Aglomerație pe listele de așteptare la vacinare
Dimensiune font:
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că, în fiecare zi, până la 50.000 de persoane se înscriu pe lista de aşteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Medicul este convins, în același timp, că ritmul de vaccinare va crește în perioada următoare.
Coordonatorul CNCAV COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi seară, că în fiecare zi până la 50.000 de persoane se înscriu pe lista de aşteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. În perioada următoare ar trebui să se înscrie circa 100.000 de persoane zilnic. Totodată, din data de 10 aprilie pe platformă va fi afişat şi timpul de aşteptare.
Listă de așteptare la toate cele trei tipuri de vaccin de circa 145.000 de persoane
”Avem o listă de aşteptare pe toate cele trei tipuri de vaccinuri de circa 145.000 de persoane. Este, clar, o nevoie mai mare de a deschide noi centre de vaccinare, lucru care se va şi întâmpla în perioada zilelor următoare. Vom deschide la nivel naţional toate centrele prevăzute pentru vaccinul de la AstraZeneca, iar în decursul lunii aprilie, pe 13 şi ulterior pe 20 vom deschide toate centrele la nivel naţional, pentru vaccinul de la Pfizer, aşa încât la finalul lunii aprilie vom vaccina în toate centrele de vaccinare pregătire la debutul campaniei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24, joi seara.
”Ar trebui să ajungem lejer la peste 100.000 de persoane pe zi doar în centrele în care se vaccinează în acest moment, la care, sigur se vor adăuga alte trei modalităţi de vaccinare importante şi anume vaccinarea prin cabinetele de medicină de familie, vaccinarea cu centre mobile şi vaccinarea în centrele care vor fi amenajate de către marii operatori economici care şi-au arătat această disponibilitate”, a detaliat coordonatorul CNCAV .
”Va scădea timpul de aşteptare pe listă. Zilnic sunt circa 40.000 – 50.000 de persoane noi care intră în lista de aşteptare şi în acelai timp, un număr important de persoane se şi vaccinează. Din 10 aprilie ar trebui să fie disponibilă afişarea timpului de aşteptare, care este o perioadă estimativă.
Contează foarte mult ritmul de vaccinare şi o estimare, chiar şi grosieră, este important ca omul să ştie că în următoarele 2-3 săptămâni să fie notificat să se vaccineze. Chiar dacă în unele cazuri este un timp de aşteptare mai mare, este important ca omul să ştie dacă rămâne pe acel centru sau merge la altul”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau