contaminat cu cianuri și substanțe toxice și care în acest moment sunt responsabili pentru îmbolnăvirea și moartea oamenilor .
Efectele avizării ilegale a acestor activități la distanțe de 38 de metri de casele oamenilor reprezintă acum sursa principală a morbidității populației aflate în continuare lângă focarul de poluare, lângă munții de gunoi toxic amestecat cu cianuri și substanțe periculoase care macină zilnic sănătatea și speranța de viață a locuitorilor și poluează permanent Bucureștiul în condițiile în care Ecorec a intrat în dizolvare și nu mai poate îndeplini măsurile trasate de Ministerul Mediului privind cantitatile de peste 2 milioane de tone de gunoaie depozitate necontrolat peste capacitatea autorizată , ecologizare și închiderea gropii de gunoi așa cum prevăd normativele legale de protectie a mediului .
Dar aspectul uluitor care determină cea mai mare mâhnire și revoltă a pupulației înjosite și îmbolnăvite în ultimii ani este faptul că se reîncearcă redeschiderea focarului de poluare de la groapa de gunoi Glina prin autorizarea mascată a unei stații de sortare, procedura aflată în derulare la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov.
Studiul de sănătate realizat de Institutul Național de Sănătate Publică în anul 2018 privind impactul asupra sănătății populației a gropii de gunoi Glina și a stației de sortare de pe amplasamentul acesteia a demonstrat că are efecte dezastruoase pentru sănătatea populației și nu a fost pus niciodată la dispoziția autorităților de reglementare a Ministerului, a Gărzii de Mediu si a populației de către Ecorec, administratorul gropii de gunoi Glina.
Grupul de interese creat în jurul gropii de gunoi Glina și care vrea sa redeschidă acest focar de poluare prin avizarea ilegală a unei stații de sortare aflată pe amplasanentul gropii de gunoi contaminat cu cianuri a încercat peste șapte tentative de înșelare a instituțiilor publice prin prezentarea de documente false , prin corupție și mită în vederea obținerii avizării .
Dar problema cea mai importantă a societății Ecorec care a gestionat afacerea de la groapa de gunoi Glina este cea legată de acțiunile deținute care sunt 100% la purtător, devenite ilegale și interzise în România odată cu semnarea de către președintele Iohannis a legii care instituie această interdicție. Societățile care dețin acțiuni la purtător după data limită de 20 ianuarie 2021 vor fi dizolvate automat și suspectate de evaziune fiscală, finanțarea terorismului și spălarea de bani.
Oricum acționarii Ecorec au fost condamnați acum doi ani în Italia pentru infracțiunea de spălare de bani pentru activitățile de la groapa de gunoi Glina, cu mult înainte de aplicarea precederilor legale privind acțiunile la purtător.
Populația revoltată și speriată de perspectiva redeschiderii focarului de infecție a transmis în număr impresionant petiții către președintele României Klaus Iohannis, Primul Ministru al României, către Direcția de Sănătate Publică Ilfov, Institutul Național de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, Ministerul Sănătății, Ministerul Mediului.
Analizele aferente poluării din zona gropii de gunoi Glina au rezultate alarmante având depășiri la stibiu, argint, arsen, bariu, cadmiu, cobalt, cupru, mercur, molibden, plumb, zinc care pun în pericol și în prezent populația limitrofă din jurul gropii de gunoi Glina.
Ca urmare a acestei creșteri alarmante a morbidității populației din zona limitrofă a gropii de gunoi Glina care depășește procentul de 50 %, cetățenii afectați de boli și cei care au avut pierderi familiale au împuternicit asociațiile de mediu pentru realizarea unui rechizitoriu public care să fie mediatizat și adus în atenția autorităților și a opiniei publice, rechizitoriu care va fi îndreptat împotriva oamenilor de afaceri, a funcționarilor publici și a demnitarilor care în decursul timpului au contribuit la acest genocid contra comunităților din jurul gropii de gunoi Glina.
Prin rechizitoriul public se va aduce în atenția populației, a autorităților statului și a comunităților locale numele persoanelor, a funcționarilor publici, a demnitarilor și a oamenilor de afaceri care au contribuit prin mai multe fapte antisociale reținute în sarcina lor care au dus la creșterea morbidității în zona limitrofă gropii de gunoi Glina cât și efectele acestei creșteri transpusă prin numarul mare de decese influențate de activitatea și poluarea din ultimii 20 de ani de la groapa de gunoi Glina.
Prin decizia Tribunalului Ilfov din data de 28.10.2020, societatea Ecorec S.A. care administrează groapa de gunoi Glina, a intrat în dizolvare lăsând în urmă o poluare gravă, o contaminare a terenurilor, a pânzei freatice și a apelor subterane din zona în care a fost amplasată groapa de gunoi și o cantitate de 2 milioane de tone de deșeuri depozitate necontrolat, peste capacitatea maximă autorizată.
O moștenire otrăvită care prejudiciază statul român și îl obligă la plata unor daune de mediu exorbitante. (ADVERTORIAL)
www.dcnews.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau